Cestoviny so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

Aké skvelé menu! Tu je recept na cestoviny so smotanovo-šampiňónovou omáčkou:

Suroviny:

  • 300 g cestovín (napríklad penne, tagliatelle alebo farfalle)
  • 250 g šampiňónov, nakrájaných na tenké plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 200 ml smotany na varenie
  • 50 g strúhaného syra (parmezán alebo hocijaký iný, ktorý máte radi)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Cestoviny so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

Postup:

  1. V hrnci uvarte cestoviny v osolenej vode podľa pokynov na obale. Odkvapkané cestoviny nechajte stranou.
  2. Na panvici si zohrejte olivový olej na strednom ohni a pridajte cibuľu. Osmažte ju dozlatista.
  3. Pridajte šampiňóny a cesnak do panvice s cibuľou. Cca 5 minút ich orestujte, kým šampiňóny nezmäknú.
  4. Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Za občasného miešania nechajte omáčku zahustnúť.
  5. Na panvicu pridajte uvařené cestoviny a nechajte ich prejsť omáčkou. Ochutnať soľou a korením podľa chuti.
  6. So zmiešaným strúhaným syrom posypte hotové cestoviny so smotanovo-šampiňónovou omáčkou.
  7. Ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte ešte horúce.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *