Brokolicová polievka s krupicovými haluškami

Ingrediencie:
– 1 väčšia hlávka brokolice
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 4 zemiaky
– 1 l zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– soľ a korenie podľa preferencie
– 100 g krupicových halušiek
– voda na varenie halušiek

 

Brokolicová polievka s krupicovými haluškami

Postup:
1. Brokolicu umyjeme a rozdelíme na menšie ružičky. Stonky nakrájame na menšie kúsky.
2. Očistenú cibuľu a cesnak nasekáme najemno.
3. Zemiaky olúpeme a pokrájame na malé kocky.
4. V hrnci zahrejeme olej a orestujeme cibuľu s cesnakom, kým sa nezosklovatí.
5. Pridáme zemiaky a brokolicu a restujeme ich spoločne niekoľko minút.
6. Následne vlejeme zeleninový vývar a varíme, kým zemiaky a brokolica nezmäknú.
7. Potom vývar rozmixujeme do hladkej konzistencie pomocou mixéra.
8. Pridáme smotanu na varenie, premiešame a privedieme k varu.
9. Na inej platni sa pripravíme na varenie krupicových halušiek.
10. Do hrnca s vriacou vodou pridáme soľ a čakáme, kým zovrie. Potom pridáme krupicové halušky a varíme ich, kým sa neobjavia na povrchu. (v závislosti od veľkosti halušiek to môže trvať približne 5-10 minút)
11. Uvarené halušky scedíme.
12. Do hotovej brokolicovej polievky primiešame uvarené krupicové halušky.
13. Polievku ešte krátko povaríme spolu s haluškami, aby sa všetko prepojilo a halušky sa dobre prehriali.
14. Polievku osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
15. Servírujeme horúcu brokolicovú polievku s krupicovými haluškami, najlepšie s čerstvou vňaťou petržlenovej vňate na ozdobu.

Kuracie prsia v parnom hrnci – Recepty

Kuracie prsia v parnom hrnci – Recepty

Čítať viac »

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *