Cannelloni naplnené mletým mäsom s rajčinovou omáčkou je výnimočné jedlo, ktoré si pravdepodobne obľúbi väčšina gurmánov. Tento taliansky pokrm je veľmi žiadaný po celom u svete. Na jeho prípravu potrebujete nasledujúce zložky:
- Cannelloni cestoviny (veľkosť podľa vašich preferencií)
- 500 gramov mletého mäsa (môže byť hovädzie, bravčové alebo ich kombinácia)
- 1 cibuľa, drobne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 1 paradajka, nakrájaná na malé kúsky
- 1 lyžica rajčinového pretlaku
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička mletého korenia
- sójová omáčka na ochutenie
- syr na posypanie (najlepšie parmezán)
Cannelloni naplnené mletým mäsom s rajčinovou omáčkou
Postup:
- V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cannelloni podľa pokynov na obale. Keď sú cestoviny uvarené al dente, scedíme ich a necháme odpočinúť.
- Na panvici rozohrejeme trošku olivového oleja a orestujeme cibuľu spolu s cesnakom, kým nezískajú zlatistý vzhľad.
- Pridáme mleté mäso a dusíme, kým sa úplne neuvarí. Následne vložíme paradajky, rajčinový pretlak a bylinky (bazalku, oregano, mleté korenie a sójovú omáčku). Dobre premiešame a varíme 5 až 10 minút.
- Naplníme cestoviny zmesou mletého mäsa. Môžete použiť rúru alebo zapekaciu misku na plnené cestoviny. Na dno panvice rozotrite niekoľko lyžíc rajčinovej omáčky.
- Uložte naplnené cestoviny do panvice s rajčinovou omáčkou. Pokvapkajte zvyšnou omáčkou a posypte vrstvu syra na vrchu.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celsia a pečte cannelloni približne 25-30 minút, kým sa syr neroztopí a nezhnedne.
- Podávajte horúce spolu s čerstvým šalátom z nakladaných paradajok alebo zelenou šalátovou zmesou.
Dúfam, že si pochutnáte na tomto recepte na cannelloni naplnené mletým mäsom s rajčinovou omáčkou! Prajem dobrú chuť!
2) Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou
Pokiaľ máte chuť na niečo skutočne výnimočné, vyskúšajte tento originálny recept na cannelloni naplnené mletým mäsom s rajčinovou omáčkou. Zmes chutí a textúr vás určite očarí, a to nielen pri rodinnej večeri, ale aj pri slávnostnom obede s priateľmi.
Ingrediencie na cannelloni
Na tento recept budete potrebovať:
- 12 kusov cannelloni
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 konzerva rajčinového pretlaku (400 g)
- MOŽNO PRIDAŤ: 100 g parmezánu na posypanie
- soľ, korenie, olivový olej, bazalka na dochutenie
Postup prípravy
1. Začnite tým, že na olivovom oleji orestujete nasekanú cibuľu a cesnak na stredne silnom ohni. Akonáhle cibuľa zmení farbu, pridajte mleté mäso a opečte ho do zlatista.
2. Potom vmiešajte rajčinový pretlak, osolte a okoreňte. Nezabudnite pridať aj niekoľko čerstvých listov bazalky pre lepšiu chuť.
3. Teraz naplňte cannelloni pripravenou mäsovou zmesou. Uložte ich vedľa seba do zapekacej misky.
4. Zvyšný rajčinový pretlak môžete naliať navrch cannelloni a nakoniec pridať nastrúhaný parmezán.
5. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým sa všetko dobre nezohreje a syr nezozlatne!
Podávanie a tipy
Servírujte teplé, posypané čerstvou bazalkou. Tento recept na cannelloni naplnené mletým mäsom s rajčinovou omáčkou je naozaj skvelý a dajú sa prispôsobiť podľa vašich preferencií! Vyskúšajte rôzne prísady a užite si varenie!