Bravčová krkovička v majonézovom kabáte

Recept na bravčovú krkovičku v majonézovom obale.

Suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 4 lyžice majonézy
  • 1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • olej na varenie

 

Bravčová krkovička v majonézovom obale

Návod na prípravu:

  1. Začnite tak, že bravčovú krkovičku nakrájate na tenké plátky.
  2. V miske spoločne zmiešajte majonézu, cesnak, horčicu, sladkú papriku, soľ a korenie.
  3. Plátky krkovičky ponorte do tejto marinády a nechajte ich marinovať minimálne 30 minút, aby sa chute dostali do mäsa.
  4. Na panvici zohrejte olej a opražte plátky krkovičky z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nie sú dobre prepečené.
  5. Servírujte s obľúbenými prílohami, ako sú zemiakový šalát, ryža alebo pečené zemiaky.

Dúfam, že si pochutnáte! Ak máte nejaké otázky, pokojne sa pýtajte. Dobrú chuť!

 

2)

Suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 200 g majonézy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička bylinkovej zmesi (napr. oregano, tymián)
  • 100 g strúhanky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Návod na prípravu:

  1. Príprava mäsa:

    Šošovicový prívarok na kyslo

    Šošovicový prívarok na kyslo

    Čítať viac »

    • Bravčovú krkovičku dôkladne umyte a osušujte papierovou utierkou. Potom ju nakrájajte na plátky hrubé približne 2 cm.
  2. Marinovanie:

    • V väčšej miske zmiešajte majonézu, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, papriku a bylinkovú zmes. Dôkladne premiešajte, kým sa všetky suroviny neprepoja.
    • Plátky krkovičky namočte do marinády a dobre ich obalíte, aby sa mäso pokrylo zmesou. Nechajte marinovať aspoň 1 hodinu, ideálne cez noc v chladničke.
  3. Obalovanie:

    • Rúru si predhrejte na 200 °C.
    • Po marinovaní vyberte plátky krkovičky a obalte ich v strúhanke tak, aby boli dôkladne pokryté.
  4. Pečenie:

    • Na plech s papierom na pečenie rozložte obalené plátky krkovičky. Pod každým plátkom môžete pridať kvapku olivového oleja, aby sa mäso dobre upieklo a nezostalo suché.
    • Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým plátky nezískajú zlatohnedú a chrumkavú textúru.
  5. Servírovanie:

    • Po upečení vyberte krkovičku z rúry a nechajte ju chvíľu oddýchnuť.
    • Podávajte ju teplú, najlepšie s prílohou, ako je zemiaková kaša, varené zemiaky alebo čerstvý šalát. Na záver môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou na zvýraznenie chuti a estetického vzhľadu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

19 Komentárov

  1. Janka123 píše:

    Tento recept na bravčovú krkovičku v majonézovom kabáte je fantastický! Ráda som ho vyskúšala a celá rodina si ho zamilovala. Je veľmi jednoduchý a chuti skvele. Určite ho pripravím znova!

  2. MilošPlay píše:

    Wow, tento recept je super! Bravčová krkovička bola šťavnatá a chutná, a majonéza dodala skvelú príchuť. Určite odporúčam všetkým, ktorí hľadajú niečo nové na obed. Dobrú chuť všetkým!

  3. KikaHravka píše:

    Tento recept je úžasný! Pripravil som ho pre svoju rodinu a všetci boli nadšení. Majonéza spolu s cesnakom dodali jedlu perfektnú chuť. Neviem sa dočkať, kedy to urobím znova!

  4. PeťoFajn píše:

    Skvelý recept! Bravčová krkovička bola tak chutná, že sme ju zjedli celú na jedenkrát. Kombinácia majonézy a papriky je geniálna. Ďakujem za tento tip, určite ho odporučím priateľom!

  5. LuciKucharka píše:

    Toto jedlo ma úplne očarilo! Príprava bola jednoduchá a výsledok stál za to. Bravčová krkovička sa roztápala v ústach a bola plná chuti. Tento recept si určite zapíšem do svojho zoznamu obľúbených.

  6. TomášZelený píše:

    Recept je perfektný! Môj priateľ mi ho odporučil a ja som bol nadšený výsledkom. Krkovička bola tak šťavnatá a kombinácia s prílohami vytvorila skvelé jedlo na víkend.

  7. ZuzkaRadosť píše:

    ‚Bravčová krkovička v majonézovom kabáte‘ sa stala našou obľúbenou večerou! Chutí jednoducho skvele a nielenže sa rýchlo pripravuje, ale aj krásne vyzerá na tanieri.

  8. AndySvetlý píše:

    ‚Tento recept bol hitom našej rodinnej oslavy! Všetci si pýtali ďalší kúsok, lebo bol tak výborný! Ďakujem za inšpiráciu, určite ho ešte viackrát pripravím.‘

  9. _VladoKreatívny_ píše:

    ‚Mám rád jednoduché recepty ako tento! Krkovička bola šťavnatá a chutná – presne podľa môjho gusta. Odporúčam každému, kto chce niečo rýchle na večeru.‘

  10. MlsnáPani píše:

    Tento recept na bravčovú krkovičku je skvelý! Majonéza dodáva mäsu lahodnú chuť a je to tak jednoduché. Určite vyskúšam s ryžou. Ďakujem za inšpiráciu!

  11. KuchárskyMajster92 píše:

    Wow, to vyzerá naozaj dobre! Nikdy ma nenapadlo použiť majonézu na krkovičku. Teším sa, ako to pripravím pre rodinu. Určite im to bude chutiť!

  12. RýchlaKuchárka píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala! Rýchly a jednoduchý spôsob, ako pripraviť chutné jedlo. Opečená krkovička určite bude hitom na našich rodinných večeriach!

  13. ZlatýHrnček píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept! Bravčová krkovička v majonézovom kabáte znie fantasticky. Nezabudnem pridať aj bylinky, aby bol chuť ešte lepšia. Ďakujem za skvelý tip!

  14. VeselýSused píše:

    Aká úžasná kombinácia chutí! Bravčová krkovička s majonézou vyzerá veľmi lákavo. Určite vyskúšam tento recept cez víkend, keď budeme grilovať s priateľmi!

  15. KreatívnyKuchárik píše:

    Skvelý nápad! Pripraviť bravčovú krkovičku takto je super spôsob, ako osviežiť tradičné jedlo. Už sa teším na výsledok, určite bude chutiť všetkým!

  16. JemnýChutnák píše:

    Tento recept ma nadchol! Majonéza a cesnak sú skvelá kombinácia pre krkovičku. Rád varím a tento tip rozhodne zaradím do svojho repertoáru. Dúfam, že mi vyjde rovnako chutne!

  17. MalýŠéfkuchár píše:

    ‚Bravčová krkovička‘ – mňam! Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a rýchlo sa pripravuje. Zajtra si ho určite urobím na obed pre seba aj rodinu.

  18. _ChutnéJedlo_2023 píše:

    ‚Majonéza? To by ma nenapadlo!‘ Znie to neuveriteľne lákavo a už sa neviem dočkať toho lahodného pokrmu. Vďaka za zdieľanie takého úžasného receptu!

  19. @Jedlík007 píše:

    ‚Krkovička v majonéze‘ – skvelý nápad! Určite vyskúšam pridať aj papriku pre trochu pikantnosti. Týmto spôsobom pripravím obed pre celú rodinu.