Bravčové kare na bylinkách

Bravčové karé patrí medzi najlahodnejšie a najvyhľadávanejšie kusy mäsa, ktoré si zaslúži osobitnú starostlivosť pri jeho príprave. Ide o šťavnaté mäso bohaté na chuť, a keď sa spojí s kvalitnými bylinkami, vytvorí sa z neho skutočná pochúťka. Dnes vám predstavíme recept na bravčové karé marinované s bylinkami, ktorý vás očarí svojou jednoduchosťou a výnimočnou chuťou.

Potrebné ingrediencie:

  • 1 kg bravčového karé
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • 1 čajová lyžička rozmarínu
  • 1 čajová lyžička bazalky

Postup prípravy:

  1. Príprava marinády: V miske zmiešajte olivový olej, med, roztlačený cesnak, šťavu a kôru z citróna, soľ, korenie a nasekané bylinky. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.

  2. Marinovanie: Bravčové karé dôkladne umyte a osušte, následne potrite pripravenou marinádou. Pre maximálne výsledky nechajte mäso marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.

  3. Pečenie: Rúru predhrejte na 180 °C. Karé preneste na plech vyložený papierom na pečenie a pečte približne 40-50 minút, kým nie je mäso dostatočne prepečené a má krásnu zlatistú farbu. Počas pečenia ho môžete niekoľkokrát potrieť zvyšnou marinádou, aby zostalo šťavnaté.

  4. Podávanie: Po upečení nechajte karé chvíľu oddýchnuť. Potom ho nakrájajte na plátky a servírujte s obľúbenými prílohami, ako sú pečené zemiaky, zeleninový šalát alebo dusená zelenina.

Bravčové karé s bylinkami je veľmi lákavé jedlo, ktoré si zamilujú nielen gurmáni, ale aj všetci, ktorí si radi doprajú gastronomický zážitok na tanieri. Nebojte sa experimentovať s bylinkami podľa vlastného vkusu a užite si každé sústo tejto pochutiny. Dobrú chuť!

Hríbova polievka so sušenými hubami

Hríbova polievka so sušenými hubami

Čítať viac »

 

 

Podobný recept, ktorý stojí za zváženie, nájdete bravčové karé bez kosti pečené v rúre.

Bravčové karé s bylinkami

Bravčové karé na bylinkách s fazuľou 🌿 | Roman Paulus | Kuchyňa Lidla

Nasledujúci recept podáva postup na prípravu bravčového karé s bylinkami:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g bravčového karé bez kosti
  • 2 polievkové lyžice čerstvého bylinkového mixu (napr. rozmarín, tymián, oregano)
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Rúru predhrejte na 200 °C.
  2. Na veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednom plameni.
  3. Karé okoreňte soľou a čiernym korením zo všetkých strán.
  4. Opečte karé na panvici z oboch strán, až kým nezíska peknú zlatohnedú farbu.
  5. Potom preneste karé na plech s papierom na pečenie.
  6. Posypte karé nasekanými bylinkami a cesnakom.
  7. Pichľavé strany karé dostatočne zapečte.
  8. Vložte plech s karé do vyhriatej rúry a pečte asi 20-25 minút, alebo kým vnútorná teplota mäsa dosiahne 63 °C.
  9. Po upečení nechajte karé odpočinúť asi 5 minút, následne nakrájajte a servírujte.

Dúfam, že vám tento recept na bravčové karé s bylinkami prinesie radosť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Wow, ten recept na bravčové karé vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam. Mám rád jednoduché a chutné jedlá. Bylinky sú super, dáva to mäsu extra chuť. Dúfam, že sa mi podarí urobiť to tak dobre ako na obrázku!

  2. MiskaKucharka píše:

    Tento recept na bravčové karé ma úplne nadchol! Môj manžel miluje mäso a toto vyzerá ako perfektný spôsob, ako ho potešiť. Bylinky mu dodajú tú správnu chuť! Určite to vyskúšam cez víkend. Ďakujem za skvelý tip!

  3. PavolGurmán píše:

    Príprava bravčového karé podľa tohto receptu znie jednoducho úžasne! Milujem kombináciu byliniek a cesnaku, to je jednoducho dokonalé. Už sa teším na varenie a na krásne voňavé jedlo pre rodinu. Dobrú chuť všetkým!

  4. ZuzkaKreativna píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala! Bravčové karé je moja obľúbená pochúťka a s bylinkami bude určite výnimočné. Rada skúšam nové recepty a tento vyzerá veľmi lákavo. Teším sa na výsledok, ďakujem za inšpiráciu!

