Bravčové karé pečené v rúre v celku

 

Bravčové karé pečené v rúre v celku. Každý má svoj spôsob na prípravu tohto mäska, no ja vám predvediem, ako ho môžete pripraviť jednoducho.
Ak sa rozhodnete pripraviť ho v celku, dôkladne ho zakryte, či už pomocou pekáča alebo alobalu.

 

Na bravčové karé pečené v rúre v celku budeme potrebovať:
– 1 kg bravčového karé
– soľ, čierne korenie, cesnakový granulát, červená paprika
– olej
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– červené víno

Postup:
1. Bravčové karé osolíme a posypeme ho soľou, čiernym korením, cesnakovým granulátom a červenou paprikou. Necháme odstáť na chladnejšom mieste minimálne hodinu.

2. Do pekáča nalievame trochu oleja a na dno pokladáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zemiaky a strúčiky cesnaku.

3. Na zeleninu umiestnime ochutené bravčové karé. Podlejeme červeným vínom a pridáme trošku vody.

4. Pekáč zakryjeme a umiestnime do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme približne 1,5 – 2 hodiny, pričom pravidelne podlievame vlastnou šťavou.

5. Keď je mäso jemné a dobre prepečené, vyberieme ho z rúry a necháme chvíľu odpočívať, po čom ho nakrájame na plátky.

6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

 

Videorecept od Zuazny Machovej

Ak potrebujete vizuálnu inšpiráciu, odporúčam si pozrieť videorecept od Zuazny Machovej, ktorý predvedie celý postup:

Recept na karé so zemiakmi za 30 minút │Zuzana Machová

 

Penne s paradajkovou omáčkou

Penne s paradajkovou omáčkou

Čítať viac »

2) Bravčové karé pečené v rúre v celku

Každý má svoj vlastný spôsob, ako si pripravovať bravčové karé, ale ja vám ukážem jednoduchší návod. Ak sa rozhodnete ho pripraviť v celku, nezabudnite ho dostatočne zakryť – buď použitím pekáča alebo obalením do alobalu. Naviac môžete mäso podlievať, aby zostalo jemné a šťavnaté. Dôležité je byť dôsledný pri pečení – radšej pečte o 30 minút dlhšie na nižšej teplote, aby ste sa vyhli nepríjemnému prekvapeniu v podobe nedopečeného mäsa.

Ako alternatívu, ak nemáte chuť na šťavu, môžete mäso nakrájať na plátky, no pamätajte, že by sa mohli rýchlo vysušiť. Pripravte si toto bravčové karé podľa svojich preferencií a nezabudnite sa so mnou podeliť o svoje hodnotenie.

Nezabudnite na podlievanie a najmä cennú dôslednosť. Radšej pečte o 30 minút dlhšie na miernom plameni, ako sa vystaviť riziku nedopečeného mäsa.

Plátky nie sú najlepšou voľbou, pokiaľ nepripravujete šťavu, pretože sa môžu rýchlo vysušiť, ak neviete, ako na to. Prajem vám dobrú chuť, priatelia. Som zvedavá na vaše reakcie a hodnotenia tohto receptu.

 

Bravčové karé pečené v rúre v celku - 3

3) Bravčové karé pečené v rúre v celku

Bravčové karé je vynikajúce a šťavnaté mäso, ktoré je ideálne na pečenie v rúre. V tomto recepte vám ukážem, ako pripraviť bravčové karé v celku, aby ostalo chutné a jemné. Pripravte si potrebné suroviny a vytvorte skvelý rodinný obed.

Ingrediencie na bravčové karé

Na začiatok si nachystajte:

  • 1 kg bravčového karé
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 lyžice horčice
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 lyžička sušeného alebo čerstvého rozmarínu
  • 3-4 zemiaky (voliteľné, na pečenie)

Postup pečenia bravčového karé

Začnite tým, že si predhrejete rúru na 180 °C. V miske dobre zmiešajte olivový olej, horčicu, nasekaný cesnak, soľ, korenie a rozmarín. Touto marinádou dôkladne natrite celé bravčové karé. Odporúča sa marinovať aspoň 30 minút, aby sa chute lepšie spojili.

Ak sa rozhodnete pridať zemiaky, nakrájajte ich na štvrtiny a miešajte s troškou oleja a korením. Umiestnite ich k bravčovému karé na plech.

