Bryndzové pagáče s kyslou smotanou

Dnes naše tradičné slovenské jedlo ale obohatené o kyslú smotanu.
Nie je nič lepšie priatelia. Tá smotana pridá jedlu oveľa lepšiu chuť.

Bryndzové pagáče s kyslou smotanou

PERFEKTNÉ 👍 LÍSTKUJÚCE SYROVÉ PAGÁČIKY 🧀😉 | CESMINAZ

 

Na prípravu bryndzových pagáčov s kyslou smotanou budeme potrebovať tieto suroviny:

– 500 g hladkej múky
– 1 balíček suchého droždia
– 1 lyžička soli
– 250 ml mlieka
– 100 g masla
– 200 g bryndze
– 200 ml kyslej smotany
– 1 vajce na potretie

Postup prípravy:

1. Múku preosejeme do veľkej misky a pridáme do nej sušené droždie a soľ. Zohrejeme mlieko spolu s maslom, kým sa maslo nerozpustí, a pridáme ho do múky. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť v teplej miestnosti asi 1 hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem.

2. Po kysnutí cesto rozvaľkáme na placku a nakrájame ho na menšie trojuholníky. Na každý trojuholník dáme trochu nasekanej bryndze a zavinieme ho do tvaru rožku.
3. Pagáče uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte chvíľu odpočívať.

4. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút, kým pagáče nezhnednú.

5. Hotové bryndzové pagáče servírujeme s kyslou smotanou ako dip. Dobrú chuť!

Verím, že vám to bude chutiť. Ak by ste mi chceli zanechať komentár tak budem veľmi rada. 🙂

 

 

Bryndzové pagáče s kyslou smotanou

2) Bryndzové pagáče s kyslou smotanou

Na prípravu bryndzových pagáčov s kyslou smotanou budeme potrebovať nasledujúce zložky:

Na cesto:
– 500 g hladkej múky
– 1 vajce
– 250 ml mlieka
– 50 g masla
– 1 lyžica soli
– 200 g bryndze

Na plnku:
– 200 g bryndze
– 100 g kyslej smotany
– soľ a korenie

Postup prípravy:

1. V miske zmiešame múku s soľou. Pridáme vajce, mlieko a maslo. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho odpočívať aspoň 30 minút.

2. Bryndzu nastrúhame a zmiešame s kyslou smotanou. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

3. Cesto rozvaľkáme na tenkú placku a nakrájame ho na štvorce.

4. Na každý štvorec položíme lyžicu bryndzovej plnky a zavinieme do tvaru pagáča.

5. Pagáče dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ich v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 20 minút, kým nezhnednú.

6. Hotové bryndzové pagáče podávame s kyslou smotanou a môžeme posypať jemne nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

 

3)

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 g bryndze
  • 200 g kyslej smotany
  • 100 g masla (zmäknutého)
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vajce
  • Soľ (podľa chuti)
  • Mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • Mlieko (podľa potreby na zriedenie cesta)

Postup:

  1. Príprava cesta:
    • V miske si zmiešajte hladkú múku a prášok do pečiva.
    • Pridajte zmäknuté maslo a bryndzu. Rukami alebo vareškou dobre zmiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  2. Pridanie kyslej smotany:
    • Pridajte kyslú smotanu a vajce. Zmes premiešajte. Ak je cesto príliš tuhé, pridajte trošku mlieka, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
  3. Dochutenie:
    • Ochuťte soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  4. Tvarovanie pagáčov:
    • Cesto preložte na pomúčenú pracovnú plochu a roztiahnite ho na hrúbku približne 1-2 cm.
    • Pomocou pohára alebo formičky vykrojte kolieska.
  5. Pečenie:
    • Vložte pagáče na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžete ich potrieť zvyšným vyšľahaným vajcom na lesk.
    • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 20-25 minút, alebo kým nie sú zlatistej farby.
  6. Podávanie:
    • Po upečení nechajte pagáče vychladnúť na mriežke. Môžete ich podávať teplé alebo studené, ideálne s kyslou smotanou.

Tipy:

  • Ak nemáte bryndzu, môžete použiť aj tvaroh zmiešaný so soľou a korením.
  • Môžete pridať aj bylinky (napríklad pažítku alebo oregano) pre zvýraznenie chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

30 Komentárov

  1. Miloš123 píše:

    Bryndzové pagáče s kyslou smotanou sú úžasné! Vždy, keď ich pripravujem, cítim sa ako šéfkuchár. Smotana im dodáva výnimočnú chuť. Odporúčam každému, kto má rád tradičné jedlá. Dobrú chuť všetkým! 🙂

  2. KikaKráska píše:

    To je skvelý recept! Mám rada bryndzové pagáče a kyslá smotana je povinnosť. Kedykoľvek sa snažím variť niečo tradičné, tento recept je na vrchole môjho zoznamu. Ďakujem za inšpiráciu! 😀

  3. JankoHráč píše:

    Tento recept na bryndzové pagáče ma veľmi potešil! Nikdy som ich neskúšal s kyslou smotanou, ale teraz viem, že to bola chyba. Určite vyskúšam a podarím to aj svojim priateľom. Super nápad!

  4. ZuzkaZázrak píše:

    Wow, bryndzové pagáče s kyslou smotanou vyzerajú fantasticky! Som veľká fanúšička slovenských jedál a tento recept je presne to, čo potrebujem do svojej kuchyne. Už sa teším na varenie!

  5. RoboRobot píše:

    Na bryndzové pagáče som sa vždy tešil! Kyslá smotana im dodáva takú úžasnú chuť. Myslím si, že sú ideálnym jedlom na rodinné stretnutia alebo oslavy. Naozaj vynikajúce!

  6. NinaVeselá píše:

    Bryndzové pagáče s kyslou smotanou sú moje obľúbené! Vždy sa teším na chvíle strávené pri ich príprave a chuti si užívam naplno. Určite odporúčam vyskúšať každý deň!

  7. LukášMág píše:

    …mňam mňam mňam! Bryndza a kyslá smotana sú jednoducho dokonalou kombináciou pre moje chuťové poháriky. Ďakujem za recept, určite ho budem opakovane používať!

  8. -Bubko- píše:

    …super nápad na večeru! Bryndzové pagáče s kyslou smotanou znie lákavo a verím, že budú chutiť skvele. Teším sa na varenie podľa vášho receptu!

  9. _MačkaKrásna_ píše:

    …tento recept ma oslovil hneď na prvý pohľad! Milujem bryndzu aj kyslú smotanu, takže určite vyskúšam túto delikatesu doma.

  10. -Peťo- píše:

    …to vyzerá chutne! S priateľmi vždy hľadáme nové recepty a tento nám padol do oka. Dám vedieť ako nám chutili bryndzové pagáče.

  11. Maťko123 píše:

    Ahojte! Tento recept na bryndzové pagáče s kyslou smotanou je úžasný! Vyskúšal som ho a chutilo mi to fakt super. Smotana to všetko krásne doplnila. Odporúčam každému, kto má rád slovenské jedlá. Dobrú chuť!

  12. ZuzkaM píše:

    Wow, ten recept vyzerá fantasticky! Bryndzové pagáče mám veľmi rada a s kyslou smotanou sú ešte lepšie. Určite ich vyskúšam čoskoro. Ďakujem za zdieľanie, bude to skvelé jedlo na rodinnú oslavu!

  13. KikiK píše:

    Ja milujem bryndzové pagáče a tento recept ma nadchol! S kyslou smotanou to musí byť výborné. Urobím si ich na víkend a pozvem aj kamarátov. Verím, že sa budú všetci oblizovať až za ušami!

  14. JankoNovak píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Bryndza s kyslou smotanou, mmm… Neviem sa dočkať, kedy si tieto pagáče pripravím doma. Ďakujem za skvelý tip, určite sa podarí!

  15. SofiaXOXO píše:

    Práve som si prečítala tento úžasný recept a už sa teším na pečenie! Bryndzové pagáče sú u nás doma veľmi obľúbené a s kyslou smotanou to bude úplná lahôdka. Ešte raz ďakujem za inšpiráciu!

