Bravčové stehno po taliansky

 

Ak sa snažíte nájsť recept na bravčové stehno v štýle Talianska, rád vám doplním jednoduchý a chutný návod:

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového stehna (vyberte si kvalitný kus mäsa, ktorý nájdete)
  • 4 strúčiky cesnaku (nakrájané na tenké plátky)
  • 1 cibuľa (pokrájaná na kusy)
  • 1 pohár bieleho vína
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice čerstvého rozmarínu (nasekaného)
  • soľ a čierne korenie na dochutenie

Bravčové stehno na taliansky spôsob

Postup:

  1. Pripravte marinádu zmiešaním olivového oleja, cesnaku, rozmarínu, soli a korenia v miske.
  2. Mäso dôkladne natrite pripravovanou marinádou a nechajte ho odpočívať v chladničke minimálne 2 hodiny (prípadne aj celú noc).
  3. Rúru predhrejte na 180 °C.
  4. Do pekáča dajte pokrájanú cibuľu a na ňu položte marinované bravčové stehno.
  5. Zalejte mäso bielym vínom a zakryte pekáč alobalom.
  6. Pečte v rúre približne 2-3 hodiny, alebo do chvíle, keď je mäso krehké a šťavnaté.
  7. Počas pečenia mäso občas otočte a polievajte ho šťavou z pekáča.
  8. Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočívať, potom ho nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa vašej chuti.

Verím, že tento recept vás zaujme! Dobrú chuť!

 

Bravčové stehno po taliansky - 2

2) Bravčové stehno po taliansky

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového stehna
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 1 stredný zeler
  • 400 g konzervovaných paradajok (môžete použiť aj čerstvé)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 150 ml červeného vína
  • 2 čajové lyžičky sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička rozmarínu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobu
  • parmezán (na posypanie)

Postup:

  1. Príprava ingrediencií: Bravčové stehno umyte a osušte papierovým obrúskom. Potom ho nakrájajte na väčšie kusy (približne 4-5 kociek). Pokrájajte cibuľu, mrkvu a zeler na kocky, cesnak nasekajte nadrobno.

    Bravčové mäso s medom

    Bravčové mäso s medom

    Čítať viac »

  2. Opekanie mäsa: Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte kusy bravčového stehna a opečte ich do zlatista na všetkých stranách. Mäso vyberte a preložte na tanier.

  3. Zelenina: V tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Orestujte, kým zelenina nezmäkne a cibuľa nebude priesvitná.

  4. Pridanie vína a paradajok: Do panvice vlejte červené víno a nechajte ho vyvariť asi 2-3 minúty. Potom pridajte konzervované paradajky (ak používate čerstvé, pre pred použitím ich môžete buď passírovať, alebo nakrájať na malé kúsky). Pridajte oregano, rozmarín, soľ a čierne korenie.

  5. Dusenie: Vráťte opečené mäso do panvice a varte na miernom ohni, pričom zakryte pokrievkou. Dusíme približne 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nebude mäkké.

  6. Podávanie: Po dovarení servírujte bravčové stehno s omáčkou na tanieri. Ozdobte čerstvou bazalkou a nastrúhaným parmezánom.

  7. Prílohy: Ideálnou prílohou môžu byť varené alebo pečené zemiaky, ryža, alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. PečivoMilan píše:

    Tento recept na bravčové stehno vyzerá skvele! Milujem taliansku kuchyňu a určite ho vyskúšam. Kombinácia vína, cesnaku a rozmarínu znie úžasne. Dúfam, že mi to bude chutiť tak dobre, ako to vyzerá!

  2. KuchárkaJana píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept! Bravčové stehno som nikdy neskúšala robiť takto. Veľmi sa teším, ako si užijem pečenie a samozrejme aj ochutnávanie. Všetko vyzerá veľmi chutne!

  3. Zeleninka123 píše:

    Wow! Tento recept ma naozaj zaujal. Rada varím a experimentujem s novými jedlami. Myslím, že kombinácia s paradajkami a zeleninou dá tomuto jedlu výbornú chuť. Určite ho vyskúšam čoskoro!

  4. MňamMňamPeter píše:

    Tento recept je fantastický! Mám rád tradičné jedlá a určite sa pustím do jeho prípravy. Talianský štýl je vždy dobrý nápad, najmä keď ide o bravčové mäso s takými dobrotami ako sú víno a bylinky!

  5. RadosťEva píše:

    Veľmi sa teším na tento recept! Suroviny sú také chutné a zdravé. Upečem bravčové stehno cez víkend pre rodinu. Som si istá, že to bude veľký hit! Ďakujem za inšpiráciu!

  6. TalianskyMajster píše:

    Skvelý recept na bravčové stehno! Určite ho vyskúšam, lebo všetko je popísané jasne a jednoducho. Talianska kuchyňa je moja obľúbená a rád by som pripravil niečo špeciálne pre moju rodinu.

  7. DobréJedlo99 píše:

    ! Tento recept vyzerá úžasne! Talianske jedlá sú moje obľúbené a toto stehno určite pripravím čo najskôr. Nemôžem sa dočkať tej lahodnej chuti plnej korenín.

  8. _VarenieSrdcom_ píše:

    ! Úžasný recept! Mám rada kombináciu bieleho vína s mäsom, určite to dodáva extra chuť. Teším sa na jeho prípravu počas rodinnej oslavy!

  9. -KreatívnaKuchyňa- píše:

    ! Ďakujem za tento úžasný návod! Recepty ako tento ma vždy inšpirujú k vareniu nových jedál pre rodinu a priateľov. Ešte raz ďakujem za skvelý tip!

  10. @ChutnéRecepty@ píše:

    Skvelý návod na prípravu bravčového stehna! Veľmi milujem talianskú kuchyňu a som si istý, že tento recept sa stane mojou obľúbenou klasikou pri rodinných večerách.