Cícerová krémová polievka - Recept

Tu je jednoduchý recept na krémovú polievku z cíceru:

Suroviny:

  • 250 g cíceru (predtým namočeného cez noc)
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná najemno
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané najemno
  • 2 mrkvy, očistené a nakrájané na malé kúsky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
  • Extra panenský olivový olej na dochutenie

 

Krémová polievka z cíceru – Recept

Postup:

Pečené králičie stehná s omáčkou

Pečené králičie stehná s omáčkou

Čítať viac »

  1. V hrnci varte namočený cícer v osolenej vode, až kým nie je mäkký. Následne ho sceďte a odložte bokom.
  2. Na strednom ohni zahrejte olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju, kým nezíska zlatistú farbu.
  3. Pridajte do hrnca cesnak, mrkvu, rascu, kurkumu a koriandr. Orestujte ešte 2 minúty.
  4. Do hrnca vložte uvarený cícer a zeleninový vývar. Zvýšte teplotu a varte asi 15-20 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
  5. Pomocou mixéra rozmixujte polievku na hladkú konzistenciu. Ak je potrebné, pridajte viac vývaru pre dosiahnutie požadovanej konzistencie.
  6. Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a korenie.
  7. Podávajte polievku teplú, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou a jemne pokvapkanú extra panenským olivovým olejom.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *