Bryndzové halušky z hladkej múky. Ak chcete dosiahnpť jemnejšiu konzistenciu halušiek, tak postačí ak polohrubú múku vymenáte na hladkú. A to je jediné čo musíte spraviť. Prípradne ich dobre pomastiť, ak ich roztopeným maslom.
Na prípravu bryndzových halušiek z hladkej múky budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 250 g hladkej múky
– 1 vajce
– 100 ml vody
– soľ
– 200 g bryndze
– slanina na ozdobenie
Bryndzové halušky z hladkej múky
Postup:
1. Do misky si preosejeme múku a pridáme vajce, soľ a vodu. Zmiešame do hladka a vzniknuté cesto necháme odstáť asi 30 minút.
2. Hneď potom môžeme začať variť halušky. V pripravenom hrnci si povaríme osolenú vodu.
3. Z cesta formujeme male halušky a dávame ich do vriacej vody. Varíme asi 5 minút, kým nevyplávajú na povrch.
4. Vtedy ich vyberieme cez sitko a necháme odkvapkať.
5. Na tanieri si nakrájame bryndzu a premiešame s haluškami. Navrch môžeme pridať ešte trochu nakrájanú slaninu.
6. Dobrú chuť!
2)
Bryndzové halušky sú obľúbené slovenské jedlo, ktoré sa pripravuje z múky, vajec a bryndze. Ich jemná chuť a neodolateľná konzistencia robia z tohto jedla skutočnú pochúťku. Halušky sa podávajú s rôznymi prísadami, najčastejšie so slaninkou alebo kyslou smotanou. Dnes sa pozrieme na recept na halušky z hladkej múky, ktorý si zamilujete!
Ingrediencie potrebné na halušky
Na prípravu bryndzových halušiek z hladkej múky budete potrebovať:
- 500 g hladkej múky
- 2 veľké vajcia
- 250 ml vody
- 250 g bryndze
- soľ podľa chuti
- slanina na osmaženie (voliteľná)
- kyslá smotana na podávanie
Postup prípravy bryndzových halušiek
Začnite tým, že si pripravíte cesto na halušky. V miske zmiešajte hladkú múku, vajcia a vodu. Zmes dôkladne premiešajte, až vznikne hladké a elastické cesto. Zamatújte halušky pomocou lyžice, ponoriať ich do vriacej osolenej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, sú hotové.
Potom ich sceďte a premiešajte s bryndzou, aby sa všetky halušky natiahli touto chutnou zmesou. Môžete pridať aj osmaženú slaninu pre extra chuť. Bryndzové halušky podávajte s kyslou smotanou a môžete ich ozdobiť čerstvým pažítkovým zdobením.
Vyskúšajte tento recept, a zaručene obohatíte svoj jedálny lístok o tradičnú slovenskú špecialitu, ktorú budete chcieť pripravovať znova a znova!
Recept na halušky je skvelý! Rada by som si ho vyskúšala, znie to veľmi chutne.
Nemôžem sa dočkať, kedy si halušky uvarím. Vďaka za skvelý recept!
Bryndzové halušky sú moje obľúbené jedlo. Teším sa, že môžem vyskúšať nový recept!