Ak máte záujem o recept na bravčovú krkovičku s cesnakom, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ju pripraviť:
Suroviny:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 1 lyžička sušenej rozmarínu
Bravčová krkovička s cesnakom
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Bravčovú krkovičku očistite od pokožky a prípadného tuku.
- Nakrájajte cesnak na tenké plátky.
- Nastrúhajte sušený tymian a rozmarín.
- Krkovičku jemne osolte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
- Rozotrite olivový olej na povrch krkovičky.
- Vsúpte cesnakové plátky do mäsa a pritlačte ich prstami, aby sa pekne prilepili.
- Na záver posypte nastrúhaným tymianom a rozmarínom.
- Dajte mäso do pekáča a vložte do predhriatej rúry.
- Pečte asi 1,5 – 2 hodiny, alebo kým nie je krkovička pekne mäkká a šťavnatá.
Poznámka:
Budete chcieť nechať mäso oddýchnuť asi 10 minút pred krájaním, aby sa šťava mohla rovnomerne rozpustiť a uvoľniť.
Dúfam, že mäso bude šťavnaté a poteší vás jeho vynikajúci cesnakový a bylinkový aróma. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 600 g bravčovej krkovičky
- 4-5 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej papriky (sladkej alebo pikantnej, podľa chuti)
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušeného oregana (voliteľné)
- 1-2 lyžice masla (na dochutenie)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava mäsa:
- Bravčovú krkovičku umyte a osušte. Následne ju nakrájajte na plátky hrubé približne 2-3 cm.
-
Marinovanie:
- V miske zmiešajte olivový olej, mletú papriku, soľ, korenie, oregáno a prelisovaný cesnak. Týmto zmesou potrite plátky krkovičky z oboch strán a nechajte marinovať aspoň 30 minút (alebo aj dlhšie v chladničke).
-
Smaženie:
- Na panvici rozohrejte trošku oleja a masla. Keď je panvica horúca, pridajte marinované plátky krkovičky.
- Smažte na stredne vysokej teplote každú stranu približne 5-7 minút, alebo kým sa mäso krásne nezhnedne a nie je prepečené.
-
Dokončenie:
- Po upečení môžete mäso nechať odpočinúť na 5 minút, aby sa šťavy rovnomerne rozložili.
- Podávajte s prílohami podľa vášho výberu, ako sú zemiaky (smažené, pečené, alebo kaša), zeleninový šalát, alebo pečená zelenina.
-
Ozdobenie:
- Pred podávaním môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Tento recept na bravčovú krkovičku s cesnakom je skvelý! Mám rád, keď je jedlo jednoduché a chutné. Určite vyskúšam aj s maslom, aby to bolo ešte šťavnatejšie. Ďakujem za tipy a recept!
Wow, to vyzerá úžasne! Milujem cesnak a bylinky v jedle. Myslím, že tento recept sa stane mojím obľúbeným. Pečené mäso je vždy skvelé a vôňa sa určite roznesie po celom dome!
Práve som si prečítala tento recept a už sa teším, ako ho vyskúšam! Bravčová krkovička s cesnakom je jedna z mojich obľúbených kombinácií. Cítim sa hladná len z toho opisu! Dobrú chuť všetkým!
Tento recept ma naozaj zaujal! Rád varím pre rodinu a myslím, že im táto krkovička s cesnakom veľmi chutí. Je fajn, že aj príprava je tak jednoduchá. Určite vyskúšam čoskoro!
Skvelý nápad na večeru! Krkovička s cesnakom vyzerá veľmi lákavo a voňavo. Teším sa na to, ako ju pripravím pre svojich blízkych. Ďakujem za inšpiráciu a tipy k vareniu!
Recept na bravčovú krkovičku ma nadchol! Nikdy som nevedel, že cesnak môže tak vylepšiť chuť mäsa. Určite skúsim pridať aj petržlenovú vňať na ozdobenie. Teším sa na chutné večere!
‚Dobrú chuť‘ znie vždy skvele! Recept je super a ja milujem variť pre rodinu. Určite urobím túto krkovičku budúci víkend, nech sú všetci šťastní a spokojní pri stole.
‚Pečená krkovička s cesnakom? To znie perfektne!‘ Už som hladný len pri čítaní tohto receptu. Nemôžem sa dočkať, kedy ju urobím pre priateľov na oslavu.
‚Ďakujem za úžasný recept!‘ Bravčová krkovička je moje obľúbené jedlo a kombinácia s cesnakom to ešte viac posúva do výšin chuti. Určite vyskúšam tieto bylinky!
‚Znie to výborne!‘ Recept mi dal nápad na rýchlu večeru po práci. Rada varím niečo jednoduché ale chutné – presne ako toto! Veľa šťastia všetkým kuchárom!
Skvelý recept! Bravčová krkovička s cesnakom je vždy výborná voľba. Dnes večer ju určite vyskúšam. Rád varím a takýto jednoduchý recept sa mi páči. Mám rád, keď sú jedlá chutné a pritom nenáročné na prípravu.
Wow, tento recept vyzerá fantasticky! Určite ho skúsim, milujem cesnak v jedlách. Je to rýchle a jednoduché, presne ako to mám rád. Už sa teším na tú chuť! Ďakujem za zdieľanie!
Tento recept je úžasný! Bravčová krkovička s cesnakom je moja obľúbená kombinácia. Veľmi sa mi páči, že je to jednoduché na prípravu. Určite ho skúsim urobiť cez víkend pre rodinu!
Dobrý deň, toto vyzerá ako perfektný recept! Milujem variť a cítim vôňu cesnaku už teraz. Vďaka za tip! Verím, že nám všetkým chutiť bude. Dnes večer ideme na to!
Recept je skutočne lákavý! Bravčová krkovička s bylinkami a cesnakom znie nielen chutne, ale aj zdravo. Už sa teším na výsledok! Takéto jedlá sú ideálne pre každú oslavu či rodinné stretnutie.
Tento recept ma úplne očaril! Príprava bravčovej krkovičky je jednoduchá a ja milujem cesnak. Hneď si ho zapíšem do svojho zoznamu obľúbených receptov a plánujem ho pripraviť už tento víkend.
‚Vynikajúci‘ je presne to slovo, ktoré vystihuje tento recept! Bravčová krkovička bude určite šťavnatá s tou vôňou cesnaku a byliniek. Rada varím pre svoju rodinu a toto bude ďalšia dobrá voľba do mojej kuchyne!
‚Skvelé!‘ Pripravím si túto bravčovú krkovičku dnes večer. Mám veľmi rada jednoduchosť v kuchyni, toto mi presne vyhovuje. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu!
‚Jednoduché‘ varenie ma vždy poteší! Tento recept ma veľmi zaujal svojou jednoduchosťou a chuťou cesnaku. Teším sa, že si pripravím niečo chutné bez veľkého námahy.
‚Fantasticky!‘ Tento recept vyzerá jednoducho skvele! Milujem kombináciu bravčového mäsa s bylinkami a cesnakom – ideálne na rodinné večere alebo oslavy s priateľmi.