bravčové karé na horčici

vodou, aby sa chutne prepojili všetky ingrediencie, a pokrievku necháme na panvici. Dusíme na miernom ohni približne 20 minút, aby sa mäso dokonale prepačilo a malo bohatú chuť.

  • Podávanie: Po uplynutí časového limitu môžeme mäso podávať. Sprevádzajte ho so svojou obľúbenou prílohou, napríklad s dusenou zeleninou alebo zemiakmi, pre lepší chuťový zážitok.
  • Záver: Bravčové karé s horčicou je výnimočné jedlo, ktoré osloví široké spektrum chuťových pohárikov a prinesie radosť celej rodine. S jednoduchými krokmi a minimálnym množstvom ingrediencií sa dá pripraviť úžasné jedlo, ideálne na rodinné oslavy alebo pamätné večere s priateľmi. Prajem vám príjemné varenie a dobrú chuť!hrubé približne 2 cm. Alternatívne ho môžete nechať celé a následne krájať na porcie.

  • Marinovanie: V miske skombinujte horčicu, prelisovaný cesnak, olivový olej, a soľ spolu s korením. Touto zmesou dôkladne natrite bravčové karé a nechajte marinovať minimálne 30 minút, ideálne 1-2 hodiny v chladničke.
  • Opraženie: Na panvici si rozohrejte trošku oleja a marinované karé opražte z oboch strán približne 5-7 minút, pokým nie je zlatohnedé a dobre prepečené.
  • Dusenie: Po opražení do panvice pridajte smotanu na varenie a znížte teplotu. Panvicu zakryte pokrievkou a nechajte mäso dusiť ďalších 15-20 minút, aby sa stalo šťavnatým a chutným.
  • Podávanie: Po dokončení môžu byť bravčové karé servírované so smotanou a vašou preferovanou prílohou, ako sú varené zemiaky, ryža alebo čerstvá zelenina.
  • Záver

    Bravčové karé na horčici je pokrm, ktorý definitivne osloví milovníkov skvelej chuti. Unikátna kombinácia horčice a šťavnatého mäsa vytvára jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj výnimočné. Neváhajte a vyskúšajte tento recept, aby ste prekvapili seba aj svojich blízkych úžasnou večerou plnou chuti! Dobrú chuť!oslavy, víkendové večere alebo akúkoľvek situáciu, v ktorej chcete očariť svojich hostí. Horčica dodáva mäsu príjemnú pikantnosť a arómu, ktorá sa výborne dopĺňa s delikátnosťou bravčového karé. Pozrime sa teda na spôsob, ako si tento vynikajúci pokrm pripravíme.

    Ingrediencie:

    • 800 g bravčového karé
    • 3-4 lyžice horčice (najlepšie dijonskej)
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 cibuľa
    • 2 lyžice olivového oleja
    • 200 ml vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
    • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
    • 1 lyžica medu (voliteľné)
    • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

    Postup:

    1. Príprava mäsa: Bravčové karé dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Následne ho dochuťte soľou a čiernym korením.
    2. Povrchová úprava: V miske zmiešajte horčicu, prelisovaný cesnak a med (ak sa rozhodnete ho pridať). Touto zmesou dôkladne obalené bravčové karé zabezpečí, že sa chute skvele prepojili.
    3. Opekanie: Na panvici zahrejte olivový olej a na strednom ohni opečte karé z oboch strán do zlatohnedej farby, približne 5-7 minút na každej strane.
    4. Cibuľa: Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky a pridajte ju na panvicu k mäsu. Orestujte ju, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
    5. Dusenie: Potom na panvicu pridajte vývar, prikryte pokrievkou a nechajte dusiť na miernom ohni asi 30-40 minút, alebo kým mäsko nebude dostatočne mäkké. Počas dusenia môžeme občas skontrolovať, či je potrebné doplniť trochu vody alebo vývaru.
    6. Servírovanie: Po dokončení dusenia nechajte mäso chvíľu odpočinúť. Potom ho nakrájajte na plátky a podávajte s omáčkou, ktorá sa vytvorila počas dusenia. Pokrm môžete doplniť o prílohu, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvá zelenina.

    Záver: Bravčové karé na horčici je vynikajúce a variabilné jedlo, ktoré uspokojí chuťové poháriky vás aj vašich blízkych. Hoci jeho príprava si vyžaduje trošku času, výsledok rozhodne stojí za námahu. Nezabudnite pridať čerstvú petržlenovú vňať na ozdobu a vychutnajte si túto delikatesu v spoločnosti rodiny alebo priateľov. Dobrú chuť!Obedy či večere, keď chcete prekvapiť svojich blízkych lahodným jedlom. Pozrime sa na potrebné suroviny a spôsob prípravy.

    Makový koláč s višňami

    Makový koláč s višňami

    Čítať viac »

    Suroviny:

    • 600 g bravčového karé
    • 3 lyžice medenej horčice
    • 3 lyžice olivového oleja
    • 4 strúčiky cesnaku (prelisované)
    • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
    • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
    • 2 cibule (nasekané na kolieska)
    • 200 ml vody alebo vývaru

    Spôsob prípravy:

    1. Príprava mäsa: Bravčové karé najprv umyjeme, potom osušíme a nakrájame na zhruba 2 cm hrubé plátky. Tieto plátky jemne osolíme a okoreníme z oboch strán.
    2. Marinovanie: V miske spojíme medovú horčicu, olivový olej, prelisovaný cesnak, majoránku, soľ a korenie. Touto marinádou potrieme jednotlivé plátky karé a necháme marinovať aspoň 30 minút (najlepšie na niekoľko hodín v chladničke).
    3. Smaženie: Na panvici zahrejeme trochu oleja a rovnomerne rozložíme marinované plátky karé. Opečieme ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.
    4. Dusenie: Po osmažení mäsa pridáme na panvicu nakrájanú cibuľu a krátko ju osmažíme. Potom pridáme vodu alebo vývar a prikryjeme pokrievkou. Dusíme na miernom ohni asi 30-40 minút, alebo kým mäso nebude úplne jemné.
    5. Podávanie: Po dokončení varenia môžeme jedlo servírovať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s varenými zemiakmi, ryžou, alebo čerstvým chlebom. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame teplé.

    Zhrnutie

    Bravčové karé s horčicou je mimoriadne chutné a voňavé jedlo, ktoré iste zaujme vašu rodinu aj hostí. Kombinácia horčice a cesnaku dodáva mäsu nezameniteľnú chuť a arómu, ktorú si zamilujete. Pripravte si toto jedlo na rodinné stretnutie alebo ako špeciálnu večeru a užite si chvíle pri skvelom jedle. Prajeme dobrú chuť!

    Ryžový nákyp s ovocím

    Ryžový nákyp s ovocím

    Čítať viac »

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *