Tu je jednoduchý recept na bravčovú pečeň s fazuľou a šampiónmi:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene, nakrájanej na tenké plátky
- 200 g fazule, uvarenej
- 200 g šampiónov, nakrájaných na plátky
- 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobné kúsky
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
Bravčová pečeň s fazuľou a šampiónmi
Postup:
- Na panvici zohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte nakrájanú bravčovú pečeň a opekajte ju z oboch strán, kým je vonkajšok pekne zhnednutý a vnútro mäsa je upravené.
- Pridajte plátky šampiónov a opekajte ich spolu s mäsom, kým nezmäknú.
- Pridajte uvarenú fazuľu a premiešajte, aby sa všetky chute spojili.
- Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Podávajte teplé.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 250 g šampiňónov
- 1 plechovka červenej alebo bielej fazule (cca 400 g)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička sušeného oregána
- 1 dcl kuracieho alebo zeleninového vývaru
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Postup:
-
Príprava surovín: Bravčovú pečeň umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Potom ju narežeme na tenké plátky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
-
Restovanie pečene: Na panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme do sklovita. Následne pridáme plátky pečene a restujeme 3-4 minúty z každej strany, kým nie sú zlatohnedé. Dochutíme soľou, čiernym korením a paprikou. Potom vyberieme pečeň na tanier a necháme odpočívať.
-
Príprava fazule a šampiňónov: Na tej istej panvici, na ktorej sme opiekli pečeň, pridáme zvyšný olivový olej a šampiňóny. Orestujeme ich do zlatista (cca 5 minút). Pridáme fazuľu (predtým opláchnutú pod tečúcou vodou) a vývar. Dobre premiešame a varíme ešte 5 minút, kým sa všetko prehreje a chute sa spoja. Na konci pridáme oregano.
-
Dokončenie pokrmu: Do panvice s fazuľou a šampiňónmi vrátime restovanú pečeň a krátko ju prehrejeme spolu so zmesou. Všetko dôkladne premiešame a dochutíme podľa potreby.
-
Servírovanie: Pokrm servírujeme na tanieri a posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať so strategicky vybranou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!