vodou, aby sa chutne prepojili všetky ingrediencie, a pokrievku necháme na panvici. Dusíme na miernom ohni približne 20 minút, aby sa mäso dokonale prepačilo a malo bohatú chuť.
Záver: Bravčové karé s horčicou je výnimočné jedlo, ktoré osloví široké spektrum chuťových pohárikov a prinesie radosť celej rodine. S jednoduchými krokmi a minimálnym množstvom ingrediencií sa dá pripraviť úžasné jedlo, ideálne na rodinné oslavy alebo pamätné večere s priateľmi. Prajem vám príjemné varenie a dobrú chuť!hrubé približne 2 cm. Alternatívne ho môžete nechať celé a následne krájať na porcie.
Záver
Bravčové karé na horčici je pokrm, ktorý definitivne osloví milovníkov skvelej chuti. Unikátna kombinácia horčice a šťavnatého mäsa vytvára jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj výnimočné. Neváhajte a vyskúšajte tento recept, aby ste prekvapili seba aj svojich blízkych úžasnou večerou plnou chuti! Dobrú chuť!oslavy, víkendové večere alebo akúkoľvek situáciu, v ktorej chcete očariť svojich hostí. Horčica dodáva mäsu príjemnú pikantnosť a arómu, ktorá sa výborne dopĺňa s delikátnosťou bravčového karé. Pozrime sa teda na spôsob, ako si tento vynikajúci pokrm pripravíme.
Ingrediencie:
- 800 g bravčového karé
- 3-4 lyžice horčice (najlepšie dijonskej)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 ml vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
- Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- 1 lyžica medu (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Príprava mäsa: Bravčové karé dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Následne ho dochuťte soľou a čiernym korením.
- Povrchová úprava: V miske zmiešajte horčicu, prelisovaný cesnak a med (ak sa rozhodnete ho pridať). Touto zmesou dôkladne obalené bravčové karé zabezpečí, že sa chute skvele prepojili.
- Opekanie: Na panvici zahrejte olivový olej a na strednom ohni opečte karé z oboch strán do zlatohnedej farby, približne 5-7 minút na každej strane.
- Cibuľa: Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky a pridajte ju na panvicu k mäsu. Orestujte ju, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
- Dusenie: Potom na panvicu pridajte vývar, prikryte pokrievkou a nechajte dusiť na miernom ohni asi 30-40 minút, alebo kým mäsko nebude dostatočne mäkké. Počas dusenia môžeme občas skontrolovať, či je potrebné doplniť trochu vody alebo vývaru.
- Servírovanie: Po dokončení dusenia nechajte mäso chvíľu odpočinúť. Potom ho nakrájajte na plátky a podávajte s omáčkou, ktorá sa vytvorila počas dusenia. Pokrm môžete doplniť o prílohu, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvá zelenina.
Záver: Bravčové karé na horčici je vynikajúce a variabilné jedlo, ktoré uspokojí chuťové poháriky vás aj vašich blízkych. Hoci jeho príprava si vyžaduje trošku času, výsledok rozhodne stojí za námahu. Nezabudnite pridať čerstvú petržlenovú vňať na ozdobu a vychutnajte si túto delikatesu v spoločnosti rodiny alebo priateľov. Dobrú chuť!Obedy či večere, keď chcete prekvapiť svojich blízkych lahodným jedlom. Pozrime sa na potrebné suroviny a spôsob prípravy.
Suroviny:
- 600 g bravčového karé
- 3 lyžice medenej horčice
- 3 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku (prelisované)
- Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- 1 čajová lyžička sušenej majoránky
- 2 cibule (nasekané na kolieska)
- 200 ml vody alebo vývaru
Spôsob prípravy:
- Príprava mäsa: Bravčové karé najprv umyjeme, potom osušíme a nakrájame na zhruba 2 cm hrubé plátky. Tieto plátky jemne osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Marinovanie: V miske spojíme medovú horčicu, olivový olej, prelisovaný cesnak, majoránku, soľ a korenie. Touto marinádou potrieme jednotlivé plátky karé a necháme marinovať aspoň 30 minút (najlepšie na niekoľko hodín v chladničke).
- Smaženie: Na panvici zahrejeme trochu oleja a rovnomerne rozložíme marinované plátky karé. Opečieme ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.
- Dusenie: Po osmažení mäsa pridáme na panvicu nakrájanú cibuľu a krátko ju osmažíme. Potom pridáme vodu alebo vývar a prikryjeme pokrievkou. Dusíme na miernom ohni asi 30-40 minút, alebo kým mäso nebude úplne jemné.
- Podávanie: Po dokončení varenia môžeme jedlo servírovať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s varenými zemiakmi, ryžou, alebo čerstvým chlebom. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame teplé.
Zhrnutie
Bravčové karé s horčicou je mimoriadne chutné a voňavé jedlo, ktoré iste zaujme vašu rodinu aj hostí. Kombinácia horčice a cesnaku dodáva mäsu nezameniteľnú chuť a arómu, ktorú si zamilujete. Pripravte si toto jedlo na rodinné stretnutie alebo ako špeciálnu večeru a užite si chvíle pri skvelom jedle. Prajeme dobrú chuť!