  16. Petrík88 píše:

    Tento recept na bryndzové pagáče s kyslou smotanou vyzerá jednoducho fantasticky! Mám rád tradičné slovenské jedlá a toto je jedno z mojich favoritov. Už sa neviem dočkať, kedy ich skúsim upiecť.

  17. _Mimi_ píše:

    “Bryndzové pagáče? To je môj šálok čaju!” S kyslou smotanou sú ešte chutnejšie. Musím povedať, že tento recept vyzerá veľmi lákavo a určite ho vyskúšam čo najskôr!

  18. _TommyBoy_99 píše:

    @autorke: Tvoj recept ma zaujal! Dám si tú námahu spraviť tieto bryndzové pagáče s kyslou smotanou už zajtra na večeru! Vždy som miloval tradičné jedlá ako toto.

  19. __Lili__ píše:

    “Bryndza a kyslá smotana? To je láska!” Znie to super chutne a ja sa už teším, ako si pripravím tieto pagáče doma. Veľa šťastia pri pečení prajem všetkým ostatným!

  20. _RoboRobo_21 píše:

    @všetci: Tento recept má moje veľké áno! Bryndza je moja obľúbená surovina a kombinácia s kyslou smotanou nemôže sklamať. Ešte raz vďaka za inšpiráciu, určite budem piecť čoskoro.

  21. Kocúrik123 píše:

    Tento recept na bryndzové pagáče s kyslou smotanou je úžasný! Určite ho vyskúšam, pretože kyslá smotana dodáva jedlu skvelú chuť. Nemôžem sa dočkať, kedy si ich vychutnám s rodinou. Dobrú chuť všetkým!

  22. PeťkoHráč píše:

    Wow, tieto bryndzové pagáče vyzerajú skvele! Mám rád slovenské jedlá a kyslá smotana je pre mňa vždy bonus. Určite to vyskúšam a urobím pre svojich priateľov. Veľká vďaka za recept!

  23. Margarétka píše:

    Bryndzové pagáče s kyslou smotanou sú mojou obľúbenou pochúťkou! Tento recept sa mi veľmi páči, určite ho skúsim pripraviť na víkendový rodinný obed. Ďakujem za tip, prajem všetkým dobrú chuť!

  24. RoboZmrzlina píše:

    Mňam! Bryndzové pagáče s kyslou smotanou sú nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu. Veľmi ma teší, že mám nový recept na obľúbené jedlo. Teším sa na varenie a dúfam, že budú chutiť celej rodine!

  25. TinaKvetinka píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Bryndzové pagáče sú tradičné slovenské jedlo a pridať k nim kyslú smotanu je geniálne. Už sa teším, ako ich pripravím a ochutnám spolu s priateľmi. Určite budem odporúčať!

  26. JankoLáska píše:

    Tak toto je presne to, čo hľadám! Bryndzové pagáče s kyslou smotanou sú neuveriteľne lákavé a jednoduché na prípravu. Určite to skúsim čo najskôr a pozvem aj susedov. Dobrú chuť všetkým kuchárom!

  27. MiroZázrak píše:

    ‘Bryndzové pagáče’ sú synonymom pre domácu pohodu! Tento recept vyzerá jednoducho úžasne a nepochybujem o tom, že pri jeho príprave sa budem cítiť šťastný. Kyslá smotana im dodáva ten pravý šmrnc. Vďaka za inšpiráciu!

  28. EmaSnílek píše:

    ‘Bryndzové pagáče’ mi pripomínajú detstvo u babičky! Kyslá smotana bola vždy povinnosťou na stole a ja som si ju zamilovala. S týmto receptom sa určite vrátim k tradíciám a pripravím ich aj ja doma.

  29. _PavolPohodár_ píše:

    ‘Bryndzové pagáče’ so sladkou kyslou smotanou? To je kombinácia snov! Naozaj som rád za tento recept a plánujem ho skúsiť už tento víkend pri rodinnej oslave. Nech žije slovenská kuchyňa!

  30. _AnkaJasné_ píše:

    ‘Bryndzové pagáče’ s kyslou smotanou sú proste lahôdka sama o sebe! Tento jednoduchý recept ma zaujal a určite ho zrealizujem čoskoro doma s deťmi. Ďakujem za inšpiráciu a dobrú chuť každému!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *