České lievance, tiež známe ako palačinky, sú skvelým jedlom, ktoré môžete ľahko pripraviť aj doma. Tu je jednoduchý recept na české lievance:
Suroviny:
- 250 g múky
- 2 vajcia
- 500 ml mlieka
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- štipka soli
- olej na vymastenie panvice
České lievance
Postup:
- V mise zmiešajte múku, cukor a soľ.
- Do múky pridajte vajcia a vanilkový extrakt. Pomaly nalejte mlieko a za stáleho miešania vytvorte hladké cesto. Cesto by malo byť tekutejšie ako pri príprave klasických palaciniek. Ak sa vám zdá príliš husté, pridajte ešte trochu mlieka.
- Ak chcete, nechajte cesto odpočívať asi 15 minút.
- Panvicu rozohrejte na stredne silnom ohni a vymažte ju olejom.
- Nalejte menšiu množinu cesta na stred panvice a rýchlo ju premiestnite, aby sa cesto rozotrie po celej ploche panvice. Toto je dôležité, pretože české lievance by mali byť menšie a hrubšie než štandardné palacinky.
- Pečte lievance asi 2-3 minúty, kým nie sú zlatisté a na povrchu sa objavia bublinky. Potom ich opatrne obráťte a dopečte aj z druhej strany.
- Hotové lievance môžete podávať s javorovým sirupom, džemom, tvarohom, šľahačkou alebo inými obľúbenými prísadami.
Dúfam, že vám tento recept pomôže vytvoriť vynikajúce české lievance. Dobrú chuť!
2)
České lievance sú lahodným pokrmom, ktorý si obľúbili mnohí z nás. Ich nadýchaná štruktúra a sladká chuť sú ideálne na raňajky alebo ako dezert. Dnes vám prinášam originálny recept, ktorý poteší vás aj vašich blízkych.
Ingrediencie na české lievance
Na prípravu týchto delikátnych lievancov budete potrebovať:
- 250 g hladkej múky
- 2 lyžice cukru
- 2 vajíčka
- 300 ml mlieka
- 1 balíček prášku do pečiva
- štipka soli
- Maslo alebo olej na opekanie
- Podľa chuti: džem, ovocie, alebo med na podávanie
Postup na prípravu lievancov
Začnite tým, že si v miske zmiešate suché ingrediencie, teda múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. V inej miske vyšľahajte vajíčka s mliekom, kým nevznikne hladká zmes.
Potom spojte mokré a suché ingrediencie dohromady a premiešajte, aby ste vytvorili hladké cesto. Nezabudnite na to, aby ste sa vyhli hrudkám. Cesto by malo byť akurát husté, aby sa dalo ľahko naliať na panvicu.
Na stredne rozpálenej panvici rozpustite maslo alebo olej. Následne nalejte lyžicu cesta na panvicu. Opečte lievanec z jednej strany, kým sa na povrchu nezačnú objavovať bublinky, potom ho otočte a opečte z druhej strany.
Pokračujte v pečení, kým nezaplníte celú panvicu a nevytvoríte krásne nadýchané lievance. Podávajte ich teplé s vašim obľúbeným džemom, ovocím alebo medom. Dobrú chuť!
České lievance sú úžasné! Vždy si ich robím na víkendové raňajky a všetci sú nadšení. Recept je jednoduchý a výsledok vždy stojí za to. Odporúčam pridať čerstvé ovocie. Dúfam, že ich vyskúšate aj vy!
Tento recept na české lievance je skvelý! Je jednoduchý a veľmi chutný. Chcem sa s rodinou podeliť o túto dobrú chuť, keď ich pripravím. Dúfam, že sa aj vám podaria tak dobre ako mne!
Milujem české lievance! Tento recept je presne to, čo som hľadal. Rád experimentujem s prísadami a určite pridám trochu kakaa do cesta. Verím, že výsledok bude fantastický. Ďakujem za inšpiráciu!
Tento recept na české lievance ma úplne očaril! Robila som ich už niekoľkokrát a zakaždým sú výborné. Najlepšie sú s javorovým sirupom alebo domácim džemom. Odporúčam všetkým milovníkom sladkostí!
Vynikajúci recept! Česká kuchyňa má veľa skvelých jedál a tieto lievance sú medzi nimi určite jedny z najlepších. Ľahko sa pripravia a rodina si ich zamilovala. Určite ich budem robiť častejšie!
Skvelý návod na prípravu českých lievancov! Môj manžel ich miluje a deti tiež! Je to ideálne jedlo pre rodinné raňajky alebo dezert po obede. Teším sa, keď ich znova urobím.
‘Lievance sú moje obľúbené jedlo!’ povedal som si, keď som videl tento recept. Veľmi sa mi páči jeho jednoduchosť a rýchlosť prípravy. Oproti iným receptom mi tento veľmi vyhovuje – určite ho vyskúšam.
‘Tak toto je super!’ Myslím si, že tieto české lievance budú hitom na mojej ďalšej narodeninovej oslave! Všetci moji priatelia milujú dobré jedlo, takže určite budem mať úspech.
‘Juhuu!’ Už sa teším na pečenie týchto lahodných lievancov cez víkend! Pripravím ich s jahodami a šľahačkou – to bude pochúťka pre celú rodinu.
‘Wow!’ Tento recept ma nadchol! Rád pečiem pre svojich blízkych, takže určite vyskúšam túto variantu českých lievancov – už teraz viem, že budú fantastické!