Recept na bulharskú kuraciu polievku:
Suroviny:
– 500 g kuracích pŕs (pokrájaných na kocky)
– 2 cibule (pokrájané na jemno)
– 3 mrkvy (olúpané a krájané na kolieska)
– 2 zemiaky (olúpané a rezané na malé kocky)
– 1 červená paprika (olúpaná a krájaná na kocky)
– 1 zelená paprika (olúpaná a krájaná na kocky)
– 2 rajčiaky (olúpané a krájané na kocky)
– 4 strúčiky cesnaku (nasekané na jemno)
– 1 ČL mletej sladkej papriky
– 1 ČL mletej rasce
– 1 ČL tymiánu
– 1 l zeleninového vývaru
– 2 PL olivového oleja
– soľ a korenie podľa preferencie
– petržlenová vňať na posypanie
Recept na bulharskú kuraciu polievku
Postup:
1. Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú.
2. Následne pridajte kuracie kúsky a opekajte ich, kým nezmenia farbu.
3. Pridajte mletú sladkú papriku, rascu a tymián a dobre premiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozložilo.
4. Do hrnca pridajte mrkvu, zemiaky, červenú a zelenú papriku a rajčiaky. Zalejte zeleninovým vývarom a ochuťte soľou a korením podľa preferencií.
5. Polievku varte na strednom ohni približne 30 minút, kým zelenina nezmäkne a kuracie mäso sa dobre uvarí.
6. Podávajte polievku posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Táto bulharská kuracia polievka je bohatá na chute a vynikajúce ingrediencie. Určite si ju pripravte na obed alebo večeru a vychutnajte si jedinečnú bulharskú kuchyňu!