Bravčová krkovička pečená na pive

Recept na pečenú bravčovú krkovičku s pivom:

Suroviny:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 500 ml tmavého piva
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 2 lyžice medu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na potretie mäsa

 

Pekná bravčová krkovička na pive

Postup:

  1. Dôkladne umyte krkovičku a osušte ju pomocou papierových utierok.
  2. V miske spojte pivo, nasekaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, sladkú papriku, med, soľ a mleté čierne korenie.
  3. Vložte mäso do vhodnej misy a zalejte marinádou z piva, cesnaku a cibule. Nechajte ho marinovať minimálne 2 hodiny, optimálne cez noc v chladničke.
  4. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  5. Vyberte mäso z marinády, ktorú si ponechajte, a potrite ho olejom z oboch strán.
  6. Na pekáči si pripravte podstielku z cibule a položte na ňu mäso. Zalejte marinádou.
  7. Pekáč zakryte a pečte v predhriatej rúre približne 2 hodiny, pričom pravidelne polievajte mäsom jeho vlastnou šťavou.
  8. Po 2 hodinách odkryte mäso, zvyšok marinády uvarte na sporáku a zredukujte na hustú konzistenciu.
  9. V posledných 30 minútach pečenia potrite mäso redukovanou marinádou a nechajte omáčku karamelizovať, aby sa vytvorila chutná vrstva.
  10. Po upečení pred podávaním nechajte mäso pár minút odpočívať. Potom krkovičku nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa vašich preferencií.

Prajem vám dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 2 plechovky piva (najlepšie svetlého)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 3 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 3-4 bobkové listy
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica medu
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastného uváženia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička rastlinnej zmesi (napr. rozmarín, tymián)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčovú krkovičku opláchnite a osušte papierovým uterákom. Osoľte a posypte čiernym korením z oboch strán.

    Králičia polievka

    Králičia polievka

    Čítať viac »

  2. Marinovanie: V miske spojte pivo, horčicu, med, lisovaný cesnak a rastlinnú zmes. Krkovičku ponorte do marinády a nechajte ju odpočívať minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc v chladničke.

  3. Zelenina: Cibuľu a mrkvu nakrájajte na kolieska, zemiaky na kocky. Na panvici zohrejte olivový olej a krátko osmahnite cibuľu, až zmäkne. Pridajte mrkvu a zemiaky, osolte a restujte 5 minút.

  4. Vypekanie: Predhrejte rúru na 180 °C. V hlbokom pekáčiku umiestnite marinovanú krkovičku a okolo nej rozložte orestovanú zeleninu. Pridajte bobkové listy a zbytek marinády.

  5. Pečenie: Zakryte pekáč alobalom a pečte v predhriatej rúre približne 1,5 hodiny. Občas polievajte mäso šťavou, aby bolo šťavnaté. Po uplynutí tohto času odstráňte alobal a pečte ešte 30 minút, kým sa nevytvorí chrumkavá kôrka.

  6. Podávanie: Po upečení nechajte krkovičku 10 minút odpočívať, potom ju nakrájajte na plátky. Podávajte so pečenou zeleninou a odporúčame aj chlieb alebo knedľu.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúrko píše:

    Tento recept je úplne skvelý! Bravčová krkovička na pive je naozaj vynikajúca. Vždy, keď ju robím, všetci sú nadšení a pýtajú si ešte. Určite vyskúšam aj s tým medom, to musí byť lahodné!

  2. Miska123 píše:

    Joj, to vyzerá úžasne! Milujem pečené jedlá a tento recept je perfektný. Kombinácia piva a cesnaku znie tak lákavo! Určite to skúsim na víkendovú večeru s rodinou. Ďakujem za zdieľanie!

  3. ZelenýJablko píše:

    Tento recept mi veľmi pripomína detstvo! Mama robila bravčovú krkovičku podobne. Pivo dodáva mäsu takú šťavnatosť, že sa rozpadá na jazyku. Určite sa teším na varenie podľa vášho návodu, ďakujem!

  4. Srdiečko99 píše:

    Wow, tento recept vyzerá fantasticky! Pečenie na pive nikdy nesklame a ešte k tomu s cesnakom? To je dokonalé! Už sa teším, až to pripravím pre priateľov na oslavu. Dám vedieť, ako im chutilo!

  5. SlnečnýDníček píše:

    Ó, aké chutné! Tento recept ma inšpiroval vyskúšať niečo nové v kuchyni. Kto by si pomyslel, že pivo môže tak vylepšiť chuť mäsa? Určite sa chystám urobiť túto dobrotu čoskoro.

  6. RybkaSkáče píše:

    Toto je presne to, čo hľadám! Jednoduché a chutné jedlo pre rodinné večere. Určite pridám aj mrkvu a zemiaky ako prílohu – to bude skvelé spojenie so šťavou z krkovičky. Teším sa na varenie!

  7. PohodovýKocúr píše:

    ! Skvelý recept! Bravčová krkovička pečená na pive musí byť úžasná kombinácia chutí. Milujem varenie pre rodinu a tento pokrm určite poteší všetkých pri stole. Ďakujem za tipy!

  8. _Radosť_42 píše:

    🙂 Tento recept je super nápad! Veľmi ma baví experimentovať s marinádami a toto vyzerá fakt lákavo. Urobím ho cez víkend – určite sa bude páčiť aj mojim priateľom.

  9. #ChutnýZázrak píše:

    ! Toto vyzerá ako perfektný recept na nedeľný obed! Kombinácia cesnaku a piva vytvára nezabudnuteľnú chuť pre každého gurmána. Už sa neviem dočkať ochutnať túto delikatesu!

  10. !ZlatýHrnček! píše:

    😀 Tento recept mi spravil deň! Bravčová krkovička s medom? To musím rozhodne vyskúšať – láka ma tá sladká chuť v kombinácii so slaným mäsom. Dobrú chuť všetkým nadšencom varenia!