  5. FeroZeleny píše:

    Recept na bravčové karé je super! Vždy som mal problém s marinovaním mäsa, ale teraz viem ako na to. Bylinky a citrón mu dodajú skvelú chuť. Zajtra večer to určite vyskúšam, teším sa!

  6. LuciaVarim píše:

    Veľmi pekný recept na bravčové karé! Vždy som mala rada varenie s bylinkami, dodáva to jedlu špeciálny nádych. Určite si zapíšem ingrediencie a pustím sa do toho už zajtra. Neviem sa dočkať tej chuti!

  7. SvetlanaDoma píše:

    Toto vyzerá fantasticky! Recepty s bravčovým karé sú vždy vítané u nás doma, lebo sú veľmi chutné a rýchle na prípravu. Už sa teším na víkendové varenie podľa vášho návodu!

  8. -Milo-99 píše:

    ‚Bravčové karé marinované v bylinkách‘ – krásny názov pre úžasný pokrm! Určite vyskúšam váš tip a privediem rodinu k stolu s touto lahôdkou. Ocením aj vaše rady ohľadom marinovania!

  9. !JanaKuchynka! píše:

    ‚Bravčové karé‘ so špeciálnou marinádou? To znie ako niečo skvelého! Som nadšená z týchto jednoduchých ingrediencií a už teraz mám hlad pri pomyslení na tú vôňu počas pečenia.

  10. #RoboSkvely# píše:

    ‚Bravčové karé‘ – môj obľúbený kus mäsa! Tento recept ma oslovil okamžite, bylinky sú presne tá správna voľba pre zvýraznenie chuti. Teším sa, že ho pripravím pre moju rodinku.

  11. ZelenýRybár píše:

    Tento recept na bravčové karé je skutočne úžasný! Milujem, keď sú jedlá jednoduché a pritom tak chutné. Určite ho vyskúšam aj s vlastnými bylinkami. Ďakujem za inšpiráciu a dobrú chuť prajem všetkým!

  12. KvetinovýSvet píše:

    Bravčové karé na bylinkách vyzerá fantasticky! Veľmi sa teším, že mám recept, ktorý môžem vyskúšať. Už sa vidím, ako si pochutnávam na šťavnatých plátkoch s rodinou. Určite to bude hit našich víkendových večerí!

  13. HravýMačka píše:

    Wow, tento recept ma nadchol! Bravčové karé je moje obľúbené mäso a tieto bylinky mu dodajú skvelú chuť. Neviem sa dočkať, kedy to skúsim doma. Vďaka za zdieľanie, určite to bude delikatesa!

  14. TajomnýCestovateľ píše:

    Skvelý recept! Je úžasné, ako jednoduché ingrediencie môžu vytvoriť tak chutné jedlo. Myslím si, že budem musieť pozvať priateľov na večeru a pripraviť im túto pochúťku. Teším sa na spoločné chvíle pri stole!

  15. SlniečkoSrdca píše:

    Bravčové karé marinované v bylinkách znie jednoducho báječne! Rada skúšam nové recepty a tento je určite na mojom zozname. Ďakujem za tipy a už teraz cítim tú lahodnú vôňu pri pečení!

  16. KreatívnyKuchár píše:

    Tento recept ma úplne zaujal! Kombinácia cesnaku a byliniek je proste dokonalá. Už som si predstavil tú chuť! S radosťou ho pripravím pre svoju rodinu a verím, že im bude chutiť rovnako ako mne.

  17. JasnáHviezda píše:

    ‚Bravčové karé‘ je moje obľúbené jedlo! Tento recept vyzerá veľmi chutne a ja sa nemôžem dočkať jeho vyskúšania. Určite to bude skvelá voľba na nedeľný obed s rodinou.

  18. -BublinkováKáva- píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ tomu verím! Tento recept vyzerá super jednoduchý a veľmi lákavo. Teším sa na prípravu bravčového karé s priateľmi – určite sa nám podarí niečo výnimočné!

  19. -MačičkaMia- píše:

    ‚Určite vyskúšam tento úžasný recept!‘ Bravčové karé vyzerá šťavnato a aromaticky – ideálne pre rodinnú večeru. Ďakujem za inšpiráciu, už teraz mám hlad len pri pohľade na fotku!

  20. -DobréRuky- píše:

    ‚Marinovanie cez noc? To znie perfektne!‘ Tento nápad mám rád a už vidím tú lahodnú kombináciu chuti pri pečení bravčového karé. Určite to musím skúsiť hneď zajtra!