Tu je jednoduchý recept na bravčovú pečeň s fazuľou a šampiňónmi:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene, nakrájanej na jemné plátky
- 200 g fazule, uvarenej
- 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
Bravčová pečeň s fazuľou a šampiňónmi
Postup:
- Na panvici zohrejte olivový olej na stredne vysokej teplote.
- Pridajte cibuľu a cesnak, a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte nakrájanú bravčovú pečeň a opekajte ju z oboch strán, kým nie je vonkajšok krásne zhnednutý a vnútro mäsa je dostatočne prepečené.
- Pridajte plátky šampiňónov a opekajte ich s mäsom, kým nezmäknú.
- Pridajte uvarenú fazuľu a premiešajte, aby sa chute spojili.
- Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Podávajte teplé.
Dobrú chuť!
2) Bravčová pečeň s fazuľou a šampiónmi
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 250 g šampiňónov
- 1 plechovka červenej alebo bielej fazule (približne 400 g)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička sušeného oregána
- 1 dcl kuracieho alebo zeleninového vývaru
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Postup:
-
Príprava surovín: Bravčovú pečeň umyjeme a oschneme pomocou papierových utierok. Potom ju rozkrájame na tenké plátky. Šampiňóny dôkladne očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu a cesnak nadrobno posekáme.
-
Restovanie pečene: Na panvici rozehrievame 2 lyžice olivového oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme do zlatista. Následne uložíme plátky pečene a restujeme 3-4 minúty z každej strany, kým nie sú zlatohnedé. Dochutíme soľou, čiernym korením a paprikou. Potom vyberieme pečeň na tanier a necháme si ju odpočinúť.
-
Príprava fazule a šampiňónov: Na tej istej panvici, kde sme opekli pečeň, pridáme zvyšný olivový olej a šampiňóny. Rýchlo ich orestujeme do zlatista (približne 5 minút). Pridáme fazuľu (predtým opláchnutú pod tečúcou vodou) a vývar. Dobre premiešame a varíme ešte 5 minút, kým sa všetko zohrie a chute sa pekne spoja. Na konci pridáme oregano.
-
Dokončenie pokrmu: Do panvice s fazuľou a šampiňónmi vrátíme restovanú pečeň a krátko ju prehrejeme spolu s touto zmesou. Všetko dôkladne premiešame a ochutíme podľa potreby.
-
Servírovanie: Pokrm naservírujeme na tanieri a posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať s ideálne vybranou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!