Bravčový perkelt s haluškami

g hovädzieho alebo kuracieho vývaru

  • 200 ml smotany na varenie
  • Na halušky:

    • 500 g ošúpaných a nastrúhaných zemiakov
    • 200 g pšeničnej múky
    • 1 vajce
    • Osolenie podľa chuti
    1. Zemiaky dôkladne umyjte, olúpte a nastrúhajte na jemno.
    2. V miske zmiešajte nastrúhané zemiaky, múku, vajce a soľ podľa vášho vkusu a dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
    3. V hrnci priveďte k varu osolenú vodu. Keď voda začne vrieť, formujte pomocou lyžice malé kúsky cesta a vkladajte ich do vody.
    4. Halušky sú hotové, keď vyplávajú na povrch. Potom ich vyberte pomocou lyžice a opláchnite studenou vodou. Osoľte ich a podávajte s hotovým mäsom.

    Servírujte bravčový perkelt s haluškami ešte horúci. Prajeme dobrú chuť!

    ml vývaru alebo vody

  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
  • Na halušky:

    • 500 g hladkej múky
    • 2 stredne veľké vajcia
    • 250 ml vody (môže byť aj sprchová voda)
    • Soľ podľa nálady

    Postup:

    1. Príprava mäsa:

      • Bravčové mäso dôkladne umyte a nakrájajte na kocky (približne 2-3 cm).
      • Cibuľu nasekajte na malé kúsky a cesnak nakrájajte na plátky.
    2. Praženie:

      • Na veľkej panvici ohrejte olej. Pridajte nasekanú cibuľu a opečte ju do zlato-hnedej farby.
      • Pridajte cesnak a krátko ho zohrejte, aby sa uvoľnili jeho vône.
    3. Pridanie mäsa:

      • Do panvice vložte nakrájané bravčové mäso a rýchlo ho opražte, aby sa zatiahlo.
    4. Pridanie korenín:

      Ako dlho variť kuracie prsia?

      Ako dlho variť kuracie prsia?

      Čítať viac »

      • Stiahnite teplotu, pridajte sladkú papriku a dobre premiešajte. Následne vložte nakrájané paradajky, zelené papriky, bobkový list, soľ a korenie.
      • Uvarte s vývarom alebo vodou a dôkladne premiešajte.
    5. Dusenie:

      • Zakryte pokrievkou a nechajte pokrm dusiť na slabom ohni cca 1 až 1,5 hodiny, z času na čas premiešajte. Ak je to potrebné, pridajte ešte trochu vody, aby sa pokrm nepripálil.
    6. Príprava halušiek:

      • V miske skombinujte múku so soľou. Pridajte vajcia a postupne prilievajte vodu, až kým nevytvoríte hladké cesto.
      • Cesto by malo mať skôr tuhšiu konzistenciu, aby sa halušky dobre formovali.
    7. Varím halušky:

      • Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a osolte ju.
      • Cesto na halušky pretláčajte cez haluškovač alebo nastrúhajte priamo do vriacej vody.
      • Varíme ich od chvíle, keď vyplávajú na povrch, asi 2-3 minúty. Potom ich vyberte a prepláchnite studenou vodou.
    8. Servírovanie:

      • Na tanieri umiestnite porciu perkeltu s haluškami. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

    Prajem dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    10 Komentárov

    1. Kocúr123 píše:

      Tento recept na bravčový perkelt s haluškami je skvelý! Rýchlo a jednoducho sa to pripravuje, a výsledok je úžasný. Rodina si pochvaľovala a všetci sme sa dobre najedli. Určite vyskúšam znova!

    2. Slnečnica88 píše:

      Wow, tento bravčový perkelt s haluškami ma fakt dostal! Je to super recept, ktorý zvládne každý. Halušky sú úžasné a omáčka je taká chutná. Odporúčam každému, kto má rád dobré jedlo!

    3. JankoM píše:

      Fantastický recept! Bravčový perkelt s haluškami chutí nielen skvele, ale aj rýchlo sa pripravuje. Môjmu otcovi veľmi chutilo a už sa teším na ďalšie varenie podľa tohto návodu. Ďakujem za inšpiráciu!

    4. VeselýKrálik píše:

      Tento recept je fakt bomba! Príprava bola jednoduchá a výsledok prekonal moje očakávania. Bravčový perkelt má nádhernú chuť a halušky sú perfektné. Odporúčam vyskúšať všetkým milovníkom dobrého jedla!

    5. Margarétka7 píše:

      Nedávno som vyskúšala tento recept na bravčový perkelt s haluškami a bola som nadšená! Tak jednoduché a pritom tak chutné jedlo. Oplatí sa pripraviť pre rodinu alebo priateľov, všetci budú určite spokojní.

    6. ZlatýHroch píše:

      Perfektný recept! Bravčový perkelt s haluškami sa stal hitom našej domácnosti. S priateľmi sme si pochutnali ako nikdy predtým. Ďakujem za tento skvostný návod, určite ho odporučím aj ďalej.

    7. Bublina34 píše:

      ‚Dobrú chuť‘ je málo povedané! Tento bravčový perkelt je niečo úžasné! Halušky sú mäkké a omáčka chutí skvele. Vďaka tomuto receptu som prekvapila svojich blízkych fantastickým jedlom!

    8. 'Slniečko2023' píše:

      ‚Bravčový perkelt s haluškami je moja nová obľúbená večera!‘ Veľmi jednoduché na prípravu, ale veľmi efektívne v chuti. Môžem len odporučiť každému, kto chce potešiť svoje chuťové poháriky.

    9. 'MačkaVrece' píše:

      ‚Tento recept ma uchvátil!‘ Pripravil som ho pre rodinu a všetci boli nadšení z výsledku. Je to skvelé kombinované jedlo, ktoré určite znovu uvarím v najbližších dňoch.

    10. 'PohodaKava' píše:

      ‚Bravčový perkelt? Áno prosím!‘ Tento recept je super jednoduchý a rýchly na prípravu. Halušky sú skvelým doplnkom k mäsu. Určite ho odporúčam všetkým kuchárskym nadšencom!