Bryndzové halušky z hladkej múky

Bryndzové halušky z hladkej múky. Ak chcete dosiahnpť jemnejšiu konzistenciu halušiek, tak postačí ak polohrubú múku vymenáte na hladkú. A to je jediné čo musíte spraviť. Prípradne ich dobre pomastiť, ak ich roztopeným maslom.

Na prípravu bryndzových halušiek z hladkej múky budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 250 g hladkej múky
– 1 vajce
– 100 ml vody
– soľ
– 200 g bryndze
– slanina na ozdobenie

 

Bryndzové halušky z hladkej múky

Postup:

1. Do misky si preosejeme múku a pridáme vajce, soľ a vodu. Zmiešame do hladka a vzniknuté cesto necháme odstáť asi 30 minút.

2. Hneď potom môžeme začať variť halušky. V pripravenom hrnci si povaríme osolenú vodu.

3. Z cesta formujeme male halušky a dávame ich do vriacej vody. Varíme asi 5 minút, kým nevyplávajú na povrch.

4. Vtedy ich vyberieme cez sitko a necháme odkvapkať.

5. Na tanieri si nakrájame bryndzu a premiešame s haluškami. Navrch môžeme pridať ešte trochu nakrájanú slaninu.

6. Dobrú chuť!

 

2)

Bryndzové halušky sú obľúbené slovenské jedlo, ktoré sa pripravuje z múky, vajec a bryndze. Ich jemná chuť a neodolateľná konzistencia robia z tohto jedla skutočnú pochúťku. Halušky sa podávajú s rôznymi prísadami, najčastejšie so slaninkou alebo kyslou smotanou. Dnes sa pozrieme na recept na halušky z hladkej múky, ktorý si zamilujete!

Ingrediencie potrebné na halušky

Na prípravu bryndzových halušiek z hladkej múky budete potrebovať:

  • 500 g hladkej múky
  • 2 veľké vajcia
  • 250 ml vody
  • 250 g bryndze
  • soľ podľa chuti
  • slanina na osmaženie (voliteľná)
  • kyslá smotana na podávanie

Postup prípravy bryndzových halušiek

Začnite tým, že si pripravíte cesto na halušky. V miske zmiešajte hladkú múku, vajcia a vodu. Zmes dôkladne premiešajte, až vznikne hladké a elastické cesto. Zamatújte halušky pomocou lyžice, ponoriať ich do vriacej osolenej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, sú hotové.

Potom ich sceďte a premiešajte s bryndzou, aby sa všetky halušky natiahli touto chutnou zmesou. Môžete pridať aj osmaženú slaninu pre extra chuť. Bryndzové halušky podávajte s kyslou smotanou a môžete ich ozdobiť čerstvým pažítkovým zdobením.

Vyskúšajte tento recept, a zaručene obohatíte svoj jedálny lístok o tradičnú slovenskú špecialitu, ktorú budete chcieť pripravovať znova a znova!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Regina95 píše:

    Recept na halušky je skvelý! Rada by som si ho vyskúšala, znie to veľmi chutne.

  2. Yondrejkova píše:

    Nemôžem sa dočkať, kedy si halušky uvarím. Vďaka za skvelý recept!

  3. Mliska píše:

    Bryndzové halušky sú moje obľúbené jedlo. Teším sa, že môžem vyskúšať nový recept!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *