Bravčová krkovička s červenou kapustou

 

Pokud hľadáte lahodný a tradičný recept, tu je jednoduchá a chutná verzia bravčovej krkovičky s červenými kapustami:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 1 červená kapusta (nakrájaná na jemné kusy)
  • 1 cibuľa (najemno nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (roztlačené)
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • olej na smaženie

 

Bravčová krkovička s červenou kapustou

Postup:

  1. Osolte a okoreňte bravčovú krkovičku podľa vlastného vkusu.
  2. Na rozpálenej panvici s olejom orestujte krkovičku z oboch strán, až kým sa nezatiahne a mäso nebude prepečené.
  3. Vyberte krkovičku z panvice a nakrájajte ju na plátky. Vložte ju späť na panvicu a opečte ju na každej strane, až kým nebude prepečená.
  4. Stiahnite teplotu a pridajte na panvicu nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zmäknutia.
  5. Pridajte jemne nakrájanú červenú kapustu a premiešajte, aby sa ingrediencie dôkladne spojili.
  6. Za stáleho miešania pridajte sladkú papriku a varte asi 10 – 15 minút, kým kapusta nezmäkne a nezmení farbu.
  7. Podávajte s opečenými plátkami bravčovej krkovičky a prípadne s prílohou, ako sú halušky alebo pečené zemiaky.

Užite si tento tradičný slovenský pokrm s červenou kapustou kedykoľvek, keď máte chuť na niečo výnimočné a sýte. Prajeme dobrú chuť!

 

Bravčová krkovička s červenou kapustou - 2

Krémová kuracia polievka so smotanovými knedličkami

Krémová kuracia polievka so smotanovými knedličkami

Čítať viac »

2) Bravčová krkovička s červenou kapustou

Ingrediencie

Na bravčovú krkovičku:

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • 250 ml vývaru alebo vody

Na červenú kapustu:

  • 400 g červenej kapusty
  • 1 jablko (ideálne kyslé)
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice octu (jablkového alebo vinného)
  • 1 lyžica cukru
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • 3-4 celé klinčeky

Postup

  1. Príprava krkovičky:

    • Na začiatku si očistíme a nakrájame cibuľu a cesnak na malé kusy.
    • V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu, až bude priesvitná.
    • Pridáme cesnak a krátko orestujeme, aby sa nespálil.
    • Krkovičku nakrájame na plátky alebo kúsky, ochutíme soľou, korením, mletou paprikou a oreganom.
    • Vložíme kúsky krkovičky do panvice a opečieme ich dozlatista z oboch strán.
    • Po opečení pridáme vývar (prípadne vodu) a dusíme pod pokrievkou na slabom ohni približne 1 hodinu, kým mäso nezmäkne.
  2. Príprava červenej kapusty:

    • Červenú kapustu nakrájame na tenké prúžky a dôkladne umyjeme.
    • Cibuľu nasekáme a jablko nastrúhame alebo nakrájame na malé kocky.
    • V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a orestujeme, kým sa neprekrýva.
    • Pridáme kapustu, jablko, ocot, cukor, bobkové listy, klinčeky a soľ.
    • Všetky suroviny dôkladne premiešame a dusíme na slabom ohni asi 30-40 minút, kým kapusta nezmäkne. Priebežne miešame a ak bude potrebné, pridáme trošku vody.
  3. Podávanie:

    • Na tanieri servírujeme porciu dusenej krkovičky vedľa červenej kapusty. Môžeme ju podávať s knedľou, zemiakmi alebo chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Jano123 píše:

    Tento recept na bravčovú krkovičku s červenou kapustou vyzerá fantasticky! Už sa teším, ako si ho pripravím na víkend. Chutná kombinácia a veľmi jednoduchý postup, určite to zvládne každý. Dúfam, že bude chutiť celej rodine!

  2. Kvetinka píše:

    Wow, ako krásne a chutne vyzerá tento recept! Bravčová krkovička s kapustou je klasika, ktorú mám veľmi rada. Vďaka za jasný návod, už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam. Určite to bude skvelé jedlo!

  3. FeroZabava píše:

    Skvelý recept! Bravčová krkovička s červenou kapustou je presne to, čo som hľadal. Je skvele napísané a znie to chutne. Nech sa páči aj mojej rodine na večeru. Veľká vďaka za tento tip!

  4. MiskaMiska píše:

    Tento recept je úžasný! Bravčová krkovička s červenou kapustou je taká chutná a sýta kombinácia. Mám rád jednoduché a rýchle jedlá a tento sa zdá perfektný pre moju rodinu. Určite ho pripravím už zajtra!

  5. PetrikOnline píše:

    Super návod na prípravu bravčovej krkovičky! Kto by si nemiloval takéto tradičné slovenské jedlo? Je mi jasné, že po ochutnaní toho nebude nikto ľutovať. Ďakujem za inšpiráciu na večeru!

  6. LydiaLove píše:

    Recept ma veľmi oslovil! Bravčová krkovička s červenou kapustou mi pripomína detstvo. S týmto jednoduchým návodom to určite zvládnem aj ja sama v kuchyni. Teším sa na výsledok a dobrú chuť celej rodiny!

  7. Slniecko77 píše:

    Tento recept na bravčovú krkovičku s červenou kapustou ma nadchol! Tak jednoduché suroviny a predsa tak chutné jedlo. Určite ho pripravím pre priateľov na víkendový obed! Teším sa na ich reakcie.

  8. _FunnyMonkey_ píše:

    Neskutočne lákavý recept! Bravčová krkovička so zemiakmi alebo haluškami? To znie ako raj pre gurmánov! Ďakujem za skvelé tipy, už mám hlad len pri pohľade na obrázok.

  9. DianaDreams píše:

    Bravčová krkovička s červenou kapustou? Yummy! Mám slabosť pre domáce varenie a tento recept ma okamžite zaujal. Určite ho vyskúšam hneď tento víkend, ďakujem za inšpiráciu!

  10. Gulička50 píše:

    Tak toto vyzerá veľmi lákavo! Milujem tradičné slovenské jedlá a bravčová krkovička je moja obľúbená voľba. Rýchly postup ma potešil, už sa teším na večeru!