Bravčové medailóniky s dusenou zeleninkou

Recept: Bravčové medailóniky s varenou zeleninou.

Zloženie:

  • 500 g bravčovej panenky
  • soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 1 červená paprika, rozkrájaná na tenké pásiky
  • 1 zelená cuketa, nakrájaná na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané

 

Bravčové medailóniky s varenou zeleninou

Príprava:

  1. Najprv si pripravíme medailóniky z bravčovej panenky. Panenku nakrájame na približne rovnaké plátky a jemne ich naklepeme. Potom ich osoľte a okoreňte podľa chuti.
  2. Na platni zohrejeme olej a pridáme cibuľu spoločne s cesnakom. Orestujte, kým nebudú mäkké a priesvitné.
  3. Ďalej pridáme mrkvu, papriku a cuketu. Dusíme zeleninu približne 5-7 minút, kým nezmäkne.
  4. Medzi tým na inej panvici ohrievame olej a pridávame medailóniky. Opekáme ich stredne vysokým plameňom z oboch strán, kým nie sú dostatočne prepečené.
  5. Keď sú medailóniky hotové, servírujeme ich spolu s dusenou zeleninou. Môžeme doplniť o prílohu podľa vlastného výberu, napríklad ryžou, zemiakmi alebo cestovinami.

Prajem vám dobrú chuť!

 

2)

Zloženie:

Na medailóniky:

Kuracie prsia a zelenina

Kuracie prsia a zelenina

Čítať viac »

  • 500 g bravčového mäsa (napr. panenka alebo karé)
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • 2 strúčiky cesnaku (môže byť aj drvený)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička čerstvého alebo sušeného tymiánu (voliteľné)

Na varenú zeleninu:

  • 1 stredne veľká mrkva
  • 1/2 cukety
  • 1 červená paprika
  • 1/2 brokolice
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • 1 lyžička sušeného oregána (voliteľné)

Príprava:

  1. Príprava medailónikov:

    • Bravčové mäso dobre umyjte a osušte. Následne ho nakrájajte na hrubšie plátky (asi 2-3 cm) a jemne ich rozmačknite, aby mali rovnakú hrúbku.
    • Osoľte a okoreňte z oboch strán. Môžete pridať aj drvený cesnak a tymián pre lepšiu chuť.
    • Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo. Keď sú dostatočne horúce, pridajte medailóniky a opražte ich z oboch strán do zlatohnedej farby (asi 3-4 minúty z každej strany). Potom ich vyberte z panvice a nechajte odpočívať.
  2. Príprava dusenej zeleniny:

    • Cibuľu nakrájajte nadrobno. Mrkvu a cuketu rozkrájajte na kolieska, papriku na pásiky a brokolicu na malé ružičky.
    • Na tej istej panvici, kde ste pripravovali mäso, pridajte 2 lyžice olivového oleja. Vložte cibuľu a restujte do sklovita.
    • Pridajte mrkvu a restujte asi 5 minút. Potom pridajte papriku, cuketu a brokolicu. Osoľte, okoreňte a posypte oregánom (ak používate).
    • Zeleninu dusíme pod pokrievkou asi 8-10 minút, kým nie je mäkká, ale stále chrumkavá.
  3. Servírovanie:

    • Na tanieri servírujte bravčové medailóniky spoločne s varenou zeleninou. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ak máte po ruke.
    • Ako prílohu môžete servírovať ryžu, zemiaky alebo čerstvý chlieb.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept vyzerá naozaj skvele! Milujem bravčové mäso a dusenú zeleninu. Určite to vyskúšam, keď budem mať voľný čas. Je super, že sa to dá pripraviť aj rýchlo. Ďakujem za inšpiráciu!

  2. ZelenýPohár píše:

    Wow, bravčové medailóniky so zeleninou znie fantasticky! Určite to bude lahodné jedlo. Rád varím pre rodinu a toto je presne to, čo potrebujem na víkendový obed. Díky za recept!

  3. MiskaSrdiečko píše:

    To vyzerá ako skvelý spôsob, ako si pochutnať na zdravom jedle! Pripravím si toto jedlo na večeru už tento týždeň. Zelenina s mäsom je vždy dobrá kombinácia. Veľmi sa teším na výsledok!

  4. FunkyKocúr píše:

    Super recept! Bravčové medailóniky sú môj obľúbený pokrm a s takou chutnou zeleninou to musí byť jednoducho dokonalé. Vďaka za tipy, už sa neviem dočkať, kedy si to pripravím doma.

  5. HravýBubák píše:

    Tento recept vyzerá fakt super a určite bude chutiť úžasne! Som veľký fanúšik dusenej zeleniny a k tomu bravčové medailóniky? Mňam! Vyskúšam ho už čoskoro, ďakujem za podelenie sa.

  6. VeseláBublina píše:

    Musím povedať, že tento recept ma veľmi zaujal! Bravčové medailóniky milujem a táto kombinácia so zeleninou vyzerá veľmi lákavo. Určite vyskúšam pridať aj nejaké bylinky pre extra chuť!

  7. Svetluška77 píše:

    Toto jedlo je presne to, čo som hľadala! Chcem niečo jednoduché a chutné na večeru pre moju rodinu. Bravčové medailóniky so zeleninkou znie ako perfektný plán. Ďakujem za skvelý nápad!

  8. KreatívnyMlynár píše:

    ‚Dobrú chuť‘ k tomuto úžasnému receptu! Medailóniky s dusenou zeleninou sú moje obľúbené jedlo. Teším sa na prípravu doma a verím, že všetkým bude chutiť rovnako ako mne!

  9. _Pohodový_Človek_ píše:

    ‚Bravčové medailóniky so zeleninou‘ – znie to veľmi chutne! Rád varím a toto je ideálny recept na víkendový obed s rodinou. Teším sa na výborné chute a skvelé spoločné chvíle pri stole.

  10. _Radoslav_99_ píše:

    ‚Fantastický recept!‘ Dobrý nápad s týmto pokrmom – všetky tie farby zo zeleniny sú lákavé pre oči aj chuťové poháriky. Už sa teším, až ho vyskúšam uvariť pre svojich priateľov!