Bravčové karé bez kosti pečené v rúre

 

Pečené bravčové karé bez kosti v rúre pripravujem pravidelne pre svojho manžela a jeho priateľov. Jeho najobľúbenejšia príloha je pivo. Pečené bravčové mäso je naozaj výborná pochúťka, pretože ho môžete jednoducho vložiť do rúry a medzitým sa venovať inému jedlu. Preto sa stalo jedným z mojich najobľúbenejších receptov, ktoré varím veľmi často.

Verím, že si zamilujete môj recept. Som presvedčená, že vašej rodine bude veľmi chutiť. Až do takej miery, že ho budete pripravovať tak často ako ja. Jeho výnimočnosť spočíva v jednoduchosti a rýchlosti prípravy. Na začiatku nezabudnite predhriať rúru, aby ste si ušetrili cenné minúty. Takže hurá do varenia, priatelia.

 

Na pečené bravčové karé bez kosti v rúre budeme potrebovať:

  • 500g bravčového karé bez kosti
  • 1 ks cibuľa
  • 3 polievkové lyžice horčice
  • čierne korenie
  • rasca
  • soľ
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100ml smotany na šľahanie
  • olej

 

Bravčové karé bez kosti pečené v rúre

  1. Mäso vyklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Potom ho na panvici prudko opečieme a odložíme na bok. Do výpeku pridáme cibuľu a korenie a smažíme do zlatista.
  2. Mäso aj s opraženou, zlatistou cibuľou uložíme do zapekacej misy a potrieme horčicou.
  3. Podlejeme výpekom z mäsa a cibuľky, prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35 minút. Následne mäso odkryjeme, podlejeme smotanou na šľahanie a dopekáme ešte 10 minút.
  4. Podávať môžete napríklad s americkými zemiakmi.

Dobrú chuť!

Bravčové karé bez kosti pečené v rúre

 

Ako pripraviť bravčové karé v celku
Ako pripraviť bravčové karé v celku?

Ako ho pripraviť v celku?

Ak by ste sa chceli dozvedieť, ako pripraviť bravčové karé v celku, stačí dodržať niekoľko jednoduchých krokov.

Mäso spracovávate rovnakým spôsobom ako v predchádzajúcom návode, ale nekrájate ho na plátky ani ho nemletíte.
Môžete ho zviazať niťou, no je dôležité, aby ste ho na panvici opiekli z oboch strán. Potom ho pečte pri teplote 160 až 180 stupňov, kým nie je dobre prepečené. Nezabudnite ho zakryť druhým pekáčom alebo alobalom. Na konci, asi na 10 minút, zvýšte teplotu na 200 stupňov, aby sa pekne zapečené z oboch strán.

A to je všetko. Prajem dobrú chuť!

 

Bravčové karé bez kosti pečené v rúre - 3

2) recept – Bravčové karé bez kosti pečené v rúre

Na tento recept budeme potrebovať:

  • 7 plátkov bravčového karé (rezne)
  • 200 g tvrdého syra (na strúhanie)
  • 2 väčšie cibule
  • 3 kyslé uhorky
  • 3 polievkové lyžice majonézy
  • soľ (podľa chuti)
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička kremžskej horčice

 

Postup je nasledujúci

Rezne som si nakrájala z celku mäsa. Na mäsové plátky som urobila z oboch strán mriežky.

Do malej misky som vložila majonézu a horčicu, dôkladne som to premiešala a natrela lyžicou na mäso. Potom som narezala kyslé uhorky a cibuľu na kolieska a naukladala ich na mäso. Na vrch som…dodal nastrúhaný tvrdý syr.

Pečieme v predhriatej rúre po dobu 30 minút pri stabilnej teplote 180 stupňov Celzia.
A máme to hotové. Prajem vám dobrú chuť.

 

Plnka do torty s ovocím

Plnka do torty s ovocím

Čítať viac »

3) Videonávod

Najjemnejší a najchutnejší recept na bravčové karé
Bezlepkové banánové muffiny

Bezlepkové banánové muffiny

Čítať viac »

Ďakujeme, že nás sledujete. S pozdravom, Vaša Chutná Vareška.

 

Bravčové karé bez kosti pečené v rúre - 4

4) Bravčové karé bez kosti pečené v rúre

Práve sme pripravili recept na bravčové karé bez kosti pečené v rúre. Prečítajte si ho nižšie:

Tento recept predstavuje chutné bravčové karé bez kosti, ktoré poteší celú rodinu.

Suroviny:

  • 500 g bravčového karé bez kosti
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • 1 lyžica horčice
  • Čerstvý petržlen alebo kôporná vňať na ozdobu

Postup:

  1. Na úvod si dôkladne očistíme bravčové karé, aby sme odstránili akékoľvek nadbytočné tuky alebo blany. Osolíme a okoreníme z oboch strán podľa vlastnej chuti.
  2. Na panvici zohrejeme olej a pridáme nasekaný cesnak. Opekáme ho len krátko, kým nezačne voňať.
  3. Na rozpálenej panvici položíme cibuľu a opekáme ju dozlatista. Cibuľa by mala byť mäkká a zlatistá.
  4. Bravčové karé uložíme do pekáča alebo zapekacej misky a potrieme ho horčicou.
  5. Pridáme jemne opražený cesnak a cibuľu zo panvice.
  6. Karé posypeme sušeným rozmarínom a ešte raz premiešame.
  7. Zakryjeme karé a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov C približne 45 – 50 minút, alebo pokiaľ sa mäso nezjemní a nezíska zlatistú farbu.
  8. Po upečení necháme mäso krátko odpočívať, aby sa šťava v ňom rovnomerne rozložila.
  9. Pred podávaním môžeme bravčové karé ozdobiť nasekaným petržlenom alebo kôpornou vňaťou.
  10. Podávame s prílohou podľa vašich preferencií, napríklad s opečenými zemiakmi alebo šťavnatou zeleninou. To bude skvelé jedlo pre celú rodinu!

