Ak sa snažíte nájsť recept na bravčové pliecko s cestovinami, tu je jednoduchý postup:
Zložky:
- 4 kusy bravčového pliečka
- 250 g cestovín (napríklad špagety alebo penne)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
- 1 zelená paprika, rezaná na tenké pásiky
- 1 červená paprika, rezaná na tenké pásiky
- 1 žltá paprika, rezaná na tenké pásiky
- 1 ½ šálky paradajkového pretlaku
- 1 lyžička sušených byliniek (napr. oregano alebo bazalka)
- ½ šálky nízkotučného nastrúhaného syra
Bravčové pliecko s cestovinami
Postup:
- V malom hrnci pripravíme cestoviny podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte a odložte bokom.
- V panvici zahrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu.
- Osolíme a okoreníme bravčové pliecko z oboch strán. Tip: Ak chcete dosiahnuť silnejšiu chuť, predtým môžete pliecko potrieť cesnakom.
- Položte pliecko do panvice a opiekajte ho z oboch strán, približne 4-5 minút na každú stranu. Uistite sa, že je dobre prepečené.
- Keď je pliecko hotové, odstráňte ho z panvice a odložte bokom.
- Do tej istej panvice vložte cibuľu a cesnak, a restujte ich, kým nebudú mäkké a mierne zlatisté.
- Pridajte rezanú zelenú, červenú a žltú papriku a restujte ich ďalších 5 minút, až kým nezmäknú.
- Primiešajte paradajkový pretlak a sušené bylinky a nechajte omáčku variť približne 10 minút, aby sa chute spojili.
- Do panvice vráťte pliecko a nechajte ho znova zohriate.
- Kým sa pliecko zohrieva, do omáčky pridajte uvarené cestoviny a premiešajte, aby sa chute spojili.
- Hotovú bravčovú omáčku s cestovinami môžete podávať posypanú nastrúhaným syrom a ozdobiť čerstvými bylinkami.
Dúfam, že si tento recept obľúbite! Dobrú chuť!
2) Bravčové pliecko s cestovinou
Na mäso:
- 500 g bravčového pliečka
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 2 mrkvy
- 400 ml padrónovej omáčky alebo vývaru
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 lyžička
- Mletá paprika
- Soľ a čierne korenie podľa preference
- 1 bobkový list
- Čerstvé bylinky (napríklad petržlen) na ozdobenie
Na cestoviny:
- 300 g cestovín (napr. tagliatelle alebo penne)
- Soľ (na varenie cestovín)
- Čerstvo nastrúhaný parmezán (podľa chuti)
Inštrukcie:
-
Príprava mäsa:
- Bravčové pliecko dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
- Cibuľu a cesnak nasekáme na jemno, papriku a mrkvu na prúžky.
-
Smaženie:
- V hlbokom hrnci alebo panvici na olivovom oleji zohrejeme stredne silný plameň.
- Pridáme cibuľu s cesnakom a restujeme, kým cibuľa nezmäkne.
- Do zmesi pridáme nakrájané bravčové pliecko a pražíme ho zo všetkých strán, až kým sa nezafarbí do hneda.
-
Pridanie zeleniny a korenín:
- Do mäsa vmiešame mrkvu a papriku, premiešame a restujeme ešte niekoľko minút.
- Posypeme mletou paprikou, osolíme a okoreníme podľa chuti. Pridáme bobkový list a zalejeme padrónovou omáčkou alebo vývarom.
- Privedieme do varu, potom znížime teplotu a zakryté varíme asi 30-40 minút, alebo kým mäso nezmäkne.
-
Príprava cestovín:
- Kým sa mäso varí, pripravíme cestoviny v súlade s pokynmi na obale. V veľkom hrnci so osolenou vodou varíme cestoviny do ďalej, potom ich scedíme.
-
Spájanie s cestovinami:
- Uvarené cestoviny pridáme do hrnca s mäsovou zmesou. Dobre premiešame, aby sa cestoviny prepojili so všetkými chuťami.
-
Servírovanie:
- Na tanier umiestnime porciu bravčového pliecka s cestovinami, ozdobíme čerstvým petržlenom a posypeme nastrúhaným parmezánom podľa vkusu.
Dobrú chuť!