Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou

 

Cannelloni naplnené mletým mäsom s rajčinovou omáčkou je výnimočné jedlo, ktoré si pravdepodobne obľúbi väčšina gurmánov. Tento taliansky pokrm je veľmi žiadaný po celom u svete. Na jeho prípravu potrebujete nasledujúce zložky:

  • Cannelloni cestoviny (veľkosť podľa vašich preferencií)
  • 500 gramov mletého mäsa (môže byť hovädzie, bravčové alebo ich kombinácia)
  • 1 cibuľa, drobne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 1 paradajka, nakrájaná na malé kúsky
  • 1 lyžica rajčinového pretlaku
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička mletého korenia
  • sójová omáčka na ochutenie
  • syr na posypanie (najlepšie parmezán)

 

Cannelloni naplnené mletým mäsom s rajčinovou omáčkou

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cannelloni podľa pokynov na obale. Keď sú cestoviny uvarené al dente, scedíme ich a necháme odpočinúť.
  2. Na panvici rozohrejeme trošku olivového oleja a orestujeme cibuľu spolu s cesnakom, kým nezískajú zlatistý vzhľad.
  3. Pridáme mleté mäso a dusíme, kým sa úplne neuvarí. Následne vložíme paradajky, rajčinový pretlak a bylinky (bazalku, oregano, mleté korenie a sójovú omáčku). Dobre premiešame a varíme 5 až 10 minút.
  4. Naplníme cestoviny zmesou mletého mäsa. Môžete použiť rúru alebo zapekaciu misku na plnené cestoviny. Na dno panvice rozotrite niekoľko lyžíc rajčinovej omáčky.
  5. Uložte naplnené cestoviny do panvice s rajčinovou omáčkou. Pokvapkajte zvyšnou omáčkou a posypte vrstvu syra na vrchu.
  6. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celsia a pečte cannelloni približne 25-30 minút, kým sa syr neroztopí a nezhnedne.
  7. Podávajte horúce spolu s čerstvým šalátom z nakladaných paradajok alebo zelenou šalátovou zmesou.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto recepte na cannelloni naplnené mletým mäsom s rajčinovou omáčkou! Prajem dobrú chuť!

Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou-2

2) Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou

Pokiaľ máte chuť na niečo skutočne výnimočné, vyskúšajte tento originálny recept na cannelloni naplnené mletým mäsom s rajčinovou omáčkou. Zmes chutí a textúr vás určite očarí, a to nielen pri rodinnej večeri, ale aj pri slávnostnom obede s priateľmi.

Ingrediencie na cannelloni

Na tento recept budete potrebovať:

Rezne z mletého bôčiku

Rezne z mletého bôčiku

Čítať viac »

  • 12 kusov cannelloni
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 konzerva rajčinového pretlaku (400 g)
  • MOŽNO PRIDAŤ: 100 g parmezánu na posypanie
  • soľ, korenie, olivový olej, bazalka na dochutenie

Postup prípravy

1. Začnite tým, že na olivovom oleji orestujete nasekanú cibuľu a cesnak na stredne silnom ohni. Akonáhle cibuľa zmení farbu, pridajte mleté mäso a opečte ho do zlatista.

2. Potom vmiešajte rajčinový pretlak, osolte a okoreňte. Nezabudnite pridať aj niekoľko čerstvých listov bazalky pre lepšiu chuť.

3. Teraz naplňte cannelloni pripravenou mäsovou zmesou. Uložte ich vedľa seba do zapekacej misky.

4. Zvyšný rajčinový pretlak môžete naliať navrch cannelloni a nakoniec pridať nastrúhaný parmezán.

5. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým sa všetko dobre nezohreje a syr nezozlatne!

Podávanie a tipy

Servírujte teplé, posypané čerstvou bazalkou. Tento recept na cannelloni naplnené mletým mäsom s rajčinovou omáčkou je naozaj skvelý a dajú sa prispôsobiť podľa vašich preferencií! Vyskúšajte rôzne prísady a užite si varenie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

29 Komentárov

  1. Jurik Klaudia píše:

    Neskutočne jednoduché a rýchle na prípravu a veľmi chutné. Skvelý recept.

  2. Zuzana67 píše:

    Tento recept je úžasný, určite ho vyskúšam!

  3. Bohumil Szabova píše:

    Cannelloni sú moje obľúbené jedlo a tento recept znie skvele.

  4. Kapustova Julia píše:

    Mňam, toto je presne ten druh jedla, na ktoré mám chuť!

  5. Cringlociova píše:

    Nemôžem sa dočkať, až vyskúšam tento recept. Znie to neskutočne chutne.

  6. Nina Hossa píše:

    Vyzerala by som si aj ja toto pripraviť! Mňam!

  7. Malachovsky Belo píše:

    Takýto recept som už dlho hľadal, vyzkúšam ho čoskoro!

  8. Lubica Grznar píše:

    Vynikajúci recept! Už teraz cítim chuť tejto lahôdky.

  9. Dula Fedor píše:

    Cannelloni s paradajkovou omáčkou sú výborné! Urobím si ich na obed.

  10. Hala Ludmila píše:

    Vážne to musím vyskúšať, vyzerá to veľmi chutne!

  11. Natasa85 píše:

    Cannelloni sú moje obľúbené jedlo, tento recept vyzerá skvele!

  12. Rastislav Timko píše:

    Mám chuť na dobré jedlo, skvelý recept. Ďakujem!

  13. Butvinova Judita píše:

    Skvelý nápad na večeru. Určite vyskúšam.

  14. Jakubova Etela píše:

    Cannelloni s paradajkovou omáčkou sú vždy skvelým receptom. Určite ho budem skúšať.

  15. Kkucerova píše:

    Mňam, tak toto znie naozaj chutne. Už sa teším na to, ako si tento recept vyskúšam.

  16. Michal Hajzerova píše:

    Vyskúšal som tento recept minulý týždeň a bol fantastický!

  17. Dusan19 píše:

    Cannelloni s paradajkovou omáčkou sú moje obľúbené jedlo. Skvelý recept!

  18. Bohdan83 píše:

    Tento recept znie naozaj vynikajúco! Už sa neviem dočkať, kedy si ho vyskúšam.

  19. Tkusnirova píše:

    Vyzera to chutne, urcite vyskusam!

  20. Vferjencikova píše:

    Tento recept je super, dakujem!

  21. Skravjarova píše:

    Vyzerá to lahodne, dám vedieť ako mi to chutilo

  22. Etela Timko píše:

    Skvelý recept. Rada vyskúšam.

  23. Martina09 píše:

    Dúfam, že mi to bude takto dobre chutiť ako vyzerá.

  24. Dobromila Docolomansky píše:

    Nádhera, tento recept si určite vyskúšam, veľmi ma zaujal!

  25. Kolrusova Izabela píše:

    S receptom na cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou som veľmi spokojná, určite si ho vyskúšam.

  26. Fmasaryk píše:

    Mňam, dúfam že aj ja to takto dobre zvládnem. Určite skúsim, ďakujem za recept.

  27. Bernard99 píše:

    Skvelý recept, určite ho vyskúšam! Vyzerá to veľmi chutne a nie je príliš zložitý na prípravu.