Pečte bravčové karé v predhriatej rúre asi 1,5 hodiny, alebo pokým vnútorná teplota nepresiahne 75 °C. Po upečení nechajte 10 minút odstáť pre krájaním.

Podávajte s pečenými zemiakmi a zeleninovou prílohou. Tento recept na bravčové karé poteší vašich blízkych a posilní rodinné tradície pri spoločných obedocha.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

24 Komentárov

  1. Viťo píše:

    Ja ho tiež len robím v celku.
    A dávam pozor aby sa mi stredok nevysušil.
    Tak je dobré ho najprv z vonku prepiecť.

  2. Fifa píše:

    Pečené bravčové karé robím pravidelne, najmä na rodinné oslavy. Vždy sa snažím marinovať ho aspoň cez noc, aby bolo mäso plné chuti. Mám rád, keď je karé pekne prepečené, ale stále šťavnaté. Polievanie výpekom je pre mňa kľúčové.

  3. Kamoš píše:

    Toto jedlo je pre mňa synonymom nedeľného obeda. Zvyčajne ho podávam s pečenými zemiakmi a zeleninou. Mám obľúbený recept, kde pridávam aj syr a zeleninu do mäsa, čo dodáva jedlu zaujímavú chuť. Vždy dostanem veľa pochvál!

  4. Pavol píše:

    Pečené karé je skvelé, ale treba si dávať pozor na čas pečenia. Raz som ho nechal v rúre príliš dlho a bolo suché. Odvtedy používam teplomer na mäso, aby som mal istotu, že je perfektne upečené. Odporúčam aj pridať trochu jablkového muštu do marinády, dodá to jedlu skvelú sladkosť

  5. Blahoslav30 píše:

    Skvelý recept! Určite vyskúšam, vyzerá to veľmi chutne!

  6. Miroslava Soltisova píše:

    Veľmi pekne popísané, určite si to vyskúšam. Ďakujem za recept!

  7. Ela66 píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Už sa neviem dočkať, kým ho vyskúšam.

  8. Lferjencikova píše:

    Už mám doma všetky potrebné suroviny na tento recept. Teším sa na výsledok!

  9. Hablak Ivan píše:

    Bravčové karé je moje obľúbené mäso. Určite vyskúšam tento recept!

  10. Lexa Dobroslava píše:

    Tento recept vyzerá skvelo! Rada by som si ho vyskúšala. Ďakujem za inšpiráciu.

  11. Nemec Hedviga píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept. Určite si ho vyskúšam a zjem sa na vás.

  12. Xbalogh píše:

    Dobrý nápad! Určite si toto mäso vyskúšam. Ďakujem za recept!

  13. Jonata Zlatko píše:

    Vďaka za tipy! Už sa neviem dočkať, kedy si toto skvelé bravčové karé vyskúšam.

  14. Karolina11 píše:

    Bravčové karé je skvelou voľbou pre rodinný obed. Rada som vyskúšala tento recept a mäso bolo veľmi chutné a mäkké. Určite odporúčam vyskúšať!

  15. Cyprich Julius píše:

    Upečenie bravčového karé v rúre je naozaj jednoduchšie, ako sa môže zdať. Veľmi sa mi páči, že sa podlieva vlastnou šťavou, čo ho robí šťavnatým.

  16. Tjurina píše:

    Vyzera to super, určite to skúsim! 🙂

  17. Dominik93 píše:

    Super recept! Už teraz sa teším na výsledok!

  18. Mecir Lubica píše:

    Jednoduché a chutné jedlo, ideálne pre celú rodinu!

  19. Vratko89 píše:

    Skvelý recept na nedeľný obed s rodinou, ďakujem za inšpiráciu!

  20. Demeter Senkova píše:

    Tento recept si rozhodne vyskúšam, veľmi mi chutí karé pečené v rúre!

  21. Alan Jurik píše:

    Mňam, toto vyzerá výborne! Určite vyskúšam tento recept.

  22. Balogh Xenia píše:

    Takýto jednoduchý recept určite ocením, veľmi sa teším na ochutnávanie!

  23. Bibiana57 píše:

    Vyznie to super, teším sa na to, že skúsime tento recept pripraviť doma.

  24. Liana Haluska píše:

    Som rada za jednoduché recepty. Tento sa bude určite páčiť aj mojej rodine.