Verím, že sa vám tento recept páči. Prajem dobrú chuť!

Ako dlho sa varí údená rolka?

Ako dlho sa varí údená rolka?

Čítať viac »

 

Bravčové karé bez kosti pečené v rúre - 5

5) Bravčové karé bez kosti pečené v rúre

Bravčové karé bez kosti pečené v rúre je jedným z najobľúbenejších jedál na slávnostné príležitosti, ako aj na bežné rodinné večere. Tento recept ponúka jednoduchý spôsob, ako si pripraviť šťavnaté a chutné mäso, ktoré uspokojí každého stravníka. Na jeho pečenie v rúre sú potrebné len niektoré základné ingrediencie.

Ingrediencie na bravčové karé

Na prípravu bravčového karé potrebujete:

  • 1 kg bravčového karé bez kosti
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • rozmarín (čerstvý alebo sušený)

Postup prípravy

Začnite tým, že vyhrejete rúru na 180 stupňov Celzia. Bravčové karé umyte a osušte papierovou utierkou. Následne ho osolte a okoreňte z oboch strán. Cesnak nakrájajte na tenké plátky a cibuľu na kocky. V miske zmiešajte olivový olej, cesnak, cibuľu, oregano, papriku a rozmarín.

Túto zmes natrite na bravčové karé a nechajte marinovať aspoň 30 minút. Potom ho vložte do predhriatej rúry a pečte približne 60 minút, alebo kým nebude dobre prepečené a šťavnaté. Po upečení ho nechajte odpočinúť 10 minút pred krájaním. Podávajte s vašimi obľúbenými prílohami, ako sú zemiaky alebo zeleninový šalát.

Užite si túto lahodnú pochúťku, ktorá určite poteší vašu rodinu a priateľov!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

14 Komentárov

  1. Saša píše:

    Najlepšia pochúťka na tomto webe.

    1. Lucia píše:

      Ďakujem pekne za komentár. Vážim si každej rekacie. 🙂

      1. Maria píše:

        Chutné a stráviteľné ako vždy. Nemám čo k tomu dodať
        Skvelý recept ako vždy.
        Mária

    2. Ria píše:

      Áno Saška musím súhlasiť aj mne to neskutočne chutilo, keď som si to pripravila.
      Už dlho sme nemali bravčové mäso. Predsa nepripravuje sa tak často. Nikdy som nebola jeho veľkým zástancom no pri tomto recepte ma to milo prekvapilo.

  2. Mima píše:

    Neodolateľné mäsko ma tisíce spôsobov. Skvelý receptík.

    1. Júlia píše:

      Presne tak isto si to myslím. 🙂

  3. Patrícia píše:

    Nič lepšie som už dlho nerobila.
    Najradšej mám ak dám rúru na ohrev ventilátora a vysuší sa jemne vrch.
    Potom je to skvelé chrumkavé. ????

  4. Aďo píše:

    Fajne prepečený bravčové karé ako má byť. Aj keď v rúre lepšie mať mastnejšie kusy mäsa. No aj tak veľmi chutné.
    Oceňujem nájme odbornosť autora.

  5. Kika píše:

    Neodolateľná delikatesa, takýchto viac receptov a budeme všetci za to veľmi vďačný. 😁

  6. Sisa píše:

    Ja som ho akurát včera pripravovala a vyšiel mi akurát ani suchý ani presolený, taký akurát.
    Som vďačná za tvoj receptík Lucka, veľmi mi pomohol. 🥹

  7. Roman píše:

    Zatiaľ najlepšie, čo som našiel na internete.

  8. Marta píše:

    Bravčové karé bez kosti pečené v rúre je pre mňa ideálnym jedlom na rodinné oslavy. Zvyčajne ho marinujem v zmesi olivového oleja, cesnaku a byliniek, čo mu dodá skvelú chuť. Pečiem ho pri teplote 180 °C asi 1,5 hodiny, pričom ho pravidelne polievam vlastnou šťavou, aby bolo šťavnaté. Po upečení ho nechám chvíľu odpočinúť, aby sa šťavy usadili. Podávam ho s pečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom, a vždy to všetkým veľmi chutí!

  9. Jakub píše:

    Keď pripravujem bravčové karé, vždy sa snažím, aby bolo čo najjemnejšie. Mám obľúbený recept, kde do mäsa robím zárezy a naplním ich cesnakom a rozmarínom. Pečiem ho v rúre na 200 °C, pričom ho na začiatku zakryjem alobalom, aby sa nevysušilo.
    Po 30 minútach alobal odstránim, aby sa vytvorila krásna zlatohnedá kôrka. Tento spôsob pečenia zaručuje, že karé je šťavnaté a plné chuti. Podávam ho s domácou omáčkou a čerstvým chlebom.

  10. lana píše:

    Bravčové karé bez kosti je jedným z mojich obľúbených jedál, najmä keď ho pripravujem pre priateľov. Zvyčajne ho marinujem cez noc v zmesi sójovej omáčky, medu a citrónovej šťavy, čo mu dodá skvelú sladkokyslú chuť. Pečiem ho v rúre pri 180 °C asi 1,5 hodiny, pričom ho pravidelne polievam marinádou. Po upečení je karé krásne šťavnaté a aromatické. Podávam ho s ryžou a grilovanou zeleninou, a vždy dostávam samé pochvaly!