Bravčové karé s tarhoňou

Bravčové karé s tarhoňou ..

Ak som správne pochopil vašu požiadavku, máte záujem o to, ako pripraviť bravčové karé s estragónom v slovenskom štýle. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 500 gramov bravčového karé
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
  • 1 polievková lyžica sušeného estragónu
  • 1/2 pohára bieleho vína
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Bravčové karé s tarhoňou

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu.
  2. Karé osoľte a okorenite, potom ho vložte do rozhorúčeného oleja.
  3. Opečte karé zo všetkých strán približne 5 minút, kým nezíska zlatohnedú farbu.
  4. Na strednú teplotu pridajte nasekaný cesnak a estragón. Položte estragón na vrch karé.
  5. Karé zalejte bielym vínom a ešte znížte teplotu.
  6. Varte karé s estragónom vo víne pri nízkej teplote asi 15-20 minút, kým nie je mäkké a zlatisté.
  7. Servírujte hotové karé s estragónom horúce, so zvolenou prílohou.

Dúfam, že vám tento návod pomôže pri príprave lahodného bravčového karé s estragónom. Prajem dobrú chuť!

 

Bravčové karé s tarhoňou - 2

2) Bravčové karé s tarhoňou

Ingrediencie:

Na bravčové karé:

Ako upiecť kačacie prsia?

Ako upiecť kačacie prsia?

Čítať viac »

  • 500 g bravčového karé
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 100 ml vývaru alebo vody
  • 2-3 vetvičky čerstvého tymiánu (voliteľné)

Na tarhoňu:

  • 250 g tarhone
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • 500 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava bravčového karé:

    • Bravčové karé umyte a osušte, následne nakrájajte na plátky.
    • V miske zmiešajte olivový olej, nadrobno nakrájaný cesnak, mletú papriku, soľ a čierne korenie. Potrite plátky karé touto marinádou a nechajte ich odpočívať minimálne 30 minút.
  2. Smaženie karé:

    • Na panvici zohrejte trošku oleja a na ňom osmažte nakrájanú cibuľu, kým nezíska zlatú farbu.
    • Pridajte marinované bravčové karé a orestujte ho z oboch strán, až kým nie je zlatisté.
    • Akonáhle je karé orestované, pridajte vývar alebo vodu, zakryte panvicu a varte na miernom ohni približne 20-30 minút, až kým nie je mäso mäkké. Ak chcete, pridajte tymián.
  3. Príprava tarhoňe:

    • Na druhej panvici rozpustite maslo a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu do mäkka.
    • Pridajte tarhoňu a krátko ju orestujte, kým nezačne jemne hnednúť.
    • Zalejte vývarom a osolte. Varíme na miernom ohni pod pokrievkou asi 10-12 minút, kým tarhoňa nezmäkne a všetka voda sa nevstrebá. Občas premiešajte.
  4. Servírovanie:

    • Na tanier si položte porciu tarhoňe, na ktorú naskladáte plátky bravčového karé.
    • Teraz môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou podľa chuti.

Bon appétit!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Matej Novak píše:

    Vyzera to naozaj jednoducho, skúsim to určite.

  2. Tjakubova píše:

    Ďakujem za recept, už sa teším na skúsanie!

  3. Ludomila Popovicova píše:

    Nikdy som takéto jedlo neskúšala, ale znie to dobre.

  4. Ondrisova Nikola píše:

    Mňam, mňam, musím to vyskúšať!

  5. Hantuchova Ivana píše:

    Recept vyzerá veľmi chutne, musím vyskúšať!

  6. Dezider32 píše:

    Dúfam, že mi to bude chutiť. Nikdy som to ešte neskúšal.