Jahodové muffiny s citrónovým krémom

Jahodové muffiny s citrónovým krémom.

Vitajte milovníci ovocných dezertov a sladkých lahôdok! Dnes pre vás mám naozaj výnimočný recept, ktorý vám rozžiari chuťové poháriky a zároveň potešíte celú rodinu. Jahodové muffiny s citrónovým krémom sú tou pravou voľbou, ak túžite po lahodnej a osviežujúcej kombinácii chutí.

Táto pochúťka je dokonalým spojením šťavnatých a sladkých jahôd s osviežujúcou kyselinkou citrónovej plnky. Mäkučké muffinové telo obaľuje nežné jahody a všetko to dopĺňa jemný a krémový citrónový krém. Vďaka tomuto zázraku chuťových vnemov si budete cítiť, akoby ste sa preniesli na letnú lúku plnú sviežich jahôd za chrbtom starej ovocnej záhrady.

Tento recept je nielen chutný, ale aj jednoduchý na prípravu. Vďaka prehľadnému návodu a pomerne rýchlej príprave si tieto muffiny budete môcť vychutnať ako skvelnú dezertovú pochúťku alebo osviežujúcu snídaňovú lahôdku. Naplno si vychutnáte tie pravé letné chute a pritom sa nebudete musieť veľa nadrieť.

Ingrediencie:

Muffiny:
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • Štipka soli
  • 1 šálka jahôd, umytých a nakrájaných na malé kúsky
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/2 šálky jogurtu
  • 1/3 šálky rastlinného oleja (napr. slnečnicový)
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Citrónový krém:
  • 1/2 šálky krémového syru (napr. mascarpone alebo smotana)
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
  • Citrónová kôra z 1 citróna (iba žltá časť, nie biela)

 

Jahodové muffiny s citrónovým krémom

Postup:

  1. Príprava muffinov:
    • Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si formičky na muffiny.
    • V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
    • V ďalšej miske zmiešajte mlieko, jogurt, olej, vajce a vanilkový extrakt.
    • Pomaly zľahka premiešajte mokré zložky do suchých, až kým sa práve spoja. Nepremiešavajte príliš veľa, aby sa muffiny nestali ťažkými.
    • Opatrne pridajte nakrájané jahody a jemne ich vmiešajte do cesta.
  2. Plnenie a pečenie muffinov:
    • Naplňte formičky na muffiny cestom takmer až po okraj. Toto cesto je dosť husté, takže muffiny budú krásne zdvihnuté.
    • Pečte muffiny v rúre približne 18-20 minút, kým nebudú zlatisté a vložený zubný špáradlo vyjde suché.
    • Nechajte muffiny vychladnúť vo forme pár minút, potom ich presuňte na mriežku, aby úplne vychladli.
  3. Príprava citrónového krému:
    • V miske zmiešajte krémový syr, práškový cukor, citrónovú šťavu a citrónovú kôru. Dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladký a krémový citrónový krém.
  4. Dokončenie a servírovanie:
    • Keď sú muffiny úplne vychladené, nakrájajte na vrch každého muffinu malú jamku a naplňte ju citrónovým krémom.
    • Muffiny môžete ozdobiť malými kúskami jahôd alebo citrónovou kôrou na vrchu.

Tieto jahodové muffiny s citrónovým krémom sú dokonalou kombináciou sladkosti a osviežujúcej kyslosti. Sú skvelým dezertom alebo pochúťkou k čaju alebo káve.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *