Bravčové karé na prírodno

Ak máte záujem o recept na bravčové karé pripravené na spôsob prírody, ponúkame vám jednoduchý a chutný variant:

Ingrediencie:

  • 4 kusy bravčového karé
  • 2 lyžice oleja z olív
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 1 lyžička zmesi sušených byliniek provensálskeho typu
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice masla
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Bravčové karé na spôsob prírody

Návod na prípravu:

  1. Predhrejte rúru na teplotu 180 °C.
  2. V miske skombinujte olivový olej, nasekaný cesnak, zmes provensálskych byliniek, soľ a čierne korenie.
  3. Natrite bravčové karé marinádou a nechajte odpočívať aspoň 15 minút.
  4. Na panvici rozohrejte maslo na strednom plameni a opečte karé z každého boku približne 3-4 minúty, kým nezíska peknú zlatú farbu.
  5. Premiestnite karé z panvice do rúry a pečte ďalších 15 – 20 minút, kým mäso nie je dôkladne prepečené.
  6. Akonáhle je mäso z rúry vonku, nechajte ho pár minút odpočívať a následne ho nakrájajte na plátky.
  7. Servírujte s ľubovoľnou prílohou a dozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Bravčové karé na prírodno - 2

2) Bravčové karé na prírodno

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového karé
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 3 lyžice oleja z olív
  • Soľ (na chuť)
  • Čierne korenie (podľa preferencie)
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu (alebo čerstvého)
  • 1 lyžička papriky (sladkej alebo pikantnej)
  • 150 ml vody alebo vývaru
  • Citrón (na dochutenie, voliteľne)

Návod:

Kuracie prsia na víne – Recept

Kuracie prsia na víne – Recept

Čítať viac »

  1. Príprava mäsa: Bravčové karé umyte a osušujte papierovou utierkou. Následne ho nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 1,5 cm.

  2. Marinovanie: Plátky ochuťte soľou, čiernym korením, posypte rozmarínom a paprikou. Môžete pridať aj pretlačený cesnak. Nechajte marinovať minimálne 30 minút (najlepšie 1-2 hodiny) v chladničke.

  3. Smaženie: Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte do zlatista. Následne dajte na panvicu marinované plátky karé a opekajte ich z oboch strán do zlatista.

  4. Dusenie: Po opečení pridajte vodu alebo vývar a znížte teplotu. Zakryte panvicu pokrievkou a nechajte mäso dusiť na nízkom plameni približne 30-40 minút, kým nie je mäkké. Ak je to potrebné, pridajte viac vody, aby sa mäso nepripálilo.

  5. Servírovanie: Po dokončení varenia podávajte mäso s prílohou podľa vlastného uváženia, napríklad so zemiakmi, ryžou alebo čerstvým šalátom. Na záver môžete pokvapkať citrónovou šťavou na osvieženie chuti.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na bravčové karé na prírodno je naozaj skvelý! Už sa neviem dočkať, keď ho vyskúšam doma. Myslím, že kombinácia cesnaku a byliniek dodá mäsu úžasnú chuť. Vždy som mal rád, keď mama varila niečo s olivovým olejom, pretože to dáva jedlu takú lahodnú vôňu. Nezabudnem si pripraviť aj čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie, to je predsa tá čerešnička na torte! A čo sa týka pečenia v rúre, to je podľa mňa najlepší spôsob, ako pripraviť mäso – ostáva šťavnaté a chutné. Aj ja sa snažím variť zdravšie a tento recept presne zapadá do mojej filozofie. Určite ho odporučím aj svojim priateľom a rodine. Každý z nás má občas chuť na dobré jedlo a tento recept nám určite spríjemní deň!

    1. Janka1985 píše:

      Súhlasím s tebou, Kocúr123! Tento recept vyzerá tak jednoducho a zároveň chutne. Mám rada jedlá, ktoré sa dajú pripraviť rýchlo a bez zbytočného stresu. Navyše, olivový olej je super zdravý a cesnak dodáva nádhernú arómu! Určite ho vyskúšam tento víkend na rodinnej oslave. Ľudia budú nadšení z tejto delikatesy! Môžem ešte pridať svoje obľúbené korenie a možno aj nejaké zeleninové prílohy k tomu? Taktiež si myslím, že citrónová šťava by mohla pridať k celkovému dojmu ešte viac chuti! Teším sa na ďalšie skvelé recepty od teba!

    2. Petrík90 píše:

      Ahojte všetci! Musím povedať, že mám rád jednoduché recepty ako tento. Veľmi ma potešil nielen jeho postup, ale aj ingrediencie – nič extravagantné, všetko bežne dostupné v obchode. Zvlášť sa mi páči myšlienka marinovania mäsa pred smažením; to mu určite pridá na chuti! Možno by som mohol pridať aj trošku svojej tajnej omáčky pre extra šmrnc? Naozaj verím tomu, že každý môže byť dobrým kuchárom s jednoduchými tipmi ako sú tieto. Dobre si pripravíme večeru pre celú rodinu a ešte si aj pochutnáme!