Bravčové mäso s medom

 

Predstavujeme vám recept na bravčové mäso so sladkým medom:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (krajte na tenké plátky)
  • 3 lyžice medu
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku (nervovo nasekaného)
  • 1 lyžica olivového alebo rastlinného oleja
  • soľ a korenie podľa vlastného uváženia

 

Bravčové mäso so sladkým medom

Postup prípravy:

  1. V miske skombinujte med, sójovú omáčku, nasekaný cesnak, soľ a korenie. Takto pripravíte marinádu na mäso.
  2. Plátky bravčového mäsa ponorte do pripravenej marinády a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút, aby sa nasýtili chuťou.
  3. Na panvici rozohrejte olej a pridajte marinované plátky mäsa. Smažte ich približne 2-3 minúty z oboch strán, kým nebudú dobre prepečené a ružová farba nie je už viditeľná.
  4. Po upečení nechajte mäso chvíľu vychladnúť a potom ho naservírujte s obľúbenou prílohou, ako je ryža alebo zelenina.

Verím, že sa odvážite pripraviť tento recept a že si ho vychutnáte!

 

Bravčové mäso s medom -2

Ochazuke recept

Ochazuke recept

Čítať viac »

2) Bravčové mäso s medom

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (môže byť karé alebo plece)
  • 3-4 lyžice medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej papriky (sladkej alebo pálivej podľa vášho vkusu)
  • 1 lyžica jablčného octu (voliteľne)
  • Čerstvé bylinky (rozmarín alebo tymián) na dekoráciu

Postup:

  1. Príprava marinády: V miske skombinujte med, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, olivový olej, soľ, čierne korenie a mletú papriku. Ak chcete, môžete pridať aj jablčný ocot. Dobre premiešajte, aby sa všetky zložky prepojili.

  2. Marinovanie mäsa: Bravčové mäso umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky (plátky alebo kocky). Mäso vložte do marinády, dôkladne obalte a nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne však 1-2 hodiny v chladničke pre intenzívnejšiu chuť.

  3. Opraženie mäsa: Na panvici zahrejte trochu oleja. Pridajte marinované bravčové mäso a smažte na strednej teplote približne 5-7 minút z každej strany, alebo kým nie je mäso dôkladne prepečené a zlatohnedé. Môžete pridať aj zvyšok marinády, aby sa vytvorila lahodná omáčka.

  4. Podávanie: Upečené mäso servírujte s vybranou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát. Ozdobte čerstvými bylinkami.

  5. Dobrú chuť!

Tento jednoduchý recept na bravčové mäso s medom ponúka výnimočnú kombináciu sladkých a slaných chutí, ktorá určite osloví vaše chuťové poháriky.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na bravčové mäso s medom vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam, milujem sladké jedlá. Dúfam, že aj môjmu manželovi bude chutiť. Ďakujem za tip, veľmi sa teším na varenie!

  2. ZuzkaKucharka píše:

    Wow, recept na bravčové s medom je úžasný! Med a sójová omáčka sú skvelá kombinácia. Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím pre rodinu. Ďakujem za inšpiráciu a chutný recept!

  3. Svetluska45 píše:

    Skvelý recept! Bravčové mäso s medom znie tak lákavo. Mám rada jednoduché a chutné jedlá, takže tento recept ma veľmi potešil. Určite ho vyskúšam už tento víkend. Ďakujem za zdieľanie!

  4. Milo123 píše:

    Tento recept je presne to, čo hľadám! Bravčové s medom má úžasný potenciál. Rád varím a experimentujem s chuťami, takže sa teším na túto novinku v mojej kuchyni. Super inšpirácia!

  5. KikaM píše:

    Bravčové mäso s medom? To znie fantasticky! Mám rada nové chute a určite to vyskúšam na rodinnej oslave. Veľká vďaka za skvelý recept, nemôžem sa dočkať výsledku!

  6. PeťoMňam píše:

    Tento jednoduchý recept vyzerá chutne! Kombinácia medu a sójovej omáčky ma oslovila. Dám si pozor na tento tip pri varení budúci týždeň. Teším sa na výborné jedlo pre celú rodinu!

  7. _Katka_21_ píše:

    Juj, to znie výborne! Tento recept je presne to, čo potrebujem na rýchlu večeru po práci. Milujem kombináciu sladkých a slaných chutí, určite to skúsim hneď zajtra.

  8. _FeroFan_99 píše:

    „Bravčové mäso s medom“ znie super lákavo! Milujem variť nové veci a toto ma inšpiruje k experimentovaniu v kuchyni. Díky za tento jednoduchý a chutný nápad!

  9. _Lukáš_M_78 píše:

    „Dobrú chuť“ som už mal len pri čítaní tohto receptu! Neviem si predstaviť lepší spôsob prípravy bravčového mäsa než so sladkým medom a cesnakom. Určite ho vyskúšam čoskoro!

  10. _NinaC_34 píše:

    „Recept na bravčové mäso s medom“ je presne to, čo mi chýbalo! Teším sa na jeho prípravu cez víkend pre priateľov. Je skvelé objaviť niečo nové a chutné – ďakujem za tipy!