Bravčové kare na bylinkách

Bravčové karé je jedným z najchutnejších a najobľúbenejších kusov mäsa, ktorý si zaslúži výnimočnú pozornosť pri príprave. Je to mäso, ktoré je šťavnaté a plné chuti, a keď ho spojíme s kvalitnými bylinkami, dostaneme skutočnú delikatesu. Dnes si predstavíme recept na bravčové karé marinované v bylinkách, ktoré vás nadchne svojou jednoduchosťou a vynikajúcou chuťou.

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového karé
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • 1 čajová lyžička rozmarínu
  • 1 čajová lyžička bazalky

Postup:

  1. Príprava marinády: V miske zmiešajte olivový olej, med, cesnak prelisovaný na strúčiky, šťavu a kôru z citróna, soľ, korenie a nasekané bylinky. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

  2. Marinovanie: Bravčové karé dôkladne opláchnite a osušte, potom ho potrite pripravenou marinádou. Pre dosiahnutie čo najlepších výsledkov nechajte mäso marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.

  3. Pečenie: Predhrejte rúru na 180 °C. Karé preneste na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte asi 40-50 minút, až kým nie je mäso prepečené a má krásnu zlatistú farbu. Počas pečenia ho môžete niekoľkokrát potrieť zvyškom marinády, aby bolo ešte šťavnatejšie.

  4. Servírovanie: Po upečení nechajte karé pár minút oddýchnuť. Potom ho nakrájajte na plátky a podávajte s obľúbenými prílohami, ako sú pečené zemiaky, zeleninový šalát alebo dusená zelenina.

Bravčové karé na bylinkách je skutočne lákavé jedlo, ktoré ocenia nielen gurmáni, ale aj všetci, ktorí si radi doprajú wellness na tanieri. Nebojte sa experimentovať s bylinkami podľa vlastnej chuti a užite si každé sústo tejto delikatesy. Dobrú chuť!

 

 

Podobný rcept hodný zváženia bravčové karé bez kosti pečené v rúre.

Bravčové karé na bylinkách

Bravčové karé na bylinkách s fazuľou 🌿 | Roman Paulus | Kuchyňa Lidla

Nasledujúci recept popisuje prípravu bravčového karé na bylinkách:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového karé bez kosti
  • 2 polievkové lyžice čerstvých bylinkových mixu (napr. rozmarín, tymián, oregano)
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Na veľkej panvici si zohrejte olivový olej na strednom ohni.
  3. Karé okoreníme soľou a čiernym korením zo všetkých strán.
  4. Opečieme karé na panvici z oboch strán, až kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu.
  5. Potom prenesieme karé na plech vyložený papierom na pečenie.
  6. Posypeme karé nasekanými bylinkami a cesnakom.
  7. Pichľavé strany karé lepšie zapečúme.
  8. Vložíme plech s karé do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 – 25 minút, alebo kým sa vnútorná teplota bravčového dosiahne 63 °C.
  9. Po upečení necháme karé odpočinúť asi 5 minút, potom ho nakrájame na plátky a podávame.

Dúfam, že vám recept na bravčové karé na bylinkách chutí!

Podobné príspevky

20 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Wow, ten recept na bravčové karé vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam. Mám rád jednoduché a chutné jedlá. Bylinky sú super, dáva to mäsu extra chuť. Dúfam, že sa mi podarí urobiť to tak dobre ako na obrázku!

  2. MiskaKucharka píše:

    Tento recept na bravčové karé ma úplne nadchol! Môj manžel miluje mäso a toto vyzerá ako perfektný spôsob, ako ho potešiť. Bylinky mu dodajú tú správnu chuť! Určite to vyskúšam cez víkend. Ďakujem za skvelý tip!

  3. PavolGurmán píše:

    Príprava bravčového karé podľa tohto receptu znie jednoducho úžasne! Milujem kombináciu byliniek a cesnaku, to je jednoducho dokonalé. Už sa teším na varenie a na krásne voňavé jedlo pre rodinu. Dobrú chuť všetkým!

  4. ZuzkaKreativna píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala! Bravčové karé je moja obľúbená pochúťka a s bylinkami bude určite výnimočné. Rada skúšam nové recepty a tento vyzerá veľmi lákavo. Teším sa na výsledok, ďakujem za inšpiráciu!

