Chrumkavé vyprážané kuracie stehná

1. Klasické chrumkavé kuracie stehná s bylinkami

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1 šálka strúhanky
  • 2 strúčiky cesnaku (roztlačené)
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička oregano
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Kuracie stehná dôkladne umyjeme a osušíme. Osolíme a okoreníme ich na oboch stranách.
  2. V miske si nachystáme tri hlboké nádoby: v prvej zmiešame múku s cesnakom, v druhej rozšľahané vajce a v tretej strúhanku s bazalkou a oreganom.
  3. Každé stehno obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
  4. Na panvici zohrejeme olej a stehná vyprážame na strednom stupni 8 až 10 minút z každej strany, až kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
  5. Po vyprážaní ich položíme na papierovú utierku, aby sme odstránili nadbytočný olej. Podávame s obľúbenou omáčkou.

2. Pikantné kuracie stehná v kokosovom mlieku

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1 šálka strúhanky
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 2 čajové lyžičky kari korenia
  • 1 čajová lyžička čili prášku
  • Soľ podľa vkusu
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Kuracie stehná umyjeme a dôkladne osušíme. Posolíme a okoreníme ich kari a čili práškom.
  2. V jednej miske zmiešame kokosové mlieko s vajcom. V ďalšej miske pripravíme múku a strúhanku.
  3. Každé stehno obalíme najprv v múke, potom ponoríme do kokosovej zmesi a nakoniec obalíme v strúhanke.
  4. Na panvici zohrejeme olej a pečieme stehná na strednom stupni, kým nie sú zlatohnedé (približne 8 – 10 minút z každej strany).
  5. Podávame s ryžou a čerstvou zeleninou.

3. Medovo-mustárové kuracie stehná

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 1/2 šálky medu
  • 1/4 šálky dijonskej horčice
  • 1 šálka strúhanky
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky múky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Kuracie stehná osolíme a okoreníme. V miske zmiešame med s horčicou.
  2. Každé stehno najprv obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
  3. Na panvici zohrejeme olej a vyprážame stehná na strednej teplote, kým nebudú zlatohnedé (8 – 10 minút z každej strany).
  4. Po vyprážaní ich natrieme medovo-horčicovou zmesou a necháme piecť ešte 5 minút.
  5. Podávame s pečenými zemiakmi alebo čerstvým chlebom.

4. Chrumkavé kuracie stehná s paprikou a cesnakom

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 šálka strúhanky
  • 1/2 šálky múky
  • 2 vajcia
  • 2 čajové lyžičky údenej papriky
  • 3 strúčiky cesnaku (roztlačené)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Stehná posolíme a okoreníme. V mise zmiešame strúhanku s údenou paprikou a cesnakom.
  2. Múku, vajcia a zmes strúhanky si nachystáme v troch oddelených miskách.
  3. Stehná obalíme v múke, ponoríme do vajca a nakoniec ich obalíme v zmesi strúhanky.
  4. Na panvici zohrejeme olej a stehná vyprážame, až pokým nie sú zlatohnedé (8 – 10 minút z každej strany).
  5. Podávame s citrónovými klínmi a čerstvými bylinkami.

5. Francúzske bylinkové kuracie stehná

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1/4 šálky múky
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • 1 čajová lyžička rozmarínu
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • Olej na smaženie

Postup:

  1. Stehná dochutíme soľou a korením. V misy spojíme strúhanku s bylinkami.
  2. Múku, vajcia a bylinkovú strúhanku si pripravíme v troch rôznych miskách.
  3. Stehná najprv obalíme v múke, následne ponoríme do vajca a nakoniec v zmesi strúhanky.
  4. Na panvici zohrejeme olej. Stehná smažíme dozlatista (8 – 10 minút z oboch strán).
  5. Podávame spolu s cibuľovými krúžkami a bylinkovým dipom.

6. Chrumkavé ázijské kuracie stehná so sezamovými semienkami

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 1/2 šálky múky
  • 1 vajce
  • 1 šálka strúhanky
  • 1/2 šálky sezamových semien
  • 2 čajové lyžičky sójovej omáčky
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • Olej na smaženie

Postup:

Ako dlho sa varí mrazený hrášok?

Ako dlho sa varí mrazený hrášok?

Čítať viac »

  1. Stehná ochutíme soľou a korením. V misy premixujeme strúhanku so sezamovými semienkami.
  2. Múku, vajcia a zmes dochutíme sójovou omáčkou.
  3. Stehná obalíme v múke, následne ponoríme do vajca a na koniec obalíme so sezamom.
  4. Na panvici ohrejeme olej. Stehná vyprážame dozlatista (6 – 8 minút z oboch strán).
  5. Podávame s ryžou a pikantnou omáčkou.

7. Talianske kuracie stehná s parmezánom

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu
  • 2 čajové lyžičky talianskych byliniek
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Stehná ochutíme soľou a korením. V misy zmixujeme strúhanku s parmezánom a bylinkami.
  2. Múku, vajcia a zmes strúhanky si pripravíme v troch odlišných miskách.
  3. Stehná obalíme v múke, ponoríme do vajca a potom obalíme v syrovej zmesi.
  4. Na panvici rozpálime olej a smažíme stehná, kým nezískajú zlatohnedú farbu (8 – 10 minút z oboch strán).
  5. Podávame s paradajkovou omáčkou a rustikálnym chlebom.

8. Chrumkavé kuracie stehná s avokádovým dipom

Ingrediencie:

Slané cuketové palacinky bez lepku

Slané cuketové palacinky bez lepku

Čítať viac »

  • 4 kuracie stehná
  • 1 šálka strúhanky
  • 1/2 šálky múky
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • Olej na smaženie
  • 1 zrelé avokádo
  • 1 limetka
  • Soľ a korenie podľa preferencií

Postup:

  1. Stehná ochutíme soľou a paprikou. Pripravíme si zmes strúhanky, múky a vajca.
  2. Stehná obalíme v múke, potom ich ponoríme do vajca a obalíme v strúhanke.
  3. Na panvici zohrejeme olej a stehná vyprážame, kým sú zlatohnedé (8 – 10 minút z oboch strán).
  4. Kým sa stehná smažia, pripravíme avokádový dip: rozpučíme avokádo a zmiešame s limetkovou šťavou, soľou a korením.
  5. Podávame teplé stehná s avokádovým dipom a čerstvým chlebom.

 

Potrebujeme:
– 4 kuracie stehná
– soľ a čierne korenie
– múku
– olej na smaženie

 

Chrumkavé vyprážané kuracie stehná

Postup:
1. Kuracie stehná najskôr umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
2. V miske zmiešame múku so soľou a čiernym korením.
3. Každé stehno obalíme v múke a dôkladne pokryjeme.
4. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme kuracie stehná.
5. Opekáme je z oboch strán, kým sa nestanú zlatistými a chrumkavými.
6. Hotové stehná vyberieme z oleja a necháme odkvapkať na papierovom uteráku.
7. Podávame ešte teplé so zeleninovým šalátom alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Valentin99 píše:

    Tento recept je skvelý, určite ho vyskúšam!

  2. Eugen Ringlociova píše:

    Jednoduché a chutné jedlo, ideálne na rýchlu prípravu.

  3. Boris85 píše:

    Mňam, toto vyzerá naozaj lahodne!

  4. Lydia73 píše:

    Milujem kuracie mäso, takže tento recept ma veľmi zaujal.

  5. Nina33 píše:

    Takéto jednoduché recepty sú presne to, čo potrebujem. Ďakujem!

  6. Karina Dubnickova píše:

    Super nápad s pridaním zeleninového šalátu, určite to skúsim.