Bravčové karé s omáčkou a knedlou

sosom

  • soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • Na knedle:

    • 500 g bielej múky
    • 1 balíček kvasníc
    • 1/4 litra mlieka
    • 2 polievkové lyžice oleja
    • 1/2 čajovej lyžičky soli
    • 1 čajová lyžička cukru

    Recept na bravčové karé s omáčkou a knedľou

    Postup:

    1. Karé dôkladne umyte a potrite soľou, čiernym korením a nasekaným cesnakom. Nechajte marinovať minimálne pol hodinu.
    2. Na panvici zohrejte olivový olej a karé opražte z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé. Potom ich odložte bokom na chvíľu.
    3. Na prípravu omáčky si vezmite inú panvicu. Na zahriatej panvici rozpustite maslo a pridajte nakrájanú cibuľu. Varíme, dokiaľ sa cibuľa nezmäkne.
    4. Pridajte múku a neustále miešajte, kým nezíska zlatistú farbu. Postupne pridajte hovädzí vývar a smotanu na varenie, pričom pokračujte v miešaní, aby sa nevytvorili hrudky. Varíme, až kým omáčka nezhustne. Podľa chuti ju osoľte a okoreňte.
    5. Na knedle zmiešajte bielu múku, kvasnice, mlieko, olej, soľ a cukor v miske. Cesto poriadne prehnite, aby bolo hladké. Nechajte ho kysnúť na dvojnásobok objemu, približne 30 minút.
    6. Z vykysnutého cesta vytvarujte knedle a varte ich v osolenej vriacej vode, až kým nevyplávajú na povrch.
    7. Podávajte karé so srdcovou omáčkou a knedľou.

    Prajem dobrú chuť!

    • Prevarený paradajkový pretlak
    • Soľ a korenie (podľa preferencie)
    • 1 lyžička sušeného tymiánu alebo rozmarínu
    • Čerstvý petržlen (na dekoráciu)

    Na knedľu:

    • 500 g hladkej múky
    • 250 ml mlieka
    • 1 kocka droždia (42 g)
    • 1 lyžica cukru
    • 1 vajce
    • Soľ (podľa potreby)
    • 1 lyžica masla (na potretie)

    Postup:

    1. Príprava bravčového karé:

      • Bravčové karé dôkladne osušte a ochuťte soľou, korením, nasekaným cesnakom a horčicou. Nechajte marinovať približne 30 minút.
      • Na panvici zahrejte olivový olej a maslo. Opečte karé z oboch strán tak, aby sa šťavy uzavreli (asi 4-5 minút na každej strane). Po opečení preložte karé na dosku a zakryte, aby odpočívalo.
    2. Príprava omáčky:

      Marinované kuracie stehienka

      Marinované kuracie stehienka

      Čítať viac »

      • V tej istej panvici poduste nasekanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu. Po niekoľkých minútach pridajte múku a miešajte, až kým nezíska zlatistú farbu.
      • Pomaly pridávajte hovädzí vývar za stáleho miešania, aby sa zabránilo zhluku múky. Nechajte omáčku variť 10-15 minút, kým sa trochu nezhustí.
      • Pridajte smotanu, paradajkový pretlak, tymián (alebo rozmarín) a dochuťte soľou a korením. Varíme ďalších 5 minút.
    3. Príprava knedle:

      • Zohrejte mlieko a pridajte doň cukor a droždie. Nechajte stáť 10 minút, aby sa droždie aktivovalo.
      • V miske zmiešajte múku so soľou. Pridajte aktivované droždie, vajce a vypracujte cesto. Nechajte kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu.
      • Po vykysnutí cesto rozdeľte na dva kusy a formujte knedle. Vložte ich do vriacej osolenej vody a varte 15-20 minút (počas varenia je dobré občas knedle otočiť). Po uvarení vyberte a nechajte ich chvíľu odkvapkať.
    4. Podávanie:

      • Na tanier položte plátok bravčového karé, polejte ho omáčkou a podávajte s plátkami knedle. Na vrchu ozdobte čerstvým petržlenom.

    Prajem dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    12 Komentárov

    1. Jakub píše:

      Ja zo škôlky, a za mňa 10/10.
      Toto mi vážne chutilo.

    2. Kocúrik123 píše:

      Tento recept na bravčové karé s omáčkou a knedlou je úžasný! Mám rád, keď je jedlo jednoduché a chutné. Už sa teším, ako ho vyskúšam doma. Určite to bude skvelý zážitok pre celú rodinu. Dík za zdieľanie!

    3. Cukríček píše:

      Jéj, to vyzerá fantasticky! Bravčové karé s knedlou je moje obľúbené jedlo. Recept je veľmi jasný a ľahko pochopiteľný. Určite sa do toho pustím cez víkend. Teším sa na tú vôňu v kuchyni!

    4. MackoPuf píše:

      Super recept! Nikdy som nevedel, ako správne pripraviť omáčku k bravčovému karé. Všetky suroviny sú také bežné, že ich mám aj doma. Myslím, že to bude hit medzi mojimi priateľmi na večeri!

    5. ZelenáLúka píše:

      Wow, tento recept ma naozaj zaujal! Kombinácia mäsa s omáčkou a knedlou znie tak chutne a výdatne. Rada varím pre rodinu a verím, že toto jedlo im naozaj ulahodí. Ďakujem za inšpiráciu!

    6. PivkoFan píše:

      Recept je skvelý! Mám rád, keď sú pokyny jasné a zrozumiteľné. Bravčové karé som ešte nikdy nerobil, ale tento návod ma povzbudil to skúsiť. Určite pridám aj nejaký svoj obľúbený korenie pre extra chuť!

    7. Srdiečko píše:

      Toto vyzerá ako perfektné jedlo pre rodinnú večeru! Každý miluje dobrú omáčku a knedlu. Oceňujem jednoduchosť receptu a určite ho vyskúšam čoskoro. Veď varenie môže byť tak zábavné!

    8. -Jazvec- píše:

      ‚Dobrú chuť‘ je presne to, čo potrebujeme povedať po tejto lahodnej príprave! Recept je veľmi pútavý a určite vyzerá chutne aj na pohľad. Teším sa na reakcie mojich blízkych po ochutnaní!

    9. -Cibuľa- píše:

      ‚Karé s omáčkou? To znie skvele!‘ Tento recept mi pripomína detstvo a rodinné oslavy pri dobrom jedle. Pripraviť niečo také doma bude úžasné dobrodružstvo v kuchyni.

    10. -Hvězdička- píše:

      ‚Naša rodina miluje knedle!‘ Tento recept je presne to pravé pre nás – rýchly a chutný obed alebo večera. Zostáva len ísť nakupovať suroviny a pustiť sa do varenia s nadšením!

    11. -Radoslav- píše:

      ‚Už sa neviem dočkať!‘ Príprava bravčového karé podľa vášho návodu znie veľmi jednoducho. Teším sa na tú lahodnú chuť a verím, že si pochutnám so svojou rodinou už čoskoro.