Pečené bravčové karé bez kosti v rúre pripravujem pravidelne pre svojho manžela a jeho priateľov. Jeho najobľúbenejšia príloha je pivo. Pečené bravčové mäso je naozaj výborná pochúťka, pretože ho môžete jednoducho vložiť do rúry a medzitým sa venovať inému jedlu. Preto sa stalo jedným z mojich najobľúbenejších receptov, ktoré varím veľmi často.
Verím, že si zamilujete môj recept. Som presvedčená, že vašej rodine bude veľmi chutiť. Až do takej miery, že ho budete pripravovať tak často ako ja. Jeho výnimočnosť spočíva v jednoduchosti a rýchlosti prípravy. Na začiatku nezabudnite predhriať rúru, aby ste si ušetrili cenné minúty. Takže hurá do varenia, priatelia.
Na pečené bravčové karé bez kosti v rúre budeme potrebovať:
- 500g bravčového karé bez kosti
- 1 ks cibuľa
- 3 polievkové lyžice horčice
- čierne korenie
- rasca
- soľ
- 2 strúčiky cesnaku
- 100ml smotany na šľahanie
- olej
Bravčové karé bez kosti pečené v rúre
- Mäso vyklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Potom ho na panvici prudko opečieme a odložíme na bok. Do výpeku pridáme cibuľu a korenie a smažíme do zlatista.
- Mäso aj s opraženou, zlatistou cibuľou uložíme do zapekacej misy a potrieme horčicou.
- Podlejeme výpekom z mäsa a cibuľky, prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35 minút. Následne mäso odkryjeme, podlejeme smotanou na šľahanie a dopekáme ešte 10 minút.
- Podávať môžete napríklad s americkými zemiakmi.
Dobrú chuť!
Bravčové karé bez kosti pečené v rúre

Ako ho pripraviť v celku?
Ak by ste sa chceli dozvedieť, ako pripraviť bravčové karé v celku, stačí dodržať niekoľko jednoduchých krokov.
Mäso spracovávate rovnakým spôsobom ako v predchádzajúcom návode, ale nekrájate ho na plátky ani ho nemletíte.
Môžete ho zviazať niťou, no je dôležité, aby ste ho na panvici opiekli z oboch strán. Potom ho pečte pri teplote 160 až 180 stupňov, kým nie je dobre prepečené. Nezabudnite ho zakryť druhým pekáčom alebo alobalom. Na konci, asi na 10 minút, zvýšte teplotu na 200 stupňov, aby sa pekne zapečené z oboch strán.
A to je všetko. Prajem dobrú chuť!
2) recept – Bravčové karé bez kosti pečené v rúre
Na tento recept budeme potrebovať:
- 7 plátkov bravčového karé (rezne)
- 200 g tvrdého syra (na strúhanie)
- 2 väčšie cibule
- 3 kyslé uhorky
- 3 polievkové lyžice majonézy
- soľ (podľa chuti)
- mleté čierne korenie (podľa chuti)
- 1 čajová lyžička kremžskej horčice
Postup je nasledujúci
Rezne som si nakrájala z celku mäsa. Na mäsové plátky som urobila z oboch strán mriežky.
Do malej misky som vložila majonézu a horčicu, dôkladne som to premiešala a natrela lyžicou na mäso. Potom som narezala kyslé uhorky a cibuľu na kolieska a naukladala ich na mäso. Na vrch som…dodal nastrúhaný tvrdý syr.
Pečieme v predhriatej rúre po dobu 30 minút pri stabilnej teplote 180 stupňov Celzia.
A máme to hotové. Prajem vám dobrú chuť.
3) Videonávod
Ďakujeme, že nás sledujete. S pozdravom, Vaša Chutná Vareška.
4) Bravčové karé bez kosti pečené v rúre
Práve sme pripravili recept na bravčové karé bez kosti pečené v rúre. Prečítajte si ho nižšie:
Tento recept predstavuje chutné bravčové karé bez kosti, ktoré poteší celú rodinu.
Suroviny:
- 500 g bravčového karé bez kosti
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- 1 lyžica horčice
- Čerstvý petržlen alebo kôporná vňať na ozdobu
Postup:
- Na úvod si dôkladne očistíme bravčové karé, aby sme odstránili akékoľvek nadbytočné tuky alebo blany. Osolíme a okoreníme z oboch strán podľa vlastnej chuti.
- Na panvici zohrejeme olej a pridáme nasekaný cesnak. Opekáme ho len krátko, kým nezačne voňať.
- Na rozpálenej panvici položíme cibuľu a opekáme ju dozlatista. Cibuľa by mala byť mäkká a zlatistá.
- Bravčové karé uložíme do pekáča alebo zapekacej misky a potrieme ho horčicou.
- Pridáme jemne opražený cesnak a cibuľu zo panvice.
- Karé posypeme sušeným rozmarínom a ešte raz premiešame.
- Zakryjeme karé a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov C približne 45 – 50 minút, alebo pokiaľ sa mäso nezjemní a nezíska zlatistú farbu.
- Po upečení necháme mäso krátko odpočívať, aby sa šťava v ňom rovnomerne rozložila.
- Pred podávaním môžeme bravčové karé ozdobiť nasekaným petržlenom alebo kôpornou vňaťou.
- Podávame s prílohou podľa vašich preferencií, napríklad s opečenými zemiakmi alebo šťavnatou zeleninou. To bude skvelé jedlo pre celú rodinu!
Verím, že sa vám tento recept páči. Prajem dobrú chuť!
5) Bravčové karé bez kosti pečené v rúre
Bravčové karé bez kosti pečené v rúre je jedným z najobľúbenejších jedál na slávnostné príležitosti, ako aj na bežné rodinné večere. Tento recept ponúka jednoduchý spôsob, ako si pripraviť šťavnaté a chutné mäso, ktoré uspokojí každého stravníka. Na jeho pečenie v rúre sú potrebné len niektoré základné ingrediencie.
Ingrediencie na bravčové karé
Na prípravu bravčového karé potrebujete:
- 1 kg bravčového karé bez kosti
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sladkej papriky
- rozmarín (čerstvý alebo sušený)
Postup prípravy
Začnite tým, že vyhrejete rúru na 180 stupňov Celzia. Bravčové karé umyte a osušte papierovou utierkou. Následne ho osolte a okoreňte z oboch strán. Cesnak nakrájajte na tenké plátky a cibuľu na kocky. V miske zmiešajte olivový olej, cesnak, cibuľu, oregano, papriku a rozmarín.
Túto zmes natrite na bravčové karé a nechajte marinovať aspoň 30 minút. Potom ho vložte do predhriatej rúry a pečte približne 60 minút, alebo kým nebude dobre prepečené a šťavnaté. Po upečení ho nechajte odpočinúť 10 minút pred krájaním. Podávajte s vašimi obľúbenými prílohami, ako sú zemiaky alebo zeleninový šalát.
Užite si túto lahodnú pochúťku, ktorá určite poteší vašu rodinu a priateľov!