Bravčové na prírodno s horčicou

 

Ako producent jedál z bravčového mäsa vám môžem navrhnúť výborný recept na bravčové s horčicou. Tu je jednoduchý postup:

Čo budete potrebovať:

  • 500 g bravčového mäsa (napríklad plece)
  • 2 lyžice horčice
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1 lyžička medu
  • Soľ a korenie podľa vlastného vkusu
  • Olej na smaženie

Návod na prípravu:

  1. Mäso umyte a osušte s papierovými utierkami.
  2. V malej miske zmiešajte horčicu, prelisovaný cesnak, med, soľ a korenie, kým nevytvoríte hladkú zmes.
  3. Mäso natrite pripravenou horčicovou zmesou a nechajte marinovať minimálne 30 minút (ak máte viac času, nechajte marinovať aj cez noc v chladničke).
  4. Na panvici zohrejte olej a pridajte marinované mäso. Smažte ho z oboch strán dozlatista a uvarte.
  5. Podávajte mäso na tanieri okamžite. Môžete pridať oblohu, ako sú smažené zemiaky, ryža alebo zelenina, podľa vášho výberu.

Celkový čas na prípravu: približne 50 minút

Dúfam, že si užijete toto lahodné bravčové s horčicou! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky alebo požiadavky, neváhajte sa opýtať.

 

Bravčové na prírodno s horčicou - 2

2) Bravčové na prírodno s horčicou

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového plátu (napríklad karé alebo plece)
  • 3 lyžice horčice (ideálne Dijon)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 250 ml vývaru (kurací alebo zeleninový)
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • Čerstvé bylinky (napríklad tymián alebo petržlen) na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčové plátky umyte a osušte. Potom ich jemne naklepte a dochuťte soľou a mletým čiernym korením z oboch strán.

  2. Marinovanie: Na tanieri alebo v miske zmiešajte horčicu s prelisovaným cesnakom. V tejto zmesi obalíte bravčové plátky a nechajte ich marinovať minimálne 30 minút (môžete aj dlhšie, napríklad cez noc v chladničke).

    Letná zeleninová polievka

    Letná zeleninová polievka

    Čítať viac »

  3. Smaženie: Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Pridajte marinované bravčové plátky a opaľte ich dozlatista, čo trvá približne 3-4 minúty z každej strany.

  4. Pridanie cibule: Cibuľu nakrájajte na polkrúžky a vložte ju na panvicu k opraženému mäsu. Smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezačne získavať zlatohnedú farbu.

  5. Dusenie: Pridajte vývar do panvy, priveďte do varu a potom znížte teplotu. Zakryte panvicu a nechajte mäso dusiť asi 20-30 minút, až kým nebude mäkké.

  6. Podávanie: Podávajte bravčové na prírodno s horčicou horúce, posypané čerstvými bylinkami. Môžete ho servírovať s varenými zemiakmi, ryžou alebo čerstvými zeleninovými prílohami.

 

Bravčové na prírodno s horčicou - 3

Tip:

Pridajte do omáčky aj niekoľko zrniek celého korenia alebo bobkový list pre zvýraznenie chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Macko123 píše:

    Tento recept na bravčové mäso s horčicou vyzerá úžasne! Mám rád, keď sú pokrmy jednoduché a chutné. Určite ho vyskúšam a teším sa na tú lahodnú chuť. Dúfam, že bude chutiť aj mojej rodine!

  2. Jasmina píše:

    Milujem recepty, ktoré sú rýchle a jednoduché! Tento na bravčové mäso s horčicou je presne to, čo potrebujem. Znie to veľmi chutne a už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím. Ďakujem za tento skvelý tip!

  3. PetrikV píše:

    Wow, toto vyzerá ako skvelé jedlo! Bravčové mäso s horčicou je niečo, čo sa mi páči. Oceňujem jednoduché pokyny, ktoré sú super jasné. Určite to vyskúšam cez víkend na rodinnej večeri!

  4. Kvetinka11 píše:

    Tento recept mi spravil radosť! Bravčové mäso s horčicou znie tak lákavo a určite osloví každého člena mojej rodiny. Teším sa na to, ako si pochutnáme spolu pri stole. Veľká vďaka za zdieľanie!

  5. ZelenýHrac píše:

    Toto je presne typ jedla, ktorý mám rád! Rýchle prípravy a chutné výsledky. Už mám chuť skúsiť ho aj so svojimi obľúbenými prílohami ako ryža alebo zemiaky. Naozaj ďakujem za tento fantastický recept!

  6. LuluP píše:

    Recept na bravčové mäso s horčicou ma nadchol! Je super vedieť, že existujú také jednoduché jedlá plné chuti. Odporúčam ho všetkým svojim priateľom. Teším sa na ďalšie skvelé tipy od vás!

  7. Kiko_88 píše:

    ! Tento recept ma veľmi inšpiroval! Určite skúsim pripraviť bravčové mäso s horčicou už tento víkend. Znie to jednoducho fantasticky a verím, že mi bude chutiť rovnako ako vyzerá!

  8. _Sovička_ píše:

    ! Juj, toto vyzerá tak dobre! Musím povedať, že som veľkým fanúšikom bravčového mäsa a táto kombinácia so slanou horčicou ma veľmi láka. Teším sa na výborný obed pre celú rodinu.

  9. _Bubko_99 píše:

    ! Super recept! Vždy hľadám nové nápady do kuchyne a toto je presne ono. Bravčové mäso s horčicou znie skvele a určite ho vyskúšam čo najskôr.

  10. __MiaBella__ píše:

    ! Ďakujem za tento úžasný recept! Bravčové mäso s horčicou má vždy svoje čaro a ja milujem skúšať nové variácie jedál doma. Už sa teším na výnimočné chvíle pri stole.