Česká sekaná pečienka je tradičné české jedlo, ktoré sa zvyčajne pripravuje z mletej mäsovéj zmesi, cibule, strúhanky a vajec. Táto zmes sa dochutí nasekanou petržlenovou vňaťou, majoránkou, cesnakom, soľou a korením. Potom sa tvaruje do podoby bochánku a pečie sa v rúre alebo na panvici. Ak chcete pripraviť českú sekanú pečienku, môžete sa držať nasledujúceho postupu:
Ingrediencie:
- 500 g mletej mäsovej zmesi (hovädzie, bravčové alebo zmes oboch)
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
- 1 vajce
- 50 g strúhanky
- 2 čajové lyžičky nasekanej petržlenovej vňate
- 1 čajová lyžička mletej majoránky
- Soľ a korenie podľa chuti
Česká sekaná pečienka
Postup:
- V mise zmiešajte mletú mäsovú zmes, nasekanú cibuľu, cesnak, vajce a strúhanku.
- Pridajte aj petržlenovú vňať, majoránku, soľ a korenie.
- Dobre premiešajte, kým sa všetky ingrediencie spoja.
- Získanú zmes tvarujte do bochánku.
- Pečienku položte na plech vyložený pečiacim papierom a pečte ju v predhriatej rúre na 180 ° C asi 45 minút, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
- Počas pečenia niekoľkokrát polievajte pečenku vývarom, aby bola šťavnatá.
- Po upečení nechajte sekanú pečienku chvíľu odpočinúť a potom ju nakrájajte na plátky.
Podávajte s zemiakovou kašou, tekvicovým šalátom alebo inými prílohami podľa vášho výberu. Dobrú chuť!