Cesnakový krém - polievka

 

Tu je návod na česnekový krémový vývar:

Prísady:

  • 4 veľké hlavy cesnaku
  • 2 cibuľe
  • 4 zemiaky
  • 3 lyžice masla
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na varenie
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Krémová polievka z cesnaku

Postup prípravy:

  1. Rúru predhrejte na 200 °C. Očistite a nastrúhajte cesnak a cibuľu. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky.
  2. Cesnak rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkajte olejom. Pečte ho približne 15-20 minút, kým nezhnedne a nezmäkne.
  3. V hrnci rozpustite maslo. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a smažte ju asi 5 minút, kým nebude mäkká.
  4. Do hrnca k cibuli pridajte zemiaky, pečený cesnak a zalejte zeleninovým vývarom. Varíme na nízkej teplote, až kým sa zemiaky nezjemnia.
  5. Polievku rozmixujte dohladka pomocou mixéra. Ak je príliš hustá, pridajte smotanu a dôkladne premiešajte.
  6. Ochuťte soľou a korením podľa vlastnej preferencie. Na konci môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Cesnakový krém - polievka-2

2) Cesnakový krém – polievka

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept na krémovú polievku z cesnaku, ste na správnom mieste! Táto polievka je skvelou voľbou ako predjedlo alebo ako ľahký hlavný chod. S bohatou arómou cesnaku a krémovou konzistenciou vás určite osloví.

Zloženie na krémovú polievku z cesnaku

Na prípravu tejto vynikajúcej česnekovej polievky potrebujete:

Ako dlho zavárať uhorky?

Ako dlho zavárať uhorky?

Čítať viac »

  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 2 zemiaky
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej

Postup na prípravu

1. Na začiatku očistite a nakrájajte cibuľu a cesnak. Na panvici s olivovým olejom ich opražte do zlatista.

2. Zemiaky očistite a nakrájajte na malé kocky, pridajte ich na panvicu k cibuľke a cesnaku. Smažte spolu približne 5 minút.

3. Zalejte zeleninovým vývarom a varte zemiaky, kým nie sú mäkké (asi 15 minút).

4. Keď sú zemiaky uvarené, zmes rozmixujte dojemna. Pridajte smotanu a dochuťte soľou a čiernym korením.

5. Polievku podávajte s čerstvým chlebom alebo posypanou petržlenovou vňaťou.

Tak, ako ste si mohli všimnúť, krémová polievka z cesnaku je rýchla a jednoduchá na prípravu. Dúfame, že si na nej pochutnáte!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Rudolf Simkova píše:

    Článok je veľmi užitočný, ďakujem za výborný recept.

  2. Estera Soltisova píše:

    Už som polievku vyskúšala, bola vynikajúca. Určite si ju ešte uvarím.

  3. Kocúr123 píše:

    Tento recept na cesnakový krém je skvelý! Milujem, keď je jedlo jednoduché a chutné. Cesnak dodáva polievke úžasnú chuť a arómu. Určite ho vyskúšam na večeru, som si istý, že sa rodine bude páčiť!

  4. ZelenáJablko píše:

    Wow, táto cesnaková polievka vyzerá fantasticky! Neviem sa dočkať, kedy ju pripravím. Znie to ako perfektné jedlo na chladné dni. Určite pridám aj čerstvú petržlenovú vňať, aby to bolo ešte lepšie!

  5. MačkaMia píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept! Cesnaková polievka je moja obľúbená a tento spôsob prípravy vyzerá veľmi lákavo. Som nadšená z toho, aké jednoduché ingrediencie sú potrebné. Určite to skúsim čoskoro!

  6. VeselýKocúr píše:

    Super recept na cesnakovú polievku! Mám rád varenie a tento recept mi uľahčuje život. Suroviny sú dostupné a výsledok vyzerá veľmi chutne. Teším sa na varenie s rodinou, určite si pochutíme!

  7. SvetlýBlesk píše:

    Cesnakový krém – polievka? To znie úžasne! Milujem chuť cesnaku a táto polievka vyzerá ako dokonalé jedlo pre každého. Ďakujem za zdieľanie tohto receptu, určite ho pridám do svojho zoznamu receptov!