Ak hľadáte jedlo s cestovinami a pečeným baklažánom, mám pre vás skvelý recept na “Cestoviny s pečeným baklažánom a paradajkovou omáčkou”. Tu je recept:
Suroviny:
- 250 g cestovín (napr. penne alebo linguine)
- 1 veľký baklažán
- 2 paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- bazalka (na dochutenie)
- oregano (na dochutenie)
- soľ a čierne korenie (na dochutenie)
- extra panenský olivový olej (na pečenie a dochutenie)
Cestoviny s pečeným baklažánom
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Pripravte si pekáč a pokvapkajte ho panenským olivovým olejom.
- Nakrájajte baklažán na plátky hrúbky približne 1 cm. Osolte plátky baklažánu z oboch strán a nechajte ich odstáť asi 15 minút, aby sa vyťahala prebytočná vlhkosť.
- Po 15 minútach opláchnite a osušte plátky baklažánu, aby ste odstránili soľ.
- Na pekáči rozložte plátky baklažánu a pokvapkajte ich olivovým olejom. Pečte ich v predhriatej rúre asi 20-25 minút, dokedy nebudú zlatisté a mäkké.
- Paradajky vyrežte a nakrájajte na malé kúsky.
- Na panvici si pripravte paradajkovú omáčku. Na strednom ohni zohrejte trochu olivového oleja a pridajte na plátky nakrájaný cesnak. Orestujte cesnak, až začne zlatieť.
- Pridajte nakrájané paradajky a dusťte ich asi 10-15 minút, kým paradajky nezmäknú a nevznikne z nich hustejšia omáčka.
- Omáčku dochuťte čerstvými bylinkami, ako je bazalka a oregano, a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Varte cestoviny v osolenej vriacej vode a keď sú al dente, scedíme ich v ceduľovom sitku.
- K cestovinám pridajte paradajkovú omáčku a premiešajte, aby sa všetko pekne spojilo.
- Servírujte cestoviny s pečeným baklažánom na tanieri a okrášlite ich niekoľkými lístkami bazalky.
Verím, že vám tento recept chutí! Dobrú chuť!