Bravčová krkovička po Bulharsky

Recept na bravčovú krkovičku pripravovanú po bulharsky predstavuje skvelú voľbu pre milovníkov kulinárskych zážitkov, ktorí túžia vyskúšať nové chute. Tu je prehľadný postup:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 paprika (červená alebo žltá)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Postup:

  1. Na začiatok nakrájajte krkovičku na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky. Papriku očistite a rozkrájajte na tenké prúžky.
  3. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu spolu s cesnakom. Opečte ich dozlatista.
  4. Prilozte k nim bravčovú krkovičku a opečte z každej strany.
  5. Následne pridajte papriku a nechajte všetko spoločne dusiť približne 10 minút.
  6. Do hrnca vložte sladkú papriku, soľ a korenie podľa chuti. Môžete pridať aj trošku vody alebo vývaru. Duste s pokrývkou na strednom ohni asi 30-40 minút, kým sa krkovička dostatočne nezmäkne.
  7. Jedlo môžete podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo chlebom.

Dúfam, že vám tento recept bude vyhovovať! Čo ďalšie by som pre vás mohol pripraviť?

 

Bravčová krkovička po Bulharsky - 2

2) Bravčová krkovička po Bulharsky

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 2 stredne veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja (slnečnicový alebo olivový)
  • 2 veľké paradajky ( alebo 400 g konzervovaných paradajok)
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 200 g fetového syra
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú krkovičku dôkladne umyte a osušte. Nakrájajte ju na plátky hrubé asi 2-3 cm. Cibuľu nakrájajte na polkolieska a cesnak na tenké plátky.

    Koľko kalórií má tuniak v konzerve?

    Koľko kalórií má tuniak v konzerve?

    Čítať viac »

  2. Smaženie: Na veľkej panvici alebo v hlbokom hrnci rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju na strednej teplote, až kým nebude zlatohnedá. Potom pridajte cesnak a krátko ho osmažte, aby nezhnedol.

  3. Pridanie mäsa: K cibuli s cesnakom pridajte plátky bravčovej krkovičky a opražte ich z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatistú farbu.

  4. Pridanie korenín: K mäsu pridajte papriku, oregano, rascu, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešajte, aby sa koreniny rovnomerne rozložili.

  5. Pridanie paradajok: Ak používate čerstvé paradajky, ošúpte ich a nakrájajte na kocky. Pridajte ich do panvice (alebo použite konzervované paradajky) a varte na miernom ohni asi 20-30 minút, kým sa mäso neuvarí do mäkka a omáčka sa nezredukuje.

  6. Pridanie syra: Na konci varenia posypte hotové jedlo rozmrveným fetovým syrom a nechajte ho krátko roztopiť.

  7. Podávanie: Podávajte s čerstvým chlebom alebo bulgurom, a môžete ho ozdobiť nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *