Dnes pripravujeme klasické slovenské jedlo, ktoré sme obohatili o kyslú smotanu. Priatelia, niet lepšej voľby. Tá smotana dodá pokrmu fantastickú chuť.
Bryndzové pagáče s kyslou smotanou
Na výrobu bryndzových pagáčov s kyslou smotanou budeme potrebovať tieto suroviny:
– 500 g hladkej múky
– 1 balenie sušeného droždia
– 1 čajová lyžička soli
– 250 ml mlieka
– 100 g masla
– 200 g bryndze
– 200 ml kyslej smotany
– 1 vajce na potretie
Postup prípravy:
1. Múku preosejeme do veľkej misy a pridáme k nej sušené droždie a soľ. Zohrejeme mlieko s maslom, až sa maslo rozpustí, a potom ho vmiešame do múky. Premiesime hladké cesto, ktoré necháme kysnúť v teplej miestnosti asi hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem.
2. Po kysnutí cesto rozvaľkáme na placku a rozkrájame ho na menšie trojuholníky. Na každý trojuholník položíme trochu nasekanej bryndze a zvinieme do tvaru rožku.
3. Pagáče umiestnime na plech pokrytý papierom na pečenie a necháme ich ešte chvíľu odpočívať.
4. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút, kým pagáče nezískajú zlatohnedú farbu.
5. Hotové bryndzové pagáče podávame s kyslou smotanou ako dip. Prajeme vám dobrú chuť!
Verím, že vám recept bude chutiť. Budem veľmi rada, ak mi zanecháte komentár. 🙂
2) Bryndzové pagáče s kyslou smotanou
Na prípravu bryndzových pagáčov s kyslou smotanou budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na cesto:
– 500 g hladkej múky
– 1 vajce
– 250 ml mlieka
– 50 g masla
– 1 polievková lyžica soli
– 200 g bryndze
Na plnku:
– 200 g bryndze
– 100 g kyslej smotany
– soľ a korenie
Postup prípravy:
1. V miske spojíme múku so soľou. Pridáme vajce, mlieko a maslo. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho oddychovať aspoň 30 minút.
2. Bryndzu nastrúhame a zmiešame s kyslou smotanou. Cesto na chlieb dosolíme presne podľa receptu, korenie môžete pridať podľa chuti.
3. Cesto rozvaľkáme na tenkú placku a nakrájame na štvorce.
4. Na každý štvorec dáme lyžicu bryndzovej plnky a zrolujeme do tvaru pagáča.
5. Pagáče umiestnime na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme ich v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 20 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
6. Hotové bryndzové pagáče podávame s kyslou smotanou a môžeme ich posypať jemne nasekanou petržlenovou vňaťou. Prajeme vám dobrú chuť!
3) Bryndzové pagáče s kyslou smotanou
Ingrediencie:
- 500 g hladkej múky
- 250 g bryndze
- 200 g kyslej smotany
- 100 g masla (zmäknutého)
- 1 prášok do pečiva
- 1 vajce
- Soľ (podľa chuti)
- Mleté čierne korenie (podľa chuti)
- Mlieko (podľa potreby na riedenie cesta)
Postup:
- Príprava cesta:
- V miske zmiešajte hladkú múku a prášok do pečiva.
- Pridajte zmäknuté maslo a bryndzu. Rukami alebo vareškou dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Pridanie kyslej smotany:
- Pridajte kyslú smotanu a vajce. Zmes dobre premiešajte. Ak je cesto veľmi tuhé, pridajte trošku mlieka, aby ste získali želanú textúru.
- Dochutenie:
- Ochuťte soľou a mletým čiernym korením podľa potreby. Dobre a poctivé ruky gazdinky použijeme na to aby sme to všetko kvalitne premiešali. Spoja sa nám pri tom ingrediencie a teda aj chuť.
- Tvarovanie pagáčov:
- Cesto presuňte na pomúčenú pracovnú plochu a roztiahnite na hrúbku približne 1-2 cm.
- Pomocou pohára alebo formičky vykrojte kolieska.
- Pečenie:
- Preložte pagáče na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžete ich potrieť zvyšným vyšľahaným vajcom, aby získali lesk.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 20-25 minút, alebo kým nie sú zlatistej farby.
- Podávanie:
- Po upečení nechajte pagáče vychladnúť na mriežke. Podávať môžete teplé alebo studené, najlepšie s kyslou smotanou.
Tipy:
- Pokiaľ nemáte bryndzu, môžete použiť tvaroh zmiešaný so soľou a korením.
- Možete pridať aj bylinky (napríklad pažítku alebo oregano) pre lepšie zvýraznenie chuti.
Prajeme vám dobrú chuť!
Bryndzové pagáče s kyslou smotanou sú úžasné! Vždy, keď ich pripravujem, cítim sa ako šéfkuchár. Smotana im dodáva výnimočnú chuť. Odporúčam každému, kto má rád tradičné jedlá. Dobrú chuť všetkým! 🙂
To je skvelý recept! Mám rada bryndzové pagáče a kyslá smotana je povinnosť. Kedykoľvek sa snažím variť niečo tradičné, tento recept je na vrchole môjho zoznamu. Ďakujem za inšpiráciu! 😀
Tento recept na bryndzové pagáče ma veľmi potešil! Nikdy som ich neskúšal s kyslou smotanou, ale teraz viem, že to bola chyba. Určite vyskúšam a podarím to aj svojim priateľom. Super nápad!
Wow, bryndzové pagáče s kyslou smotanou vyzerajú fantasticky! Som veľká fanúšička slovenských jedál a tento recept je presne to, čo potrebujem do svojej kuchyne. Už sa teším na varenie!
Na bryndzové pagáče som sa vždy tešil! Kyslá smotana im dodáva takú úžasnú chuť. Myslím si, že sú ideálnym jedlom na rodinné stretnutia alebo oslavy. Naozaj vynikajúce!
Bryndzové pagáče s kyslou smotanou sú moje obľúbené! Vždy sa teším na chvíle strávené pri ich príprave a chuti si užívam naplno. Určite odporúčam vyskúšať každý deň!
…mňam mňam mňam! Bryndza a kyslá smotana sú jednoducho dokonalou kombináciou pre moje chuťové poháriky. Ďakujem za recept, určite ho budem opakovane používať!
…super nápad na večeru! Bryndzové pagáče s kyslou smotanou znie lákavo a verím, že budú chutiť skvele. Teším sa na varenie podľa vášho receptu!
…tento recept ma oslovil hneď na prvý pohľad! Milujem bryndzu aj kyslú smotanu, takže určite vyskúšam túto delikatesu doma.
…to vyzerá chutne! S priateľmi vždy hľadáme nové recepty a tento nám padol do oka. Dám vedieť ako nám chutili bryndzové pagáče.
Ahojte! Tento recept na bryndzové pagáče s kyslou smotanou je úžasný! Vyskúšal som ho a chutilo mi to fakt super. Smotana to všetko krásne doplnila. Odporúčam každému, kto má rád slovenské jedlá. Dobrú chuť!
Wow, ten recept vyzerá fantasticky! Bryndzové pagáče mám veľmi rada a s kyslou smotanou sú ešte lepšie. Určite ich vyskúšam čoskoro. Ďakujem za zdieľanie, bude to skvelé jedlo na rodinnú oslavu!
Ja milujem bryndzové pagáče a tento recept ma nadchol! S kyslou smotanou to musí byť výborné. Urobím si ich na víkend a pozvem aj kamarátov. Verím, že sa budú všetci oblizovať až za ušami!
Tento recept je presne to, čo som hľadal! Bryndza s kyslou smotanou, mmm… Neviem sa dočkať, kedy si tieto pagáče pripravím doma. Ďakujem za skvelý tip, určite sa podarí!
Práve som si prečítala tento úžasný recept a už sa teším na pečenie! Bryndzové pagáče sú u nás doma veľmi obľúbené a s kyslou smotanou to bude úplná lahôdka. Ešte raz ďakujem za inšpiráciu!
Tento recept na bryndzové pagáče s kyslou smotanou vyzerá jednoducho fantasticky! Mám rád tradičné slovenské jedlá a toto je jedno z mojich favoritov. Už sa neviem dočkať, kedy ich skúsim upiecť.
„Bryndzové pagáče? To je môj šálok čaju!“ S kyslou smotanou sú ešte chutnejšie. Musím povedať, že tento recept vyzerá veľmi lákavo a určite ho vyskúšam čo najskôr!
@autorke: Tvoj recept ma zaujal! Dám si tú námahu spraviť tieto bryndzové pagáče s kyslou smotanou už zajtra na večeru! Vždy som miloval tradičné jedlá ako toto.
„Bryndza a kyslá smotana? To je láska!“ Znie to super chutne a ja sa už teším, ako si pripravím tieto pagáče doma. Veľa šťastia pri pečení prajem všetkým ostatným!
@všetci: Tento recept má moje veľké áno! Bryndza je moja obľúbená surovina a kombinácia s kyslou smotanou nemôže sklamať. Ešte raz vďaka za inšpiráciu, určite budem piecť čoskoro.
Tento recept na bryndzové pagáče s kyslou smotanou je úžasný! Určite ho vyskúšam, pretože kyslá smotana dodáva jedlu skvelú chuť. Nemôžem sa dočkať, kedy si ich vychutnám s rodinou. Dobrú chuť všetkým!
Wow, tieto bryndzové pagáče vyzerajú skvele! Mám rád slovenské jedlá a kyslá smotana je pre mňa vždy bonus. Určite to vyskúšam a urobím pre svojich priateľov. Veľká vďaka za recept!
Bryndzové pagáče s kyslou smotanou sú mojou obľúbenou pochúťkou! Tento recept sa mi veľmi páči, určite ho skúsim pripraviť na víkendový rodinný obed. Ďakujem za tip, prajem všetkým dobrú chuť!
Mňam! Bryndzové pagáče s kyslou smotanou sú nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu. Veľmi ma teší, že mám nový recept na obľúbené jedlo. Teším sa na varenie a dúfam, že budú chutiť celej rodine!
Tento recept ma úplne nadchol! Bryndzové pagáče sú tradičné slovenské jedlo a pridať k nim kyslú smotanu je geniálne. Už sa teším, ako ich pripravím a ochutnám spolu s priateľmi. Určite budem odporúčať!
Tak toto je presne to, čo hľadám! Bryndzové pagáče s kyslou smotanou sú neuveriteľne lákavé a jednoduché na prípravu. Určite to skúsim čo najskôr a pozvem aj susedov. Dobrú chuť všetkým kuchárom!
‚Bryndzové pagáče‘ sú synonymom pre domácu pohodu! Tento recept vyzerá jednoducho úžasne a nepochybujem o tom, že pri jeho príprave sa budem cítiť šťastný. Kyslá smotana im dodáva ten pravý šmrnc. Vďaka za inšpiráciu!
‚Bryndzové pagáče‘ mi pripomínajú detstvo u babičky! Kyslá smotana bola vždy povinnosťou na stole a ja som si ju zamilovala. S týmto receptom sa určite vrátim k tradíciám a pripravím ich aj ja doma.
‚Bryndzové pagáče‘ so sladkou kyslou smotanou? To je kombinácia snov! Naozaj som rád za tento recept a plánujem ho skúsiť už tento víkend pri rodinnej oslave. Nech žije slovenská kuchyňa!
‚Bryndzové pagáče‘ s kyslou smotanou sú proste lahôdka sama o sebe! Tento jednoduchý recept ma zaujal a určite ho zrealizujem čoskoro doma s deťmi. Ďakujem za inšpiráciu a dobrú chuť každému!