Bravčová pečeň s fazuľou a šampiónmi

Tu je jednoduchý recept na bravčovú pečeň s fazuľou a šampiónmi:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene, nakrájanej na tenké plátky
  • 200 g fazule, uvarenej
  • 200 g šampiónov, nakrájaných na plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobné kúsky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Bravčová pečeň s fazuľou a šampiónmi

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte nakrájanú bravčovú pečeň a opekajte ju z oboch strán, kým je vonkajšok pekne zhnednutý a vnútro mäsa je upravené.
  4. Pridajte plátky šampiónov a opekajte ich spolu s mäsom, kým nezmäknú.
  5. Pridajte uvarenú fazuľu a premiešajte, aby sa všetky chute spojili.
  6. Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Podávajte teplé.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 250 g šampiňónov
  • 1 plechovka červenej alebo bielej fazule (cca 400 g)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 dcl kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú pečeň umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Potom ju narežeme na tenké plátky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.

  2. Restovanie pečene: Na panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme do sklovita. Následne pridáme plátky pečene a restujeme 3-4 minúty z každej strany, kým nie sú zlatohnedé. Dochutíme soľou, čiernym korením a paprikou. Potom vyberieme pečeň na tanier a necháme odpočívať.

  3. Príprava fazule a šampiňónov: Na tej istej panvici, na ktorej sme opiekli pečeň, pridáme zvyšný olivový olej a šampiňóny. Orestujeme ich do zlatista (cca 5 minút). Pridáme fazuľu (predtým opláchnutú pod tečúcou vodou) a vývar. Dobre premiešame a varíme ešte 5 minút, kým sa všetko prehreje a chute sa spoja. Na konci pridáme oregano.

  4. Dokončenie pokrmu: Do panvice s fazuľou a šampiňónmi vrátime restovanú pečeň a krátko ju prehrejeme spolu so zmesou. Všetko dôkladne premiešame a dochutíme podľa potreby.

  5. Servírovanie: Pokrm servírujeme na tanieri a posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať so strategicky vybranou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *