Cestoviny s pečeným baklažánom

Ak hľadáte jedlo s cestovinami a pečeným baklažánom, mám pre vás skvelý recept na “Cestoviny s pečeným baklažánom a paradajkovou omáčkou”. Tu je recept:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napr. penne alebo linguine)
  • 1 veľký baklažán
  • 2 paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • bazalka (na dochutenie)
  • oregano (na dochutenie)
  • soľ a čierne korenie (na dochutenie)
  • extra panenský olivový olej (na pečenie a dochutenie)

 

Cestoviny s pečeným baklažánom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Pripravte si pekáč a pokvapkajte ho panenským olivovým olejom.
  3. Nakrájajte baklažán na plátky hrúbky približne 1 cm. Osolte plátky baklažánu z oboch strán a nechajte ich odstáť asi 15 minút, aby sa vyťahala prebytočná vlhkosť.
  4. Po 15 minútach opláchnite a osušte plátky baklažánu, aby ste odstránili soľ.
  5. Na pekáči rozložte plátky baklažánu a pokvapkajte ich olivovým olejom. Pečte ich v predhriatej rúre asi 20-25 minút, dokedy nebudú zlatisté a mäkké.
  6. Paradajky vyrežte a nakrájajte na malé kúsky.
  7. Na panvici si pripravte paradajkovú omáčku. Na strednom ohni zohrejte trochu olivového oleja a pridajte na plátky nakrájaný cesnak. Orestujte cesnak, až začne zlatieť.
  8. Pridajte nakrájané paradajky a dusťte ich asi 10-15 minút, kým paradajky nezmäknú a nevznikne z nich hustejšia omáčka.
  9. Omáčku dochuťte čerstvými bylinkami, ako je bazalka a oregano, a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  10. Varte cestoviny v osolenej vriacej vode a keď sú al dente, scedíme ich v ceduľovom sitku.
  11. K cestovinám pridajte paradajkovú omáčku a premiešajte, aby sa všetko pekne spojilo.
  12. Servírujte cestoviny s pečeným baklažánom na tanieri a okrášlite ich niekoľkými lístkami bazalky.

Verím, že vám tento recept chutí! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *