Bravčové karé s tarhoňou ..
Ak som správne pochopil vašu požiadavku, máte záujem o to, ako pripraviť bravčové karé s estragónom v slovenskom štýle. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:
Ingrediencie:
- 500 gramov bravčového karé
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
- 1 polievková lyžica sušeného estragónu
- 1/2 pohára bieleho vína
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Bravčové karé s tarhoňou
Postup:
- Na panvici zohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu.
- Karé osoľte a okorenite, potom ho vložte do rozhorúčeného oleja.
- Opečte karé zo všetkých strán približne 5 minút, kým nezíska zlatohnedú farbu.
- Na strednú teplotu pridajte nasekaný cesnak a estragón. Položte estragón na vrch karé.
- Karé zalejte bielym vínom a ešte znížte teplotu.
- Varte karé s estragónom vo víne pri nízkej teplote asi 15-20 minút, kým nie je mäkké a zlatisté.
- Servírujte hotové karé s estragónom horúce, so zvolenou prílohou.
Dúfam, že vám tento návod pomôže pri príprave lahodného bravčového karé s estragónom. Prajem dobrú chuť!
2) Bravčové karé s tarhoňou
Ingrediencie:
Na bravčové karé:
- 500 g bravčového karé
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 100 ml vývaru alebo vody
- 2-3 vetvičky čerstvého tymiánu (voliteľné)
Na tarhoňu:
- 250 g tarhone
- 1 cibuľa
- 2 lyžice masla
- 500 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava bravčového karé:
- Bravčové karé umyte a osušte, následne nakrájajte na plátky.
- V miske zmiešajte olivový olej, nadrobno nakrájaný cesnak, mletú papriku, soľ a čierne korenie. Potrite plátky karé touto marinádou a nechajte ich odpočívať minimálne 30 minút.
-
Smaženie karé:
- Na panvici zohrejte trošku oleja a na ňom osmažte nakrájanú cibuľu, kým nezíska zlatú farbu.
- Pridajte marinované bravčové karé a orestujte ho z oboch strán, až kým nie je zlatisté.
- Akonáhle je karé orestované, pridajte vývar alebo vodu, zakryte panvicu a varte na miernom ohni približne 20-30 minút, až kým nie je mäso mäkké. Ak chcete, pridajte tymián.
-
Príprava tarhoňe:
- Na druhej panvici rozpustite maslo a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu do mäkka.
- Pridajte tarhoňu a krátko ju orestujte, kým nezačne jemne hnednúť.
- Zalejte vývarom a osolte. Varíme na miernom ohni pod pokrievkou asi 10-12 minút, kým tarhoňa nezmäkne a všetka voda sa nevstrebá. Občas premiešajte.
-
Servírovanie:
- Na tanier si položte porciu tarhoňe, na ktorú naskladáte plátky bravčového karé.
- Teraz môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou podľa chuti.
Bon appétit!