Bravčová krkovička s červenou kapustou

Ak hľadáte chutný a tradičný recept, tu je jednoduchá a chutná verzia bravčovej krkovičky s červenou kapustou:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 1 červená kapusta (jemne nakrájaná)
  • 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

 

Bravčová krkovička s červenou kapustou

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Na rozpálenej panvici s olejom orestujte bravčovú krkovičku z oboch strán, až kým sa nezarumení a neupraví sa vnútro.
  3. Vyberte krkovičku z panvice a nakrájajte na plátky. Postupne ich vložte naspäť na panvicu a opečte na každej strane, až kým neprejde cez a cez.
  4. Zmierňte teplotu a pridajte na panvicu nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zmäknutia.
  5. Do panvice pridajte jemne nakrájanú červenú kapustu a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie dobre spojili.
  6. Pridajte sladkú papriku a za stáleho miešania varíme asi 10 – 15 minút, až kým sa kapusta zmäkne a zmení farbu.
  7. Podávajte s opečenými plátkami bravčovej krkovičky a prípadne s prílohou ako s haluškami alebo pečenými zemiakmi.

Môžete si vychutnať tento tradičný slovenský jedlo so sladkou kapustou kedykoľvek, kedy máte chuť na niečo chutné a sýte. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie

Na bravčovú krkovičku:

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 250 ml vývaru alebo vody

Na červenú kapustu:

  • 400 g červenej kapusty
  • 1 jablko (najlepšie kyslé)
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice octu (jablkového alebo vinného)
  • 1 lyžica cukru
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • 3-4 celé klinčeky

Postup

  1. Príprava krkovičky:

    • Najprv si očistíme a nakrájame cibuľu na jemno a cesnak na plátky.
    • V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu, až bude sklovitá.
    • Pridáme cesnak a krátko orestujeme, aby nepálil.
    • Krkovičku si nakrájame na plátky alebo na kúsky, posolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou a oreganom.
    • Pridáme kúsky krkovičky do panvice a z každej strany ich opečeme dozlatista.
    • Po opečení pridáme vývar (alebo vodu) a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni približne 1 hodinu, kým nebude mäso mäkké.
  2. Príprava červenej kapusty:

    • Červenú kapustu si nakrájame na tenké prúžky a dôkladne ich opláchneme.
    • Cibuľu nakrájame na jemno a jablko nastrúhame alebo nakrájame na malé kocôčky.
    • V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a orestujeme, kým nebude sklovitá.
    • Pridáme kapustu, jablko, ocot, cukor, bobkové listy, klinčeky a soľ.
    • Všetko dôkladne premiešame a dusíme na miernom ohni asi 30-40 minút, kým kapusta nezmäkne. Priebežne miešame a ak bude potrebné, pridáme trošku vody.
  3. Podávanie:

    • Na tanieri servírujeme porciu dusenej krkovičky spolu s červenou kapustou. Môžeme podávať s knedľou, zemiakmi alebo chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *