Bravčový perkelt s lečom

 

Recept na bravčový perkelt s lečom:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (nakrájaného na kocky)
  • 1 veľká cibuľa (jemne nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané na jemno)
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 pohár leča (namočeného cez noc a prepláchnutého)
  • 400 g rajčinového pretlaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na smaženie
  • 1 pohár vody

 

Bravčový perkelt s lečom

Postup:

  1. V hrnci na strednej teplote zohrejte olej a orestujte cibuľu spolu s cesnakom, kým nie sú jemné a zlaté.
  2. Pridajte bravčové mäso a podejte sa, kým nezmení svoju farbu na povrchu.
  3. Do hrnca vmiešajte sladkú papriku a mletú rascu, dôkladne premiešajte a nechajte ich, aby sa prenikli do mäsa.
  4. Pridajte leč a paradajkový pretlak, následne znížte teplotu a varte pod pokrievkou na miernom ohni približne 1,5 hodiny, až kým sa mäso a leč nezjemnia.
  5. V prípade potreby pridajte trochu vody, ak je omáčka príliš riedka, alebo nechajte hrniec odkrytý, ak je omáčka až príliš hustá.
  6. Občas premiešajte a ochutnajte, pridajte soľ a korenie podľa vlastných preferencií.
  7. Až bude mäso jemné a leč sa uvarí, perkelt je hotový.
  8. Servírujte s knedľou či vareným zemiakovým pyré.

Verím, že vám tento recept na bravčový perkelt s lečom zachutí!

Bravčový perkelt s lečom-2

2) Bravčový perkelt s lečom

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (např. plece alebo krkovička)
  • 2 stredné cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 stredné papriky (červená a zelená)
  • 2 stredné paradajky (môže byť aj 200 g konzervovaných rajčin)
  • 1 stredne veľký zemiak (nepovinné)
  • 2 lyžice slnečnicového oleja alebo masti
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky pálivej papriky (podľa chuti)
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastných preferencií
  • 1-2 bobkové listy
  • 1-2 poháre vody alebo vývaru
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava ingrediencií:

    Čučoriedkový koláč s posýpkou

    Čučoriedkový koláč s posýpkou

    Čítať viac »

    • Bravčové mäso umyte a nakrájajte na kocky (približne 3×3 cm).
    • Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
    • Papriky nakrájajte na prúžky a paradajky na kocky. Ak používate zemiak, ten olúpte a nakrájajte na kocky.
  2. Smaženie cibule:

    • V hlbokom hrnci alebo na panvici rozohrejte olej alebo masť.
    • Pridajte nasekanú cibuľu a orestujte, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť.
    • Pridajte nasekaný cesnak a krátko orestujte, aby sa nepripálil.
  3. Pridanie mäsa:

    • Do hrnca vložte nakrájané bravčové mäso a smažte, kým nezmení farbu.
    • Potom vmiešajte sladkú a pálivú papriku, dôkladne premiešajte a nechajte chvíľu pritom pražiť na miernom ohni.
  4. Pridanie leča:

    • Do hrnca vmiešajte papriku, paradajky a zemiaky. Všetko spoločne premiešajte a varte asi 5 minút, aby sa chute prepojili.
    • Pridajte bobkový list a soľ spolu s čiernym korením podľa chuti.
  5. Dusenie:

    • Prelejte zmes vodou alebo vývarom tak, aby bolo mäso celé ponorené.
    • Priveďte k varu, znížte teplo a prikryte pokrievkou. Nechajte dusiť na miernom ohni približne 1-1,5 hodiny, kým mäso nie je dostatočne mäkké.
  6. Dochutenie a servírovanie:

    • Po dovaření skontrolujte mäso a omáčku, či sú dostatočne jemné a majú správnu konzistenciu. Ak je to potrebné, dochuťte otražením soľou alebo korením.
    • Podávajte horúce, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete podávať s knedľou, ryžou či čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Peťo123 píše:

    Tento recept na bravčový perkelt s lečom je úžasný! Robil som ho cez víkend a všetci sa olizovali až za ušami. Jednoduchý postup a skvelé chute, určite ho budem pripravovať častejšie. Ďakujem za zdieľanie!

  2. MačkaMňau píše:

    Zbožňujem tento recept! Bravčový perkelt s lečom je moja obľúbená pochúťka. Príprava je jednoduchá a výsledok je skvelý. Dávam si ho s knedľou a vždy mi to pripomína rodinné oslavy. Super tip!

  3. LukášKuchár píše:

    Perfektný recept! Vždy som sa bál variť mäso, ale tento perkelt ma presvedčil. Chutia mi tie kombinácie prísad a omáčka je skvelá. Určite to vyskúšam znova, je to rýchle a chutné jedlo!

  4. ZelenáPaprika píše:

    Wow, aké chutné jedlo! Bravčový perkelt s lečom ma úplne ohromil svojou chuťou. Pridala som aj trošku pálivej papriky a bol ešte lepší! Určite odporúčam každému, kto má rád dobré jedlo.

  5. Kvetinka12 píše:

    Tento recept na bravčový perkelt je fantastický! Robila som ho pre rodinu a všetci chceli ešte porciu navyše. Je to jednoduché na prípravu, ale výsledok je ako z reštaurácie. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. RoboHráči píše:

    ‚Wow, takto dobrý perkelt som ešte nezažil! Kombinácia surovín je jednoducho geniálna a varenie trvalo len chvíľku. Určite sa pridám k ďalším fanúšikom tohto receptu!‘

  7. Slniečko2023 píše:

    ‚Milujem tento recept na bravčový perkelt s lečom! Je to ideálne jedlo pre rodinné stretnutia a chutí fantasticky! Urobila som ho aj pre priateľov a všetkým veľmi chutilo!‘

  8. @KuchynskýMajster píše:

    ‚Skvelý recept na bravčový perkelt! Je jednoduchý na prípravu a chuťovo výborný. Odporúčam každému, kto chce pripraviť niečo chutné bez zbytočných komplikácií.‘

  9. _Petržlen_ píše:

    ‚Tento recept mi zmenil pohľad na varenie mäsa! Všetko krásne prepojené dohromady a vôňa bola úžasná. Veľa šťastia pri varení ostatným.‘

  10. !JankaVarí! píše:

    ‚Pripravila som tento bravčový perkelt s lečom v nedeľu a bola to skutočne lahôdka! Cez víkend chcem urobiť ďalšie koláčko podľa vášho postupu, super inšpirácia!‘