Bravčová krkovička so šalátom z koreňovej zeleniny, jabĺk a orechov

 

Recept: Bravčová krkovička so šalátom z koreňovej zeleniny, jabĺk a orechov.

Na tento pokrm si pripravte nasledovné suroviny:

  • 4 kusy bravčovej krkovičky
  • 1 veľká mrkva
  • 1 petržlen
  • 1 kaleráb
  • 2 jablká
  • 50 g orechov
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Bravčová krkovička so šalátom z koreňovej zeleniny, jabĺk a orechov

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku umyjte pod tečúcou vodou a osušte. Osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
  2. Na grilovacej panvici rozohrejte olej a oprešte krkovičku z oboch strán, až kým nezíska zlatistú farbu a vnútro sa dobre prepečie.
  3. Po upečení nechajte mäso chvíľku oddychovať a následne ho nakrájajte na tenké plátky.
  4. Mrkvu, petržlen a kaleráb ošúpte a nastrúhajte na jemné rezance. Jablká nakrájajte na malé kocky.
  5. Do veľkej misy vložte nastrúhanú mrkvu, petržlen a kaleráb. Pridajte kocky jabĺk a nasekané orechy.
  6. Šalát opatrne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie dôkladne prepojili. Podľa chuti môžete pridať soľ a korenie.
  7. Podávajte šalát spolu s plátkami bravčovej krkovičky a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

Bravčová krkovička so šalátom z koreňovej zeleniny, jabĺk a orechov - 2

2) Bravčová krkovička so šalátom z koreňovej zeleniny, jabĺk a orechov

Ingrediencie:

Na prípravu bravčovej krkovičky:

Zapečené kuracie prsia so šunkou a syrom

Zapečené kuracie prsia so šunkou a syrom

Čítať viac »

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána (voliteľne)

Na šalát z koreňovej zeleniny:

  • 2 stredné mrkvy
  • 1 zeler (môže byť aj zelerová koreň)
  • 1/2 červenej repy (môže byť aj surová repa)
  • 1 jablko (najlepšie sladkokyslé)
  • 50 g vlašských orechov
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica jablčného octu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na dekoráciu (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava bravčovej krkovičky:

    • Rúru predhrejte na 180°C.
    • Bravčovú krkovičku umyte a osušte. Na povrchu ju jemne narežte, aby sa lepšie prepekla.
    • Cesnak nakrájajte na tenké plátky a vtláčajte ich do narezaných miest na mäsu.
    • Mäso posypte soľou, čiernym korením, sladkou paprikou a oregánom. Potom ho potrite olivovým olejom.
    • Krkovičku vložte do pekáča a pečte v predhriatej rúre približne 45-60 minút, alebo kým nie je mäso dobre prepečené a dosiahne teplotu okolo 75°C. Občas ju polať výpekom.
  2. Príprava šalátu z koreňovej zeleniny:

    • Zeleninu (mrkvu, zeler a červenú repu) ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle.
    • Jablko umyte, zbavte jadier a nakrájajte na tenké plátky alebo menšie kúsky.
    • Vlašské orechy jemne nasekajte.
    • V miske zmiešajte nastrúhanú zeleninu, jablko a orechy.
    • V samostatnej miske zmiešajte olivový olej, jablčný ocot, soľ a čierne korenie. Zálievku nalejte do šalátu a dôkladne premiešajte.
  3. Servírovanie:

    • Na tanier položte plátky upečenej bravčovej krkovičky a vedľa servírujte šalát z koreňovej zeleniny, jabĺk a orechov.
    • Podľa chuti môžete ozdobiť šalát čerstvou petržlenovou vňaťou.
  4. Podávanie:

    • Odporúča sa podávať teplé, ideálne s čerstvým chlebom alebo knedľou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Tento recept je úžasný! Bravčová krkovička sa dokonale spojila so šalátom. Milujem kombináciu jabĺk a orechov v šaláte. Je to zdravé a chutné. Určite ho vyskúšam aj s priateľmi!

  2. JasminaM píše:

    Wow, tento recept vyzerá skvele! Kombinácia koreňovej zeleniny a jabĺk je super nápad. Teším sa, že si pripravím niečo také zdravé a chutné na obed. Dám vedieť, ako mi to išlo!

  3. SladkýPuding píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Bravčová krkovička so šalátom z koreňovej zeleniny znie skvele. Určite si ho pripravím na víkendovú rodinnú večeru. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. Futbalista99 píše:

    Skvelý recept! Bravčová krkovička je moje obľúbené jedlo a tento šalát vyzerá ako perfektný doplnok. Musím to vyskúšať čím skôr! Dobrú chuť všetkým, ktorí to pripravia!

  5. MartaKucharka píše:

    Tento recept je fantastický! Mám rada jedlá, ktoré sú chutné aj zdravé. Kombinácia zeleniny a ovocia ma veľmi láka, určite ho vyskúšam na rodinnej oslave!

  6. Zlatko92 píše:

    Recept vyzerá super! Milujem kombináciu chuti bravčového mäsa s čerstvou zeleninou a ovocím. Urobím si to aj na večeru s priateľmi, určite sa potešia!

  7. PohodaDanka píše:

    ‚Dobrú chuť‘ mi vždy pripomína dobré jedlo! Tento recept má všetko: mäso, zeleninu aj orechy. Nemôžem sa dočkať, kedy si ho pripravím doma pre rodinu.

  8. _KreativneCislo_7 píše:

    ‚Bravčová krkovička so šalátom‘ – to znie skvelo! Musí byť výborné kombinovať tieto chute dohromady. Vďaka za skvelý tip, už mám na obed jasno!

  9. @JankoHrac píše:

    ‚Dobrú chuť‘ je presne to, čo potrebujeme pri takýchto fantastických receptoch! Rád varím pre rodinu a toto bude určite hitom na našich rodinných stretnutiach.

  10. #VeronikaBublina# píše:

    ‚Recept je nádherný!‘ Je úžasné vidieť jedlo takto krásne pripravené. Šalát s orechmi dodáva jedlu extra šmrnc – určite ho odskúšam už tento víkend.