Bravčový guľáš so zemiakmi

Tu je recept na výborný bravčový guláš so zemiakmi:

Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (alternatívou môže byť aj hovädzina)
  • 2 cibuľe
  • 2 papriky (červené a zelené)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička pikantného korenia
  • soľ a korenie (čierne korenie, majoránka) podľa vlastnej chuti
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • olej na smaženie

 

Bravčový guláš so zemiakmi

Postup:

  1. Očistite mäso a nakrájajte ho na kocky, následne ho osolte podľa preferencií.
  2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte nasekanú cibuľu, cesnak a papriky, kým cibuľa nezíska zlatistú farbu.
  3. Pridajte nakrájané mäso a opečte ho zo všetkých strán, kým nezmení farbu.
  4. Pridajte sladkú papriku a pikantné korenie a dôkladne premiešajte.
  5. Do zmesi pridajte paradajkový pretlak a hovädzí vývar. Zakryte a varte na miernom ohni približne 1,5 hodiny, kým mäso nebude mäkké a chute sa prepoja.
  6. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Následne ich pridajte do guláša a varte ďalších 20-30 minút, kým nezmeknú.
  7. Podľa chuti pridajte soľ, korenie (čierne korenie, majoránku) a ak je potrebné, korenie upravte ešte sladkou paprikou alebo pikantným korením.

Nakoniec servírujte guláš v miske a podávajte s chlebom. Prajeme dobrú chuť!

 

Bravčový guľáš so zemiakmi -2

2) Bravčový guľáš so zemiakmi

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (napríklad krkovička alebo plece)
  • 4 stredné zemiaky
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice papriky (sladkej)
  • 1 lyžica rajčinového pretlaku
  • 1-2 bobkové listy
  • 1-2 štipky majoránky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja
  • 1 liter vývaru alebo vody
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčové mäso nakrájajte na kocky (približne 2×2 cm). Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na kocky. Cibuľu na jemno nakrájajte a cesnak jemne posekajte.

  2. Smaženie cibule: V hlbokom hrnci alebo panvici rozohrejte rastlinný olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte do zlatista.

    Langoš kalórie, kJ a nutričné hodnoty

    Langoš kalórie, kJ a nutričné hodnoty

    Čítať viac »

  3. Pridanie mäsa: Keď je cibuľa zlatistá, pridajte nakrájané bravčové mäso. Opečte zo všetkých strán, kým nezíska zlatohnedú farbu.

  4. Pridanie korenín: Pridajte čerstvú papriku, cesnak a rajčinový pretlak. Dobre premiešajte a nechajte ešte chvíľu opražiť, aby sa uvoľnila aróma.

  5. Tvorba základnej močoviny: Potom pridajte bobkové listy, majoránku, soľ a korenie. Zalejte vývarom alebo vodou tak, aby bolo mäso ponorené.

  6. Varíme: Priveďte do varu, potom znížte teplotu a zakryte pokrievkou. Na miernom ohni varte asi 40-50 minút. Občas premiešajte.

  7. Pridanie zemiakov: Po 40 minútach varenia pridajte nakrájané zemiaky do guláša. Ak je to potrebné, doliate ešte trochu vody. Varíme ďalších 20-25 minút alebo pokiaľ sú zemiaky mäkké.

  8. Úprava chuti: Po uvarení ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ, korenie alebo ďalšie koreniny.

  9. Podávanie: Podávajte horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Guláš je vynikajúci s chlebom alebo domácimi knedľami.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Macko123 píše:

    Tento recept na bravčový guláš so zemiakmi je jednoducho fantastický! Milujem, ako sa všetky chute spoja do jedného lahodného pokrmu. Určite ho vyskúšam a podám mojej rodine. Ďakujem za zdieľanie!

  2. Kocik20 píše:

    Wow, guláš vyzerá skvele! Je to ideálne jedlo na chladné dni. Určite to skúsim uvariť tento víkend. Pridám aj nejaké bylinky na dochutenie. Dúfam, že sa mi podarí taký chutný guláš ako je tento!

  3. SladkýJanko píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Guláš so zemiakmi je moja obľúbená kombinácia a milujem, keď je mäso pekne šťavnaté. Hlavne mám rád, keď môžem pridať vlastné koreniny. Už sa teším na varenie!

  4. LáskyplnáPani píše:

    Skvelý recept na guľáš! Mám rada jednoduché a chutné jedlá, a tento guláš spĺňa všetko, čo hľadám. Pridávam si aj mrkvu a hrášok pre extra chuť. Teším sa na varenie s touto receptúrou!

  5. ZlatýRybár píše:

    Tento guľáš vyzerá tak dobre! Rád varím pre svoju rodinu a tento recept určite zaradím do svojho zoznamu obľúbených jedál. S domácim chlebom bude určite delikátne! Ďakujem za skvelý nápad.

  6. Kvetinka89 píše:

    Recept je úžasný! Bravčový guláš so zemiakmi je moja obľúbená pochúťka od detstva. Chcem vyskúšať aj variantu s červenou paprikou navyše pre extra farbu a chuť. Určite budem variť podľa tvojich inštrukcií!

  7. Smiech2023 píše:

    Guláš so zemiakmi? To je klasika! Tento recept ma inšpiroval vrátiť sa k tradíciám a pripraviť niečo domáce a chutné pre celú rodinu. Teším sa na výsledok, určite to bude skvelé!

  8. _Čerešnička_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ je presne to, čo si poviem po uvarení tohto úžasného guláša! Znie to tak jednoducho a zároveň lákavo. Už teraz mám chuť na teplý tanier s chlebom vedľa toho.

  9. #VeselýŠéf# píše:

    ‚Super recept!‘ Toto sú presne tie jednoduché pokrmy, ktoré mám rád variť po náročnom dni v práci. Vďaka za tipy na koreniny – snažím sa vždy experimentovať s novými príchuťami.

  10. !HravýMaček! píše:

    ‚Mňam!‘ Tento guláš vyzerá tak lákavo a chutne! Určite ho pripravím počas víkendu pre svojich priateľov pri grilovačke. Verím, že ich ohromím svojimi kuchárskymi schopnosťami!