Tu je jednoduchý návod na prípravu bravčovej krkovičky so zeleninou a kyslou smotanou:
Zloženie:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 1 červená paprika
- 200 g hrášku
- 250 ml kyslej smotany
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na smaženie
Bravčová krkovička so zeleninou a kyslou smotanou
Postup prípravy:
- Bravčovú krkovičku nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľu, mrkvu a červenú papriku nakrájajte na tenké prúžky.
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu na zlatú farbu.
- Pridajte nakrájanú mrkvu a červenú papriku a smažte asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte nakrájanú bravčovú krkovičku a restujte ju z oboch strán do zlatista.
- Pridajte hrášok a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Znížte teplotu a podlejte troškou vody, aby sa všetko dusilo.
- Akonáhle je mäso mäkké a zelenina uvarená, doplňte kyslou smotanou a ešte niekoľko minút duste.
- Dochutíte soľou a korením podľa svojich preferencií.
Servírujte s prílohou podľa vašich predstáv, napríklad zemiakovou kašou alebo pečenými zemiakmi. Prajeme vám dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 2 stredné cibule
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 200 g brokolice (môže byť mrazená)
- 200 ml kyslej smotany
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- trocha rasce (podľa preferencií)
- 1-2 bobkové listy
Postup:
-
Príprava mäsa: Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na kocky približne 3×3 cm. Osolte a okoreňte.
-
Smaženie: Na panvici zohrejte olej a pridajte nakrájanú krkovičku. Opekajte ju zo všetkých strán do zlato-hnedej farby, približne 8-10 minút. Potom ju preložte na tanier.
-
Zelenina: Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nezmäkne. Následne pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a restujte ďalších 5 minút.
-
Paprika a brokolica: Pridajte nakrájané papriky a brokolicu, premiešajte a pokračujte v restovaní 3-5 minút, kým zelenina zmäkne, ale zostane chrumkavá.
-
Dokončenie jedla: Do panvice so zeleninou pridajte opečenú krkovičku, mletú papriku, bobkové listy a rascu. Všetko dobre premiešajte. Na záver pridajte kyslú smotanu a nechajte dusiť na miernom ohni asi 15-20 minút, aby sa chute prepojili. Ak je potrebné, dochuťte soľou a korením.
-
Podávanie: Hotovú bravčovú krkovičku so zeleninou na kyslej smotane servírujte teplú, ideálne s prílohou, ako sú varené zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Prajeme dobrú chuť!