Úplne podobný recept ako naše obľúbené kuracie stehná na kyslej kapuste so sušenou šunku, ktorý odporúčam a neváhajte ho použiť na druhý obed pre vašu rodinu.
Tento recept som si pre vás pripravila ako pokračovanie alebo inú variantu ako niekto nemá rad sušenú šunku, ale chce radšej zemiaky. Opäť podobný postup prípravy avšak len pridáme zemiaky.
Chrumkavé kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch
Toto je skvelý recept pre tých, ktorí majú radi kombináciu kur mäsa, kyslej kapusty a zemiakov. Recept je veľmi jednoduchý a chrumkavé kuracie stehná sa perfektne dopĺňajú so šťavnatou kyslou kapustou a zemiakmi. Tu je postup:
Suroviny:
- 4 kuracie stehná
- 500 g kyslej kapusty
- 4 väčšie zemiaky
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- olej na pečenie
- soľ, korenie, čerstvá petržlenová vňať
Postup:
- Kuracie stehná očistíme a osušíme. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame na plátky a cesnak jemne nasekáme.
- V panvici rozohrejeme olej a opečieme kuracie stehná z oboch strán, až kým nebudú zlatisté. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme bokom.
- Do panvice, v ktorej sme pekli kuracie stehná, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme kyslú kapustu a zemiaky. Premiešame a varíme na strednom ohni asi 20 – 25 minút, kým zemiaky nebudú mäkké.
- Vrátime kuracie stehná do panvice s kapustou a zemiakmi a ešte pár minút ich spolu dusíme. Môžeme podľa chuti pridať aj trochu vody, ak je potrebné.
- Po uvarení posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame.
Výsledkom je jedlo plné chrumkavosti, aromatického kuracieho mäsa a kombinácie kyslej kapusty a zemiakov. Môžete to podávať s chlebom alebo ako samostatné jedlo. Prijemnú chuť!
2)
Chrumkavé kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch sú obľúbeným jedlom, ktoré poteší nie len vaše chuťové poháriky, ale aj vašu rodinu. V dnešnom recepte sa dozviete, ako pripraviť toto chutné jedlo v jednoduchých a jasne popísaných krokoch.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na prípravu chrumkavých kuracích stehien na kyslej kapuste a zemiakoch budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 500 g kyslej kapusty
- 4 veľké zemiaky
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- Soľ a korenie podľa chuti
- Rastlinný olej
Postup prípravy
Postupujte podľa nasledujúcich krokov pre prípravu chrumkavých kuracích stehien:
- Najprv si predhrejte rúru na 200 °C.
- Kuracie stehná dôkladne umyte, posoľte a okoreňte z oboch strán. Potom ich opražte na panvici s troškou oleja do zlatista.
- Na tej istej panvici opražte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
- V mise zmiešajte kyslú kapustu s opraženou cibuľou a cesnakom. Ochutnajte a prípadne dochuťte.
- Na plech dajte kyslú kapustu a na ňu rozložte kuracie stehná. Pridajte na štvrtky nakrájané zemiaky okolo.
- Pečte v predhriatej rúre približne 45-50 minút, kým sú stehná chrumkavé a zemiaky zlatisté.
Podávajte horúce a vychutnajte si toto tradičné jedlo s rodinou a priateľmi!
Skvelý recept, určite ho vyskúšam. Myslím, že bude chutiť celá moja rodina.
Tento recept milujem, je to naozaj skvelá kombinácia.
Neviem sa dočkať, kým ho vyskúšam! Vyzerá to naozaj chutne.
Ďakujem za tento recept, je to super! Určite ho vyskúšam čoskoro.
Recept znie veľmi chutne, určite ho vyskúšam.
Skvelý nápad s pridaním zemiakov, jedlo vyzerá veľmi chutne.
Nech sa páči, pekný recept, musím skúsiť!
Recept sa mi veľmi páči, je jednoduchý a chutný. Určite ho vyskúšam!
Tento recept znie skvele, určite ho vyskúšam pri nasledujúcej príležitosti!
Neviem sa dočkať, kým vyskúšam tento recept. Znie to veľmi chutne a jednoducho!
Mňam, recept na chrumkavé kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch vyzerá skvele! Už teraz cítim chuť tohto skvelého jedla.