Bravčové karé pečené v rúre v celku. Každý toto mäsko pripravuje inak no ja vám ukážem ako si ho môžete pripraviť jednoduchšie.
A ak sa ho rozhodnete pripraviť v celku, tak ho dôkladne zakryjte či už pekáčom alebo do alobalu.
Na bravčové karé pečené v rúre v celku budeme potrebovať:
– 1 kg bravčového karé
– soľ, čierne korenie, cesnakový granulát, červená paprika
– olej
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– červené víno
Postup:
1. Bravčové karé osolíme, poprašime soľou, čiernym korením, cesnakovým granulátom a červenou paprikou. Necháme odstáť na chladnom mieste aspoň hodinu.
2. Do pekáča nalejeme trochu oleja a na jeho dno pokladáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zemiaky a strúčiky cesnaku.
3. Na zeleninu položíme posolené a okorenené bravčové karé. Podlejeme červeným vínom a pridáme trochu vody.
4. Pekáč zakryjeme a dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 1,5 – 2 hodiny, pravidelne podlievame vlastnou šťavou.
5. Keď je mäso mäkké a dobre prepečené, vyberieme ho z rúry, necháme odpočívať a potom nakrájame na plátky.
6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
Videorecept od Zuazny Machovej
Ak potrebujete vizuálnu inšpiráciu, pozrite si videorecept od Zuazny Machovej, ktorý vám ukáže celý proces:
2) Bravčové karé pečené v rúre v celku
Každý má svoj vlastný spôsob prípravy bravčového karé, ale ja vám ukážem jednoduchší recept. Ak sa rozhodnete pripraviť ho v celku, nezabudnite ho dôkladne zakryť – buď použite pekáč alebo ho zabaľte do alobalu. Pekné je tiež podlievať mäso, aby bolo mäkké a šťavnaté. Dôležitá je aj dôslednosť v pečení – radšej pečte o 30 minút dlhšie na nižšej teplote, aby ste si ušetrili nepríjemnú prekvapenie v podobe nedopečeného mäsa.
Ak nemáte chuť na šťavu, odporúčam nakrájať mäso na plátky, ale pamätajte, že by sa rýchlo mohli vysušiť. Pripravte si toto bravčové karé podľa vašich chutí a nezabudnite mi napísať svoje hodnotenie.
Nezabudnite podlievať a najme sa cení dôslednosť. Radšej pečte o 30 minút dlhšie na miernom plameni, ako keby ste mali mať potom podrážku.
Plátky nie sú najlepšie voľba ak nerobíte štavu, lebo sa rýchlo vysušia ak neviete ako na to. Dobrú chuť priatelia. Som zvedavá na vaše komentáre a hodnotenia receptu.
3)
Bravčové karé je lahodným a šťavnatým mäsom, ktoré sa skvele hodí na pečenie v rúre. V tomto recepte sa dozviete, ako pripraviť bravčové karé v celku, aby zostalo chutné a tenderové. Pripravte si ingrediencie a vytvorte chutný rodinný obed.
Ingrediencie na bravčové karé
Na začiatok si pripravte:
- 1 kg bravčového karé
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 lyžice horčice
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušeného alebo čerstvého rozmarínu
- 3-4 zemiaky (voliteľné, na pečenie)
Postup pečenia bravčového karé
Začnite s predhriatím rúry na 180 °C. V miske zmiešajte olivový olej, horčicu, nasekaný cesnak, soľ, korenie a rozmarín. Touto marinádou natrite celé bravčové karé. Odporúča sa marinovať aspoň 30 minút, aby sa chute prepojili.
Pokiaľ chcete pridať zemiaky, nakrájajte ich na štvrtiny a zmiešajte s trochou oleja a korením. Umiestnite ich vedľa karé na plech.
Pečte bravčové karé v predhriatej rúre asi 1,5 hodiny, alebo kým vnútorná teplota nepresiahne 75 °C. Po upečení ho nechajte 10 minút odstáť pred krájaním.
Podávajte s pečenými zemiakmi a zeleninovou prílohou. Tento recept na bravčové karé poteší vašich blízkych a posilní rodinné tradície pri spoločných obedocha.
Ja ho tiež len robím v celku.
A dávam pozor aby sa mi stredok nevysušil.
Tak je dobré ho najprv z vonku prepiecť.
Pečené bravčové karé robím pravidelne, najmä na rodinné oslavy. Vždy sa snažím marinovať ho aspoň cez noc, aby bolo mäso plné chuti. Mám rád, keď je karé pekne prepečené, ale stále šťavnaté. Polievanie výpekom je pre mňa kľúčové.
Toto jedlo je pre mňa synonymom nedeľného obeda. Zvyčajne ho podávam s pečenými zemiakmi a zeleninou. Mám obľúbený recept, kde pridávam aj syr a zeleninu do mäsa, čo dodáva jedlu zaujímavú chuť. Vždy dostanem veľa pochvál!
Pečené karé je skvelé, ale treba si dávať pozor na čas pečenia. Raz som ho nechal v rúre príliš dlho a bolo suché. Odvtedy používam teplomer na mäso, aby som mal istotu, že je perfektne upečené. Odporúčam aj pridať trochu jablkového muštu do marinády, dodá to jedlu skvelú sladkosť
Skvelý recept! Určite vyskúšam, vyzerá to veľmi chutne!
Veľmi pekne popísané, určite si to vyskúšam. Ďakujem za recept!
Ďakujem za skvelý recept! Už sa neviem dočkať, kým ho vyskúšam.
Už mám doma všetky potrebné suroviny na tento recept. Teším sa na výsledok!
Bravčové karé je moje obľúbené mäso. Určite vyskúšam tento recept!
Tento recept vyzerá skvelo! Rada by som si ho vyskúšala. Ďakujem za inšpiráciu.
Ďakujem za tento skvelý recept. Určite si ho vyskúšam a zjem sa na vás.
Dobrý nápad! Určite si toto mäso vyskúšam. Ďakujem za recept!
Vďaka za tipy! Už sa neviem dočkať, kedy si toto skvelé bravčové karé vyskúšam.
Bravčové karé je skvelou voľbou pre rodinný obed. Rada som vyskúšala tento recept a mäso bolo veľmi chutné a mäkké. Určite odporúčam vyskúšať!
Upečenie bravčového karé v rúre je naozaj jednoduchšie, ako sa môže zdať. Veľmi sa mi páči, že sa podlieva vlastnou šťavou, čo ho robí šťavnatým.
Vyzera to super, určite to skúsim! 🙂
Super recept! Už teraz sa teším na výsledok!
Jednoduché a chutné jedlo, ideálne pre celú rodinu!
Skvelý recept na nedeľný obed s rodinou, ďakujem za inšpiráciu!
Tento recept si rozhodne vyskúšam, veľmi mi chutí karé pečené v rúre!
Mňam, toto vyzerá výborne! Určite vyskúšam tento recept.
Takýto jednoduchý recept určite ocením, veľmi sa teším na ochutnávanie!
Vyznie to super, teším sa na to, že skúsime tento recept pripraviť doma.
Som rada za jednoduché recepty. Tento sa bude určite páčiť aj mojej rodine.