Bravčová pečienka s cuketou

 

Tu je jednoduchý recept na bravčovú pečienku s cuketou:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 2 kusy cukety
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • olivový olej na smaženie

 

Bravčová pečienka s cuketou

Postup:

  1. Bravčovú pečienku dôkladne umyjte, osušujte a nakrájajte na plátky.
  2. Osolte ju a ochuťte mletým čiernym korením.
  3. Na panvici zohrejte olej a opečte plátky pečienky z oboch strán do zlatista.
  4. Cibule a cesnak ošúpajte a jemne nakrájajte.
  5. Cukety umyte, ošúpajte a nakrájajte na plátky alebo kocky.
  6. V druhej panvici rozohrejte olej a restujte cibuľu spolu s cesnakom, kým nezmäknú.
  7. Pridajte cuketu a varte ju asi 8–10 minút, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
  8. Zmes cukety dochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií.
  9. Servírujte opečené plátky bravčovej pečienky s dusenou cuketou.

Dobrú chuť!

 

Bravčová pečienka s cuketou - 2

2) Bravčová pečienka s cuketou

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 2 stredné cukety
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 100 ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú pečienku umývame a osušíme papierovým utierkom. Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska, cibuľu na jemno a cesnak na plátky.

    Jahodové muffiny s citrónovým krémom

    Jahodové muffiny s citrónovým krémom

    Čítať viac »

  2. Orestovanie cibule a cesnaku: Na panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a pripravenú cibuľku restujeme až do sklovita. Následne pridáme cesnak a krátko opražíme, kým nezačne voňať.

  3. Príprava bravčovej pečienky: Do panvice pridáme bravčovú pečienku a opražíme ju z oboch strán, až kým nezíska zlatisté sfarbenie. Osoľte a okoreňte podľa chuti.

  4. Pridanie cukety: Ak je pečienka dostatočne opražená, pridáme nakrájanú cuketu a zamiešame. Posypeme oregánom a zalejeme vývarom.

  5. Dusenie: Zakryjeme pokrievkou a dusíme na slabom ohni približne 30-40 minút, kým nie je pečienka mäkká. Priebežne kontrolujeme a v prípade potreby pridáme trochu vody.

  6. Servírovanie: Po upečení necháme pečienku chvíľu vychladnúť. Následne ju nakrájame na plátky a podávame s cuketou. Môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tip:

Najlepšie chutí s čerstvým chlebom alebo zemiakmi.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Anastazia33 píše:

    Recept vyzerá úžasne, určite ho vyskúšam! Už sa teším na výsledok.

  2. Ysimkova píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. Kazimirova Vendelin píše:

    Jednoduchý recept a skvelá chuť. Určite ho odporúčam!

  4. Milada Cierna píše:

    Skvelý recept! Je to skvelá nápadu pre večeru.

  5. Zlatko Kolarova píše:

    Nikdy som nevyskúšal bravčovú pečienku s cuketou, ale tento recept ma presvedčil!

  6. Izimka píše:

    Vyzera to ako skvely recept, urcite vyskusam!

  7. Svehla Klara píše:

    Recept znie jednoducho a chutovo. Urcite skusim!

  8. Anastazia44 píše:

    Pekne vysvetlene kroky, vdaka!