Bravčová pečeň s fazuľou a šampiónmi

 

Tu je jednoduchý recept na bravčovú pečeň s fazuľou a šampiňónmi:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene, nakrájanej na jemné plátky
  • 200 g fazule, uvarenej
  • 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Bravčová pečeň s fazuľou a šampiňónmi

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olivový olej na stredne vysokej teplote.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak, a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte nakrájanú bravčovú pečeň a opekajte ju z oboch strán, kým nie je vonkajšok krásne zhnednutý a vnútro mäsa je dostatočne prepečené.
  4. Pridajte plátky šampiňónov a opekajte ich s mäsom, kým nezmäknú.
  5. Pridajte uvarenú fazuľu a premiešajte, aby sa chute spojili.
  6. Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  7. Podávajte teplé.

Dobrú chuť!

 

Bravčová pečeň s fazuľou a šampiónmi - 2

Leviathan špagety – Recept

Leviathan špagety – Recept

Čítať viac »

2) Bravčová pečeň s fazuľou a šampiónmi

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 250 g šampiňónov
  • 1 plechovka červenej alebo bielej fazule (približne 400 g)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 dcl kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú pečeň umyjeme a oschneme pomocou papierových utierok. Potom ju rozkrájame na tenké plátky. Šampiňóny dôkladne očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu a cesnak nadrobno posekáme.

  2. Restovanie pečene: Na panvici rozehrievame 2 lyžice olivového oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme do zlatista. Následne uložíme plátky pečene a restujeme 3-4 minúty z každej strany, kým nie sú zlatohnedé. Dochutíme soľou, čiernym korením a paprikou. Potom vyberieme pečeň na tanier a necháme si ju odpočinúť.

  3. Príprava fazule a šampiňónov: Na tej istej panvici, kde sme opekli pečeň, pridáme zvyšný olivový olej a šampiňóny. Rýchlo ich orestujeme do zlatista (približne 5 minút). Pridáme fazuľu (predtým opláchnutú pod tečúcou vodou) a vývar. Dobre premiešame a varíme ešte 5 minút, kým sa všetko zohrie a chute sa pekne spoja. Na konci pridáme oregano.

  4. Dokončenie pokrmu: Do panvice s fazuľou a šampiňónmi vrátíme restovanú pečeň a krátko ju prehrejeme spolu s touto zmesou. Všetko dôkladne premiešame a ochutíme podľa potreby.

  5. Servírovanie: Pokrm naservírujeme na tanieri a posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať s ideálne vybranou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Alexej Zima píše:

    Recept znie skvele. Určite si ho vyskúšam.

  2. Pasko Ela píše:

    Dobré jedlo, ľahké na prípravu a určite chutné.

  3. Anonym píše:

    Mňam, veľmi dobré. Už sa teším na obed!

  4. Olympia08 píše:

    Neskutocne jednoduchy recept, ktory urcite vyskusam. Fazulka s bravcovou pecenou je vzdy dobra volba.

  5. Katarina58 píše:

    Recept sa mi paci, pretoze suroviny su lahko dostupne a nie je to vobec zlozite na pripravu.

  6. Metod20 píše:

    Vyzera to chutne, taketo jedla mam najradsej. Urcite si to pripravim.