Česká sekaná pečienka je tradičné české jedlo, ktoré sa zvyčajne pripravuje z mletej mäsovéj zmesi, cibule, strúhanky a vajec. Táto zmes sa dochutí nasekanou petržlenovou vňaťou, majoránkou, cesnakom, soľou a korením. Potom sa tvaruje do podoby bochánku a pečie sa v rúre alebo na panvici. Ak chcete pripraviť českú sekanú pečienku, môžete sa držať nasledujúceho postupu:

Ingrediencie:

  • 500 g mletej mäsovej zmesi (hovädzie, bravčové alebo zmes oboch)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
  • 1 vajce
  • 50 g strúhanky
  • 2 čajové lyžičky nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 čajová lyžička mletej majoránky
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Česká sekaná pečienka

Postup:

  1. V mise zmiešajte mletú mäsovú zmes, nasekanú cibuľu, cesnak, vajce a strúhanku.
  2. Pridajte aj petržlenovú vňať, majoránku, soľ a korenie.
  3. Dobre premiešajte, kým sa všetky ingrediencie spoja.
  4. Získanú zmes tvarujte do bochánku.
  5. Pečienku položte na plech vyložený pečiacim papierom a pečte ju v predhriatej rúre na 180 ° C asi 45 minút, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
  6. Počas pečenia niekoľkokrát polievajte pečenku vývarom, aby bola šťavnatá.
  7. Po upečení nechajte sekanú pečienku chvíľu odpočinúť a potom ju nakrájajte na plátky.

Podávajte s zemiakovou kašou, tekvicovým šalátom alebo inými prílohami podľa vášho výberu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *