Jedným z najrýchlejších spôsobov prípravy jedla. Vedeli ste, že skutočná mozzarella sa tvorí z byvolieho mlieka? Avšak myslím, že tie, ktoré sú bežne k dostaniu v našich obchodoch, nie sú tie pravé.
Na realizáciu receptu budeme potrebovať:
- 1 balenie cestovín (môže byť akýkoľvek typ)
- soľ
- olej
- 2 kusy mozzarelly
- 2 skleničky sušených paradajok v oleji
- obyčajné maslo
Cestoviny s mozzarellou a sušenými paradajkami
Cestoviny uvaríme podľa pokynov uvedených na obale v osolenej vode. Do vody, v ktorej budú varené, obyčajne pridávam kvapku oleja, aby sa cestoviny po uvarení a zliatí vody nezlepili. Potom nakrájam mozzarellu na malé kúsky.
Rovnako aj sušené paradajky. Odstránim z nich olej a rozkrájame na drobné kocky. Keďže sušené paradajky majú silnú chuť, je lepšie krájať na skutočne malé kusy. Keď sú cestoviny hotové, zlejeme z nich vodu, preložíme ich do väčšej misy alebo hrnca a ešte k horúcim pridáme niekoľko plátkov obyčajného masla.
Tým zabezpečíme, že cestoviny nebudú suché. Potom pridám nakrájanú mozzarellu a sušené paradajky. Trochu dosolím a máme hotovo. Občas pridám aj niekoľko lyžíc oleja z paradajok a dobre premiešam.
Recepty s cestovinami sú dostupné aj na tejto stránke.
Cestoviny s mozzarellou a sušenými paradajkami
2) Druhá varianta – Cestoviny s mozzarellou a sušenými paradajkami
Skúsme trochu experimentovať a pozrime sa na druhú verziu receptu.
Budeme potrebovať:
- 40 g cherry paradajok
- balenie cestovín
- 1 ks mozzarely
- 1 strúčik cesnaku
- bazalka
- tymián
- čierne mleté korenie
- soľ
- olivový olej
Najprv som sa pustil do cestovín. Dala som ich do vriacej vody, ktorú som osolila, a nechala ich odkvapkať v cedníku. Vo väčšej panvici som si nahriate trošku olivového oleja a pridala cherry paradajky. Môžete ich opiecť.
Do panvice pridávam aj roztlačený cesnak, alebo ho nakrájam na jemno. Ak máte doma sušený, dajte panvicu mimo plameňa a pridajte cestoviny, tymián, čierne mleté korenie a dobre premiešajte.
Na tanier podávam cestoviny, pridávam nakrájanú mozzarellu a pár lístkov bazalky. Prajem dobrú chuť.
Videorecept: Cestoviny s mozzarellou a sušenými paradajkami
Ak sa vám jedlo páčilo, veľmi ma to teší.
Pridala som vyššie aj video, ktoré by vám mohlo pomôcť pri príprave.
Varte s radosťou, priatelia.
3) Cestoviny s mozzarellou a sušenými paradajkami – inak
Tu je variácia receptu „Cestoviny s mozzarellou a sušenými paradajkami“ po slovensky:
Suroviny:
- 1 balenie cestovín (akékoľvek množstvo)
- Soľ
- Olivový olej
- 2 mozzarelly
- 2 malé plechovky sušených paradajok v oleji
- Maslo
Postup:
- Uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale v osolenej vode. Pridanie niekoľkých kvapiek oleja do varenej vody pomôže zabrániť lepeniu cestovín po zliatí.
- Počas varenia cestovín pokrájame mozzarellu na malé kúsky.
- Odkvapkané sušené paradajky z oleja nakrájame na drobné kúsky. Vzhľadom na intenzívnu chuť sušených paradajok je odporúčané ich rozporciovať na menšie časti.
- Keď sú cestoviny hotové, scedíme ich z vody a prenesieme do veľkosti misky alebo hrnca. Na ešte teplé cestoviny voľne pridáme pár plátkov masla, čo pomôže predísť ich vysychaniu.
- Do cestovín pridáme kocôčky mozzarelly a sušených paradajok. Ochuťte štipkou soli a všetko dôkladne premiešajte. Môžeme pridať aj trochu oleja z paradajok pre ešte intenzívnejšiu chuť.
- Cestoviny s mozzarellou a sušenými paradajkami podávame teplé a prajeme dobrú chuť!
Ďalšie recepty na cestoviny nájdete na tejto stránke.
4) Cestoviny s mozzarellou a sušenými paradajkami
Ak túžite po jednoduchom, ale chutnom recepte na cestoviny, ste na správnom mieste! Dnes vám ukážem výborné cestoviny s mozzarellou a sušenými paradajkami. Tento jedlo je ideálnou voľbou na rýchly obed či večeru, ktorú si zamilujete. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup pripravy!
Na prípravu týchto lahodných cestovín budete potrebovať:
- 250 g cestovín (napríklad špagiet alebo tagliatelle)
- 200 g mozzarella syra
- 100 g sušených paradajok v oleji
- 2 strúčiky cesnaku
- Olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka na dekoráciu
Postup
1. Základom je varenie cestovín v osolenej vode podľa návodu na obale. Po dosiahnutí al dente ich sceďte a nechajte vychladnúť.
2. Počas varenia cestovín zhotovte omáčku. Na panvici ohrejte olivový olej a pridajte na jemno nasekaný cesnak. Smažte ho, kým nezíska zlatistý nádych, pričom dávejte pozor, aby sa nespálil.
3. Pridajte sušené paradajky (podľa preferencie ich môžete nakrájať na menšie kusy) a smažte ešte niekoľko minút.
4. Do panvice vložte uvarené cestoviny a nakrájanú mozzarellu na kocky. Dobre premiešajte a nechajte, aby sa syr začal rozpúšťať.
5. Na záver dochuťte soľou a čiernym korením. Pokrm servírujte na tanieri, ozdobte čerstvou bazalkou a užívajte si túto jednoduchú a lahodnú alternatívu cestovín!
Verím, že si tento recept získate a budete ho s radosťou pripravovať opakovane. Dobrú chuť!