Bravčové karé s tarhoňou ..
Ak som správne pochopil vašu požiadavku, máte záujem o to, ako pripraviť bravčové karé s estragónom v slovenskom štýle. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:
Ingrediencie:
- 500 gramov bravčového karé
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
- 1 polievková lyžica sušeného estragónu
- 1/2 pohára bieleho vína
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Bravčové karé s tarhoňou
Postup:
- Na panvici zohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu.
- Karé osoľte a okorenite, potom ho vložte do rozhorúčeného oleja.
- Opečte karé zo všetkých strán približne 5 minút, kým nezíska zlatohnedú farbu.
- Na strednú teplotu pridajte nasekaný cesnak a estragón. Položte estragón na vrch karé.
- Karé zalejte bielym vínom a ešte znížte teplotu.
- Varte karé s estragónom vo víne pri nízkej teplote asi 15-20 minút, kým nie je mäkké a zlatisté.
- Servírujte hotové karé s estragónom horúce, so zvolenou prílohou.
Dúfam, že vám tento návod pomôže pri príprave lahodného bravčového karé s estragónom. Prajem dobrú chuť!
2) Bravčové karé s tarhoňou
Ingrediencie:
Na bravčové karé:
- 500 g bravčového karé
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 100 ml vývaru alebo vody
- 2-3 vetvičky čerstvého tymiánu (voliteľné)
Na tarhoňu:
- 250 g tarhone
- 1 cibuľa
- 2 lyžice masla
- 500 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava bravčového karé:
- Bravčové karé umyte a osušte, následne nakrájajte na plátky.
- V miske zmiešajte olivový olej, nadrobno nakrájaný cesnak, mletú papriku, soľ a čierne korenie. Potrite plátky karé touto marinádou a nechajte ich odpočívať minimálne 30 minút.
-
Smaženie karé:
- Na panvici zohrejte trošku oleja a na ňom osmažte nakrájanú cibuľu, kým nezíska zlatú farbu.
- Pridajte marinované bravčové karé a orestujte ho z oboch strán, až kým nie je zlatisté.
- Akonáhle je karé orestované, pridajte vývar alebo vodu, zakryte panvicu a varte na miernom ohni približne 20-30 minút, až kým nie je mäso mäkké. Ak chcete, pridajte tymián.
-
Príprava tarhoňe:
- Na druhej panvici rozpustite maslo a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu do mäkka.
- Pridajte tarhoňu a krátko ju orestujte, kým nezačne jemne hnednúť.
- Zalejte vývarom a osolte. Varíme na miernom ohni pod pokrievkou asi 10-12 minút, kým tarhoňa nezmäkne a všetka voda sa nevstrebá. Občas premiešajte.
-
Servírovanie:
- Na tanier si položte porciu tarhoňe, na ktorú naskladáte plátky bravčového karé.
- Teraz môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou podľa chuti.
Bon appétit!
Vyzera to naozaj jednoducho, skúsim to určite.
Ďakujem za recept, už sa teším na skúsanie!
Nikdy som takéto jedlo neskúšala, ale znie to dobre.
Mňam, mňam, musím to vyskúšať!
Recept vyzerá veľmi chutne, musím vyskúšať!
Dúfam, že mi to bude chutiť. Nikdy som to ešte neskúšal.