Bravčová krkovička s cesnakom

Ak máte záujem o návod na prípravu bravčovej krkovičky s cesnakom, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ju zrealizovať:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 1 lyžička sušenej rozmarínu

 

Bravčová krkovička s cesnakom

Postup prípravy:

  1. Rúru si predohrejte na 180 °C.
  2. Odstráňte pokožku a nadbytočný tuk z bravčovej krkovičky.
  3. Cesnak nakrájajte na tenké plátky.
  4. Sušený tymian a rozmarín jemne nastrúhajte.
  5. Krkovičku ľahko osolte a dochuťte čiernym korením podľa preferencie.
  6. Olivový olej rozotrite na povrch krkovičky.
  7. Do mäsa vtláčajte plátky cesnaku a jemne ich pritlačte prstami, aby sa dobre prilepili.
  8. Na záver posypte nastrúhaným tymianom a rozmarínom.
  9. Mäso vložte do pekáča a umiestnite ho do predhriatej rúry.
  10. Pečte približne 1,5 až 2 hodiny, alebo dokým nie je krkovička jemná a šťavnatá.

Poznámka:
Po upečení odporúčame nechať mäso odpočívať asi 10 minút pred krájaním, aby sa šťavy mohli rovnomerne rozložiť.

Verím, že mäso bude šťavnaté a poteší vás jeho vynikajúca aróma cesnaku a byliniek. Prajem dobrú chuť!

 

Bravčová krkovička s cesnakom - 2

2) Bravčová krkovička s cesnakom

Ingrediencie:

Tvarohové guľky bezlepkové 

Tvarohové guľky bezlepkové 

Čítať viac »

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej papriky (sladkej alebo pikantnej, podľa preferencie)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného oregana (voliteľné)
  • 1-2 lyžice masla (na dochutenie)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup prípravy:

  1. Príprava mäsa:

    • Bravčovú krkovičku umyte a osušte, potom ju nakrájajte na plátky hrubé približne 2-3 cm.
  2. Marinovanie:

    • V miske skombinujte olivový olej, mletú papriku, soľ, korenie, oregáno a prelisovaný cesnak. Touto zmesou potrite plátky krkovičky z oboch strán a nechajte marinovať aspoň 30 minút (alebo aj dlhšie v chladničke).
  3. Smaženie:

    • Na panvici rozohrejte trochu oleja a masla. Keď panvica dosiahne požadovanú teplotu, pridajte marinované plátky krkovičky.
    • Smažte na stredne vysokej teplote zhruba 5-7 minút z každej strany, alebo dokým nie sú plátky krásne zhnednuté a nie sú prepečené.
  4. Dokončenie:

    • Po opečení môžete mäso nechať odpočívať 5 minút, aby sa šťavy mohli rovnomerne rozložiť.
    • Servírujte s prílohami podľa vlastného výberu, ako sú zemiaky (smažené, pečené alebo kaša), zeleninový šalát, alebo pečená zelenina.
  5. Ozdobenie:

    • Pred podávaním môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na bravčovú krkovičku s cesnakom je skvelý! Mám rád, keď je jedlo jednoduché a chutné. Určite vyskúšam aj s maslom, aby to bolo ešte šťavnatejšie. Ďakujem za tipy a recept!

  2. Bublinka píše:

    Wow, to vyzerá úžasne! Milujem cesnak a bylinky v jedle. Myslím, že tento recept sa stane mojím obľúbeným. Pečené mäso je vždy skvelé a vôňa sa určite roznesie po celom dome!

  3. MartaKucharka píše:

    Práve som si prečítala tento recept a už sa teším, ako ho vyskúšam! Bravčová krkovička s cesnakom je jedna z mojich obľúbených kombinácií. Cítim sa hladná len z toho opisu! Dobrú chuť všetkým!

  4. RoboFan píše:

    Tento recept ma naozaj zaujal! Rád varím pre rodinu a myslím, že im táto krkovička s cesnakom veľmi chutí. Je fajn, že aj príprava je tak jednoduchá. Určite vyskúšam čoskoro!

