Recept na bravčovú krkovičku pripravovanú po bulharsky predstavuje skvelú voľbu pre milovníkov kulinárskych zážitkov, ktorí túžia vyskúšať nové chute. Tu je prehľadný postup:
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 paprika (červená alebo žltá)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
Postup:
- Na začiatok nakrájajte krkovičku na tenké plátky.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky. Papriku očistite a rozkrájajte na tenké prúžky.
- Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu spolu s cesnakom. Opečte ich dozlatista.
- Prilozte k nim bravčovú krkovičku a opečte z každej strany.
- Následne pridajte papriku a nechajte všetko spoločne dusiť približne 10 minút.
- Do hrnca vložte sladkú papriku, soľ a korenie podľa chuti. Môžete pridať aj trošku vody alebo vývaru. Duste s pokrývkou na strednom ohni asi 30-40 minút, kým sa krkovička dostatočne nezmäkne.
- Jedlo môžete podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo chlebom.
Dúfam, že vám tento recept bude vyhovovať! Čo ďalšie by som pre vás mohol pripraviť?
2) Bravčová krkovička po Bulharsky
Ingrediencie:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 2 stredne veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice oleja (slnečnicový alebo olivový)
- 2 veľké paradajky ( alebo 400 g konzervovaných paradajok)
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 200 g fetového syra
- Čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Postup:
-
Príprava surovín: Bravčovú krkovičku dôkladne umyte a osušte. Nakrájajte ju na plátky hrubé asi 2-3 cm. Cibuľu nakrájajte na polkolieska a cesnak na tenké plátky.
-
Smaženie: Na veľkej panvici alebo v hlbokom hrnci rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju na strednej teplote, až kým nebude zlatohnedá. Potom pridajte cesnak a krátko ho osmažte, aby nezhnedol.
-
Pridanie mäsa: K cibuli s cesnakom pridajte plátky bravčovej krkovičky a opražte ich z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatistú farbu.
-
Pridanie korenín: K mäsu pridajte papriku, oregano, rascu, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešajte, aby sa koreniny rovnomerne rozložili.
-
Pridanie paradajok: Ak používate čerstvé paradajky, ošúpte ich a nakrájajte na kocky. Pridajte ich do panvice (alebo použite konzervované paradajky) a varte na miernom ohni asi 20-30 minút, kým sa mäso neuvarí do mäkka a omáčka sa nezredukuje.
-
Pridanie syra: Na konci varenia posypte hotové jedlo rozmrveným fetovým syrom a nechajte ho krátko roztopiť.
-
Podávanie: Podávajte s čerstvým chlebom alebo bulgurom, a môžete ho ozdobiť nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!