Ak hľadáte chutný a tradičný recept, tu je jednoduchá a chutná verzia bravčovej krkovičky s červenou kapustou:
Suroviny:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 1 červená kapusta (jemne nakrájaná)
- 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
- 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 2 lyžice sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na pečenie
Bravčová krkovička s červenou kapustou
Postup:
- Bravčovú krkovičku osolte a okoreňte podľa chuti.
- Na rozpálenej panvici s olejom orestujte bravčovú krkovičku z oboch strán, až kým sa nezarumení a neupraví sa vnútro.
- Vyberte krkovičku z panvice a nakrájajte na plátky. Postupne ich vložte naspäť na panvicu a opečte na každej strane, až kým neprejde cez a cez.
- Zmierňte teplotu a pridajte na panvicu nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zmäknutia.
- Do panvice pridajte jemne nakrájanú červenú kapustu a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie dobre spojili.
- Pridajte sladkú papriku a za stáleho miešania varíme asi 10 – 15 minút, až kým sa kapusta zmäkne a zmení farbu.
- Podávajte s opečenými plátkami bravčovej krkovičky a prípadne s prílohou ako s haluškami alebo pečenými zemiakmi.
Môžete si vychutnať tento tradičný slovenský jedlo so sladkou kapustou kedykoľvek, kedy máte chuť na niečo chutné a sýte. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie
Na bravčovú krkovičku:
- 600 g bravčovej krkovičky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 lyžice oleja
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 250 ml vývaru alebo vody
Na červenú kapustu:
- 400 g červenej kapusty
- 1 jablko (najlepšie kyslé)
- 1 cibuľa
- 2 lyžice octu (jablkového alebo vinného)
- 1 lyžica cukru
- 2 lyžice oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1-2 bobkové listy
- 3-4 celé klinčeky
Postup
-
Príprava krkovičky:
- Najprv si očistíme a nakrájame cibuľu na jemno a cesnak na plátky.
- V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu, až bude sklovitá.
- Pridáme cesnak a krátko orestujeme, aby nepálil.
- Krkovičku si nakrájame na plátky alebo na kúsky, posolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou a oreganom.
- Pridáme kúsky krkovičky do panvice a z každej strany ich opečeme dozlatista.
- Po opečení pridáme vývar (alebo vodu) a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni približne 1 hodinu, kým nebude mäso mäkké.
-
Príprava červenej kapusty:
- Červenú kapustu si nakrájame na tenké prúžky a dôkladne ich opláchneme.
- Cibuľu nakrájame na jemno a jablko nastrúhame alebo nakrájame na malé kocôčky.
- V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a orestujeme, kým nebude sklovitá.
- Pridáme kapustu, jablko, ocot, cukor, bobkové listy, klinčeky a soľ.
- Všetko dôkladne premiešame a dusíme na miernom ohni asi 30-40 minút, kým kapusta nezmäkne. Priebežne miešame a ak bude potrebné, pridáme trošku vody.
-
Podávanie:
- Na tanieri servírujeme porciu dusenej krkovičky spolu s červenou kapustou. Môžeme podávať s knedľou, zemiakmi alebo chlebom.
Dobrú chuť!