Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou

Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou je lahodné jedlo, ktoré si väčšina ľudí obľúbi. Tento taliansky recept je veľmi obľúbený po celom svete. Na prípravu potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • Cannelloni cestoviny (veľkosť podľa preferencie)
  • 500 gramov mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombinácia oboch)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 paradajka, nakrájaná na malé kúsky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušenej oregana
  • 1 lyžička mletého korenia
  • sójová omáčka podľa chuti
  • sýr na posypanie (najlepšie parmazán)

 

Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cannelloni cestoviny dle pokynov na obale. Keď sú cestoviny uvarené al dente, odcedíme ich a necháme ich stranou.
  2. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridáme mleté mäso a dusíme, kým nie je kompletné uvarené. Potom pridáme paradajky, paradajkový pretlak a koreniny (bazalku, oregano, mleté korenie a sojovú omáčku). Dobré premiešame a dusíme 5 až 10 minút.
  4. Plníme cestoviny mletým mäsom. Môžete použiť rúru alebo pekáč na plnené cestoviny. Rozotrite v panvici niekoľko lyžíc paradajkovej omáčky na predpripravenej forme.
  5. Uložte plnené cestoviny na panvicu s paradajkovou omáčkou. Pokvapkajte zostávajúcou paradajkovou omáčkou a posypte vrstvou syra na vrchole.
  6. Predhrejte rúru na 180 stupňov celzia a pečte cannelloni približne 25-30 minút, kým sa syr roztopí a získajú zlatistú farbu.
  7. Servírujte ešte teplé s čerstvým nasoleným paradajkovým šalátom alebo zelenou šalátovou zmesou.

Dúfam, že vám tento recept na cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou chutí! Dobrú chuť!

 

2)

Pokiaľ máte chuť na niečo skutočne vynikajúce, vyskúšajte tento originálny recept na cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou. Kombinácia chutí a textúr vás určite nadchne, a to nielen pri rodinnej večeri, ale aj pri slávnostnom obede s priateľmi.

Ingrediencie na cannelloni

Na tento recept budete potrebovať:

  • 12 trubičiek cannelloni
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka paradajkového pretlaku (400 g)
  • MOŽEŠ PRIDAŤ: 100 g parmezánu na posypanie
  • soľ, korenie, olivový olej, bazalka na dochutenie

Postup prípravy

1. Začnite tým, že na olivovom oleji orestujete nasekanú cibuľu a cesnak na stredne silnom ohni. K keď cibuľa zmení farbu, pridajte mleté mäso a opražte ho, kým nebude zlatisté.

2. Potom vmiešajte paradajkový pretlak, osolte a okoreňte. Nezabudnite pridať aj niekoľko čerstvých listov bazalky pre extra chuť.

3. Teraz naplňte cannelloni pripravenou mäsovou zmesou. Uložte ich vedľa seba do zapekacej misy.

4. Zvyšok paradajkového pretlaku môžete naliať na vrch cannelloni a ako posledný krok posypte nastrúhaným parmezánom.

5. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým sa všetko dobre nezohreje a syrovo nezozlatne!

Podávanie a tipy

Servírujte horúce, posypané čerstvou bazalkou. Tento recept na cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou je skutočnou pochúťkou, ktorá sa dá upraviť podľa vašej chuti! Vyskúšajte rôzne prísady a užite si varenie!

Podobné príspevky

29 Komentárov

  1. Jurik Klaudia píše:

    Neskutočne jednoduché a rýchle na prípravu a veľmi chutné. Skvelý recept.

  2. Zuzana67 píše:

    Tento recept je úžasný, určite ho vyskúšam!

  3. Bohumil Szabova píše:

    Cannelloni sú moje obľúbené jedlo a tento recept znie skvele.

  4. Kapustova Julia píše:

    Mňam, toto je presne ten druh jedla, na ktoré mám chuť!

  5. Cringlociova píše:

    Nemôžem sa dočkať, až vyskúšam tento recept. Znie to neskutočne chutne.

  6. Nina Hossa píše:

    Vyzerala by som si aj ja toto pripraviť! Mňam!

  7. Malachovsky Belo píše:

    Takýto recept som už dlho hľadal, vyzkúšam ho čoskoro!

  8. Lubica Grznar píše:

    Vynikajúci recept! Už teraz cítim chuť tejto lahôdky.

  9. Dula Fedor píše:

    Cannelloni s paradajkovou omáčkou sú výborné! Urobím si ich na obed.

  10. Hala Ludmila píše:

    Vážne to musím vyskúšať, vyzerá to veľmi chutne!

  11. Natasa85 píše:

    Cannelloni sú moje obľúbené jedlo, tento recept vyzerá skvele!

  12. Rastislav Timko píše:

    Mám chuť na dobré jedlo, skvelý recept. Ďakujem!

  13. Butvinova Judita píše:

    Skvelý nápad na večeru. Určite vyskúšam.

  14. Jakubova Etela píše:

    Cannelloni s paradajkovou omáčkou sú vždy skvelým receptom. Určite ho budem skúšať.

  15. Kkucerova píše:

    Mňam, tak toto znie naozaj chutne. Už sa teším na to, ako si tento recept vyskúšam.

  16. Michal Hajzerova píše:

    Vyskúšal som tento recept minulý týždeň a bol fantastický!

  17. Dusan19 píše:

    Cannelloni s paradajkovou omáčkou sú moje obľúbené jedlo. Skvelý recept!

  18. Bohdan83 píše:

    Tento recept znie naozaj vynikajúco! Už sa neviem dočkať, kedy si ho vyskúšam.

  19. Tkusnirova píše:

    Vyzera to chutne, urcite vyskusam!

  20. Vferjencikova píše:

    Tento recept je super, dakujem!

  21. Skravjarova píše:

    Vyzerá to lahodne, dám vedieť ako mi to chutilo

  22. Etela Timko píše:

    Skvelý recept. Rada vyskúšam.

  23. Martina09 píše:

    Dúfam, že mi to bude takto dobre chutiť ako vyzerá.

  24. Dobromila Docolomansky píše:

    Nádhera, tento recept si určite vyskúšam, veľmi ma zaujal!

  25. Kolrusova Izabela píše:

    S receptom na cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou som veľmi spokojná, určite si ho vyskúšam.

  26. Fmasaryk píše:

    Mňam, dúfam že aj ja to takto dobre zvládnem. Určite skúsim, ďakujem za recept.

  27. Bernard99 píše:

    Skvelý recept, určite ho vyskúšam! Vyzerá to veľmi chutne a nie je príliš zložitý na prípravu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *