Recept: Bravčové medailóniky s varenou zeleninou.
Zloženie:
- 500 g bravčovej panenky
- soľ a čierne korenie podľa preferencie
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 1 červená paprika, rozkrájaná na tenké pásiky
- 1 zelená cuketa, nakrájaná na kolieska
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
Bravčové medailóniky s varenou zeleninou
Príprava:
- Najprv si pripravíme medailóniky z bravčovej panenky. Panenku nakrájame na približne rovnaké plátky a jemne ich naklepeme. Potom ich osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Na platni zohrejeme olej a pridáme cibuľu spoločne s cesnakom. Orestujte, kým nebudú mäkké a priesvitné.
- Ďalej pridáme mrkvu, papriku a cuketu. Dusíme zeleninu približne 5-7 minút, kým nezmäkne.
- Medzi tým na inej panvici ohrievame olej a pridávame medailóniky. Opekáme ich stredne vysokým plameňom z oboch strán, kým nie sú dostatočne prepečené.
- Keď sú medailóniky hotové, servírujeme ich spolu s dusenou zeleninou. Môžeme doplniť o prílohu podľa vlastného výberu, napríklad ryžou, zemiakmi alebo cestovinami.
Prajem vám dobrú chuť!
2) Bravčové medailóniky s dusenou zeleninkou
Zloženie:
Na medailóniky:
- 500 g bravčového mäsa (napr. panenka alebo karé)
- Soľ a čierne korenie podľa preferencie
- 2 strúčiky cesnaku (môže byť aj drvený)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 1 lyžička čerstvého alebo sušeného tymiánu (voliteľné)
Na varenú zeleninu:
- 1 stredne veľká mrkva
- 1/2 cukety
- 1 červená paprika
- 1/2 brokolice
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa preferencie
- 1 lyžička sušeného oregána (voliteľné)
Príprava:
-
Príprava medailónikov:
- Bravčové mäso dobre umyjte a osušte. Následne ho nakrájajte na hrubšie plátky (asi 2-3 cm) a jemne ich rozmačknite, aby mali rovnakú hrúbku.
- Posypte mäso soľou a korením na oboch stranách, aby ste mu dodali silnú osobnosť a charakter. Môžete pridať aj drvený cesnak a tymián pre lepšiu chuť.
- Takže, teraz si na panvici pekne rozohrejem olivový olej a k nemu pridám aj kúsok masla. Keď sú dostatočne horúce, pridajte medailóniky a opražte ich z oboch strán do zlatohnedej farby (asi 3-4 minúty z každej strany). Potom ich vyberte z panvice a nechajte odpočívať.
-
Príprava dusenej zeleniny:
- Cibuľu nakrájajte nadrobno. Mrkvu a cuketu rozkrájajte na kolieska, papriku na pásiky a brokolicu na malé ružičky.
- Na tej istej panvici, kde ste pripravovali mäso, pridajte 2 lyžice olivového oleja. Vložte cibuľu a restujte do sklovita.
- Pridajte mrkvu a restujte asi 5 minút. Potom pridajte papriku, cuketu a brokolicu. Osoľte, okoreňte a posypte oregánom (ak používate).
- Zeleninu dusíme pod pokrievkou asi 8-10 minút, kým nie je mäkká, ale stále chrumkavá.
-
Servírovanie:
- Na tanieri servírujte bravčové medailóniky spoločne s varenou zeleninou. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ak máte po ruke.
- Ako prílohu môžete servírovať ryžu, zemiaky alebo čerstvý chlieb.
Prajem vám dobrú chuť!
Tento recept vyzerá naozaj skvele! Milujem bravčové mäso a dusenú zeleninu. Určite to vyskúšam, keď budem mať voľný čas. Je super, že sa to dá pripraviť aj rýchlo. Ďakujem za inšpiráciu!
Wow, bravčové medailóniky so zeleninou znie fantasticky! Určite to bude lahodné jedlo. Rád varím pre rodinu a toto je presne to, čo potrebujem na víkendový obed. Díky za recept!
To vyzerá ako skvelý spôsob, ako si pochutnať na zdravom jedle! Pripravím si toto jedlo na večeru už tento týždeň. Zelenina s mäsom je vždy dobrá kombinácia. Veľmi sa teším na výsledok!
Super recept! Bravčové medailóniky sú môj obľúbený pokrm a s takou chutnou zeleninou to musí byť jednoducho dokonalé. Vďaka za tipy, už sa neviem dočkať, kedy si to pripravím doma.
Tento recept vyzerá fakt super a určite bude chutiť úžasne! Som veľký fanúšik dusenej zeleniny a k tomu bravčové medailóniky? Mňam! Vyskúšam ho už čoskoro, ďakujem za podelenie sa.
Musím povedať, že tento recept ma veľmi zaujal! Bravčové medailóniky milujem a táto kombinácia so zeleninou vyzerá veľmi lákavo. Určite vyskúšam pridať aj nejaké bylinky pre extra chuť!
Toto jedlo je presne to, čo som hľadala! Chcem niečo jednoduché a chutné na večeru pre moju rodinu. Bravčové medailóniky so zeleninkou znie ako perfektný plán. Ďakujem za skvelý nápad!
‚Dobrú chuť‘ k tomuto úžasnému receptu! Medailóniky s dusenou zeleninou sú moje obľúbené jedlo. Teším sa na prípravu doma a verím, že všetkým bude chutiť rovnako ako mne!
‚Bravčové medailóniky so zeleninou‘ – znie to veľmi chutne! Rád varím a toto je ideálny recept na víkendový obed s rodinou. Teším sa na výborné chute a skvelé spoločné chvíle pri stole.
‚Fantastický recept!‘ Dobrý nápad s týmto pokrmom – všetky tie farby zo zeleniny sú lákavé pre oči aj chuťové poháriky. Už sa teším, až ho vyskúšam uvariť pre svojich priateľov!