Bravčová pečeň pečená v čepci

 

Tento recept na pečenú bravčovú pečeň v čepci je jednoduchý a chutný. Tu je postup krok za krokom:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 cibule, nakrájané na polkruhy
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 4 plátky slaniny
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 ml vývaru

 

Bravčová pečeň pečená v čepci

Návod:

  1. Rúru si predohrejte na 180 °C.
  2. Bravčovú pečeň dôkladne umyte a opláchnite. Osolte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlatohneda.
  4. Potom odstráňte orestovanú cibuľu a cesnak z panvice a v tej istej panvici opečte plátky slaniny do chrumkava.
  5. Na dno pekáča dajte opečené plátky slaniny a na ne položte osolenú a okorenenú bravčovú pečeň.
  6. Orestovanú cibuľu a cesnak rozložte okolo bravčovej pečene.
  7. Do pekáča pridajte vývar, aby pečeň zostala šťavnatá.
  8. Pekáč zakryte a vložte do predhriatej rúry.
  9. Pečeň pečte približne hodinu, alebo dovtedy, kým nie je úplne upečená. Pravidelne ju polievajte vývarom, aby si zachovala šťavnatú konzistenciu.
  10. Po upečení nechajte pečeň chvíľu odpočívať, potom nakrájajte na plátky a servírujte.

Takto pripravená bravčová pečeň pečená v čepci predstavuje vynikajúce jedlo pre tých, ktorí milujú slaninu a pečené mäso. Dobrú chuť!

 

Bravčová pečeň pečená v čepci - 2

2) Bravčová pečeň pečená v čepci

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 200 g slaniny alebo údeného boku
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 vajce na potretie

Návod:

  1. Príprava pečene:

    Ako uskladniť rebarboru?

    Ako uskladniť rebarboru?

    Čítať viac »

    • Bravčovú pečeň opláchnite a nakrájajte na tenké plátky.
    • V hlbokom tanieri zmiešajte soľ, čierne korenie, mletú papriku a majoránku. Pečeň nechajte marinovať v tejto zmesi aspoň 30 minút.
  2. Príprava slaniny a cibule:

    • Na panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte nakrájanú slaninu alebo údený bok. Opražte, kým nezíska chrumkavú konzistenciu.
    • Potom pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte dalších 5-7 minút, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatú farbu.
  3. Príprava plnky:

    • Prepečenú slaninu s cibuľou a cesnakom preložte do misy. Pridajte marinovanú pečeň a dôkladne premiešajte.
  4. Príprava čepca:

    • Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik dostatočne veľký, aby pokryl všetky ingrediencie a vytvoril „čepiec“.
    • Na cesto rozložte plnku s pečeňou, pričom pozdĺž okrajov nechajte priestor na zlepenie.
  5. Zakrytie a pečenie:

    • Cesto zložte tak, aby vytvorilo balíček okolo plnky. Okraje dobre zlepte, aby sa plnka nevysypala.
    • Podľa chuti ozdobte vrch cesta pomocou noža, aby ste vytvorili vzory, a potrite rozšľahaným vajíčkom.
  6. Pečenie:

    • Rúru predhrejte na 200 °C a pečte čepiec približne 25-30 minút, alebo kým cesto nezíska zlatistú a chrumkavú textúru.
  7. Servírovanie:

    • Po upečení nechajte čepiec chvíľku vychladnúť, potom ho nakrájajte na porcie a servírujte. Môžete ho kombinovať s kyslou smotanou alebo čerstvým zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na bravčovú pečeň v čepci je naozaj skvelý! Hneď ako som ho vyskúšal, bola to lahôdka! Cesto bolo krásne chrumkavé a pečeň šťavnatá. Určite ho odporúčam každému, kto miluje dobré jedlo!

  2. ZelenáRybka píše:

    Recept je veľmi jednoduchý a výsledok je fantastický! Pečená pečeň bola úžasná a slanina dodala jedlu nádhernú chuť. Určite ho pripravím znova, rodina bola nadšená. Dobrú chuť všetkým, čo sa do toho pustia!

  3. JozkoM píše:

    Wow, tento recept ma naozaj zaujal! Pečená bravčová pečeň v čepci sa mi nikdy nezdala tak jednoduchá. Mám rád kombináciu chutí, ktorú slanina pridáva. Je to ideálne jedlo na rodinné oslavy!

  4. PetríkS píše:

    Toto je presne to jedlo, ktoré hľadám! Bravčová pečeň s chutným čepcom vyzerá úžasne a určite si ju pripravím. Ďakujem za tento skvelý recept. Verím, že bude chutiť aj mojim priateľom!

  5. SovičkaMia píše:

    Tento recept mi otvoril oči! Nikdy som si nemyslela, že pečená pečeň môže byť taká lahodná. Kombinácia s cibuľou a cesnakom je perfektná. Určite ho odporučím svojim kamarátom!

  6. MačkaNika píše:

    Recept je jednoducho úžasný! Všetky ingrediencie spolu krásne ladia a výsledok bol fantastický. Moja rodina bola nadšená z tejto delikatesy. Už sa teším na ďalší pokus o prípravu tejto pochúťky!

  7. Drobček45 píše:

    ‚Čepiec‘ vyzeral veľmi lákavo a chutil ešte lepšie! Chcem sa poďakovať za tento skvelý návod. Urobila som to pre rodinu a všetci boli nadšení z chuti aj vzhľadu jedla.

  8. 'Fénix20' píše:

    ‚Príprava bravčovej pečene v čepci mi trvala len pár chvíľ a výsledok bol úžasný! Urobila som si k tomu šalát a oboje perfektne ladilo spolu. Skvelý tip pre rýchlu večeru!‘

  9. 'BublinkovýJanko' píše:

    ‚Tento recept ma dostal! Bravčová pečeň bola výborná a cesto bolo chrumkavé ako vždy! Tak jednoduché pripraviť doma a pritom také lahodné!‘

  10. 'Zázrak23' píše:

    ‚Pečenie bravčovej pečene v čepci bolo pre mňa novým zážitkom! Chutné kombinácie surovín sú vždy vítané u nás doma. Teším sa na ďalšie varenie s týmto receptom!‘