  5. FeroZeleny píše:

    Recept na bravčové karé je super! Vždy som mal problém s marinovaním mäsa, ale teraz viem ako na to. Bylinky a citrón mu dodajú skvelú chuť. Zajtra večer to určite vyskúšam, teším sa!

  6. LuciaVarim píše:

    Veľmi pekný recept na bravčové karé! Vždy som mala rada varenie s bylinkami, dodáva to jedlu špeciálny nádych. Určite si zapíšem ingrediencie a pustím sa do toho už zajtra. Neviem sa dočkať tej chuti!

  7. SvetlanaDoma píše:

    Toto vyzerá fantasticky! Recepty s bravčovým karé sú vždy vítané u nás doma, lebo sú veľmi chutné a rýchle na prípravu. Už sa teším na víkendové varenie podľa vášho návodu!

  8. -Milo-99 píše:

    ‚Bravčové karé marinované v bylinkách‘ – krásny názov pre úžasný pokrm! Určite vyskúšam váš tip a privediem rodinu k stolu s touto lahôdkou. Ocením aj vaše rady ohľadom marinovania!

  9. !JanaKuchynka! píše:

    ‚Bravčové karé‘ so špeciálnou marinádou? To znie ako niečo skvelého! Som nadšená z týchto jednoduchých ingrediencií a už teraz mám hlad pri pomyslení na tú vôňu počas pečenia.

  10. #RoboSkvely# píše:

    ‚Bravčové karé‘ – môj obľúbený kus mäsa! Tento recept ma oslovil okamžite, bylinky sú presne tá správna voľba pre zvýraznenie chuti. Teším sa, že ho pripravím pre moju rodinku.

  11. ZelenýRybár píše:

    Tento recept na bravčové karé je skutočne úžasný! Milujem, keď sú jedlá jednoduché a pritom tak chutné. Určite ho vyskúšam aj s vlastnými bylinkami. Ďakujem za inšpiráciu a dobrú chuť prajem všetkým!

  12. KvetinovýSvet píše:

    Bravčové karé na bylinkách vyzerá fantasticky! Veľmi sa teším, že mám recept, ktorý môžem vyskúšať. Už sa vidím, ako si pochutnávam na šťavnatých plátkoch s rodinou. Určite to bude hit našich víkendových večerí!

  13. HravýMačka píše:

    Wow, tento recept ma nadchol! Bravčové karé je moje obľúbené mäso a tieto bylinky mu dodajú skvelú chuť. Neviem sa dočkať, kedy to skúsim doma. Vďaka za zdieľanie, určite to bude delikatesa!

  14. TajomnýCestovateľ píše:

    Skvelý recept! Je úžasné, ako jednoduché ingrediencie môžu vytvoriť tak chutné jedlo. Myslím si, že budem musieť pozvať priateľov na večeru a pripraviť im túto pochúťku. Teším sa na spoločné chvíle pri stole!

  15. SlniečkoSrdca píše:

    Bravčové karé marinované v bylinkách znie jednoducho báječne! Rada skúšam nové recepty a tento je určite na mojom zozname. Ďakujem za tipy a už teraz cítim tú lahodnú vôňu pri pečení!

  16. KreatívnyKuchár píše:

    Tento recept ma úplne zaujal! Kombinácia cesnaku a byliniek je proste dokonalá. Už som si predstavil tú chuť! S radosťou ho pripravím pre svoju rodinu a verím, že im bude chutiť rovnako ako mne.

  17. JasnáHviezda píše:

    ‚Bravčové karé‘ je moje obľúbené jedlo! Tento recept vyzerá veľmi chutne a ja sa nemôžem dočkať jeho vyskúšania. Určite to bude skvelá voľba na nedeľný obed s rodinou.

  18. -BublinkováKáva- píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ tomu verím! Tento recept vyzerá super jednoduchý a veľmi lákavo. Teším sa na prípravu bravčového karé s priateľmi – určite sa nám podarí niečo výnimočné!

  19. -MačičkaMia- píše:

    ‚Určite vyskúšam tento úžasný recept!‘ Bravčové karé vyzerá šťavnato a aromaticky – ideálne pre rodinnú večeru. Ďakujem za inšpiráciu, už teraz mám hlad len pri pohľade na fotku!

  20. -DobréRuky- píše:

    ‚Marinovanie cez noc? To znie perfektne!‘ Tento nápad mám rád a už vidím tú lahodnú kombináciu chuti pri pečení bravčového karé. Určite to musím skúsiť hneď zajtra!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *