Tu je jednoduchý recept na bravčovú pečienku s cuketou:
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečienky
- 2 kusy cukety
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie
- olivový olej na smaženie
Bravčová pečienka s cuketou
Postup:
- Bravčovú pečienku dôkladne umyjte, osušujte a nakrájajte na plátky.
- Osolte ju a ochuťte mletým čiernym korením.
- Na panvici zohrejte olej a opečte plátky pečienky z oboch strán do zlatista.
- Cibule a cesnak ošúpajte a jemne nakrájajte.
- Cukety umyte, ošúpajte a nakrájajte na plátky alebo kocky.
- V druhej panvici rozohrejte olej a restujte cibuľu spolu s cesnakom, kým nezmäknú.
- Pridajte cuketu a varte ju asi 8–10 minút, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
- Zmes cukety dochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií.
- Servírujte opečené plátky bravčovej pečienky s dusenou cuketou.
Dobrú chuť!
2) Bravčová pečienka s cuketou
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečienky
- 2 stredné cukety
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregána
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 100 ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava surovín: Bravčovú pečienku umývame a osušíme papierovým utierkom. Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska, cibuľu na jemno a cesnak na plátky.
-
Orestovanie cibule a cesnaku: Na panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a pripravenú cibuľku restujeme až do sklovita. Následne pridáme cesnak a krátko opražíme, kým nezačne voňať.
-
Príprava bravčovej pečienky: Do panvice pridáme bravčovú pečienku a opražíme ju z oboch strán, až kým nezíska zlatisté sfarbenie. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
-
Pridanie cukety: Ak je pečienka dostatočne opražená, pridáme nakrájanú cuketu a zamiešame. Posypeme oregánom a zalejeme vývarom.
-
Dusenie: Zakryjeme pokrievkou a dusíme na slabom ohni približne 30-40 minút, kým nie je pečienka mäkká. Priebežne kontrolujeme a v prípade potreby pridáme trochu vody.
-
Servírovanie: Po upečení necháme pečienku chvíľu vychladnúť. Následne ju nakrájame na plátky a podávame s cuketou. Môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tip:
Najlepšie chutí s čerstvým chlebom alebo zemiakmi.
Dobrú chuť!