  5. Svetluska88 píše:

    Skvelý nápad na večeru! Krkovička s cesnakom vyzerá veľmi lákavo a voňavo. Teším sa na to, ako ju pripravím pre svojich blízkych. Ďakujem za inšpiráciu a tipy k vareniu!

  6. PavolHrac píše:

    Recept na bravčovú krkovičku ma nadchol! Nikdy som nevedel, že cesnak môže tak vylepšiť chuť mäsa. Určite skúsim pridať aj petržlenovú vňať na ozdobenie. Teším sa na chutné večere!

  7. _Katka_ píše:

    ‚Dobrú chuť‘ znie vždy skvele! Recept je super a ja milujem variť pre rodinu. Určite urobím túto krkovičku budúci víkend, nech sú všetci šťastní a spokojní pri stole.

  8. !Tommy! píše:

    ‚Pečená krkovička s cesnakom? To znie perfektne!‘ Už som hladný len pri čítaní tohto receptu. Nemôžem sa dočkať, kedy ju urobím pre priateľov na oslavu.

  9. _Milan_23_ píše:

    ‚Ďakujem za úžasný recept!‘ Bravčová krkovička je moje obľúbené jedlo a kombinácia s cesnakom to ešte viac posúva do výšin chuti. Určite vyskúšam tieto bylinky!

  10. $Simona$ píše:

    ‚Znie to výborne!‘ Recept mi dal nápad na rýchlu večeru po práci. Rada varím niečo jednoduché ale chutné – presne ako toto! Veľa šťastia všetkým kuchárom!

  11. Janko123 píše:

    Skvelý recept! Bravčová krkovička s cesnakom je vždy výborná voľba. Dnes večer ju určite vyskúšam. Rád varím a takýto jednoduchý recept sa mi páči. Mám rád, keď sú jedlá chutné a pritom nenáročné na prípravu.

  12. ZelenýJablko píše:

    Wow, tento recept vyzerá fantasticky! Určite ho skúsim, milujem cesnak v jedlách. Je to rýchle a jednoduché, presne ako to mám rád. Už sa teším na tú chuť! Ďakujem za zdieľanie!

  13. Kocurik45 píše:

    Tento recept je úžasný! Bravčová krkovička s cesnakom je moja obľúbená kombinácia. Veľmi sa mi páči, že je to jednoduché na prípravu. Určite ho skúsim urobiť cez víkend pre rodinu!

  14. MiskaSuknicka píše:

    Dobrý deň, toto vyzerá ako perfektný recept! Milujem variť a cítim vôňu cesnaku už teraz. Vďaka za tip! Verím, že nám všetkým chutiť bude. Dnes večer ideme na to!

  15. RybkaPleská píše:

    Recept je skutočne lákavý! Bravčová krkovička s bylinkami a cesnakom znie nielen chutne, ale aj zdravo. Už sa teším na výsledok! Takéto jedlá sú ideálne pre každú oslavu či rodinné stretnutie.

  16. Cibulka123 píše:

    Tento recept ma úplne očaril! Príprava bravčovej krkovičky je jednoduchá a ja milujem cesnak. Hneď si ho zapíšem do svojho zoznamu obľúbených receptov a plánujem ho pripraviť už tento víkend.

  17. ZuzkaKucharka píše:

    ‚Vynikajúci‘ je presne to slovo, ktoré vystihuje tento recept! Bravčová krkovička bude určite šťavnatá s tou vôňou cesnaku a byliniek. Rada varím pre svoju rodinu a toto bude ďalšia dobrá voľba do mojej kuchyne!

  18. "Jasmin"_88 píše:

    ‚Skvelé!‘ Pripravím si túto bravčovú krkovičku dnes večer. Mám veľmi rada jednoduchosť v kuchyni, toto mi presne vyhovuje. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu!

  19. @CokoMoko píše:

    ‚Jednoduché‘ varenie ma vždy poteší! Tento recept ma veľmi zaujal svojou jednoduchosťou a chuťou cesnaku. Teším sa, že si pripravím niečo chutné bez veľkého námahy.

  20. !LukaDuka! píše:

    ‚Fantasticky!‘ Tento recept vyzerá jednoducho skvele! Milujem kombináciu bravčového mäsa s bylinkami a cesnakom – ideálne na rodinné večere alebo oslavy s priateľmi.