Bravčové pliecko v rúre

Tu je podrobný recept na bravčové plece pripravované v rúre:

Zoznam potrebných surovín:

  • 500 g bravčového pleca
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička sušených byliniek (napríklad tymián, rozmarín alebo oregano)
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti

 

Bravčové plece v rúre

Postup:

  1. Predtým zahrejte rúru na 180 °C.
  2. Pripravte bravčové plece a dôkladne ho umyte pod tečúcou vodou. Osušte ho pomocou papierovej utierky.
  3. Do misky skombinujte olivový olej, sladkú papriku, sušené bylinky a nakrájaný cesnak. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti a dôkladne premiešajte.
  4. Potrite bravčové plece pripravovanou marinádou na celom povrchu. Nechajte ho odpočívať aspoň 15 minút, aby sa korenie mohlo vstrebať.
  5. Položte bravčové plece na plech alebo do hlbšieho pekáča a vložte ho do predhriatej rúry.
  6. Pečte plece asi 25-30 minút, alebo dokým vnútorná teplota nedosiahne 70 °C. Počas pečenia ho občas polievajte vlastnou šťavou, aby ostalo šťavnaté.
  7. Až bude plece hotové, vyberte ho z rúry a nechajte chvíľu odpočívať pred podávaním. Nakrájajte na plátky a servírujte s prílohou, ako sú pečené zemiaky, dusená zelenina alebo šalát.

Dúfam, že si tento recept vychutnáte! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať. Dobrú chuť!

 

Bravčové pliecko v rúre - 2

2) Bravčové pliecko v rúre

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového pleca
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 3 mrkvy
  • 3 zemiaky
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 200 ml vývaru (kuracieho alebo hovädzieho)
  • 1-2 bobkové listy
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčové plece dôkladne umyjeme a osušíme. Potom ho rozkrájame na väčšie kusy (približne 4-6 porcií).

    Krkovička so šampiňónmi a kápiou

    Krkovička so šampiňónmi a kápiou

    Čítať viac »

  2. Marinovanie: V miske zmiešame olivový olej, prelisovaný cesnak, mletú papriku, oregano, soľ a čierne korenie. Touto zmesou dôkladne potrieme kúsky pleca a necháme marinovať minimálne 30 minút (najlepšie pár hodín v chladničke).

  3. Príprava zeleniny: Cibuľu nakrájame na polkrúžky, mrkvu na kolieska a zemiaky na malé kocky. Zeleninu rovnomerne rozložíme na dno pekáča.

  4. Pečenie: Na panvici rozohrejeme trochu oleja a opražíme kúsky pleca zo všetkých strán, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka. Potom ich s presunieme na zeleninu do pekáča.

  5. Podlievanie: Do pekáča pridáme vývar a bobkové listy. Zakryjeme pekáč alobalom alebo pokrievkou a vložíme do predhriatej rúry na 180 °C. Pečieme asi 1,5 až 2 hodiny.

  6. Dokončenie: Po 1,5 hodine odstránime alobal, aby sme umožnili plecu dopiecť ešte ďalších 30 minút pre dosiahnutie chrumkavej kôrky. Občas môžeme podlievať vývarom.

  7. Servírovanie: Po upečení necháme mäso chvíľu odpočívať, potom ho nakrájame na plátky a podávame so zemiakmi a mrkvou. Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou, ak to máte radi.

Tipy:

  • K bravčovému plecu sa skvele hodí kyslá kapusta alebo knedľa.
  • Podľa vlastných preferencií môžete pridať do pekáča aj inú zeleninu, ako sú paprika alebo brokolica.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Boris Jurina píše:

    Super recept! Urobil som ho dnes a bol skvelý. Určite sa ešte vrátim k tomuto receptu.

  2. Eva Kusnirova píše:

    Tento recept som tiež vyskúšala a musím povedať, že pliecko bolo veľmi chutné. Odporúčam!

  3. Slota Magdalena píše:

    Nemôžem si pomôcť, ale tento recept sa mi zdá príliš komplikovaný. Asi radšej nájdem niečo jednoduchšie.

  4. Anonym píše:

    Vyzera to chutne, len je to trosku praci

  5. Emilia Zelenayova píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam tento recept!

  6. Jholeczyova píše:

    Dakujem za recept, este som nevarila bravcove pliecko v rure, tak dufam, ze mi to dobre vyjde.

  7. Anonym píše:

    Super recept! Vyskusam ho uz tento vikend. Dakujem!

  8. Lucia Popovicova píše:

    Uprimne povedane, ja by som mala otazku. Ako dlho by som mala marinovat bravcove pliecko?

  9. Bosak Alan píše:

    Neviem ci mam tu marinadu robit aj s cesnakom. Je to nutne?

  10. Vladimir Tatar píše:

    Dakujem za tipy na servirovanie. Skusim s kyslou kapustou a knedlou.