Cícerová polievka s párkom predstavuje skvelú kombináciu, ktorá spája výživnú cícerovú polievku s lahodnými mäsovými parkami. Nižšie nájdeš jednoduchý recept:
Suroviny:
- 250 g cíceru (namočeného cez noc a scedeného)
- 1 väčšia cibuľa (nakrájaná na kusy)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 2 mrkvy (nakrájané na kusy)
- 2 zemiaky (nakrájané na kocky)
- 500 ml zeleninového vývaru
- 500 ml vody
- 250 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo ich kombinácia)
- Soľ a čierne korenie podľa preferencie
- Petržlenová vňať (na ozdobenie)
Cícerová polievka s párkom
Postup:
- V hrnci rozohrej olej a orestuj cibuľu spolu s cesnakom, kým nezmäknú a nebudú zľahka zlatisté.
- Pridaj cícer, mrkvu, zemiaky, zeleninový vývar a vodu. Nechaj dusiť a potom dochuť podľa potreby.
- Na druhej panvici opekaj mleté mäso, kým nebude dobre prepečené. Osol a okoreň podľa chuti.
- Keď je cícer dostatočne mäkký, pridaj orestované mäso do polievky. Daj variť ešte asi 15 minút.
- Pred podávaním ozdob polievku nasekanou petržlenovou vňaťou.
Voilà! Na stole máš lahodnú cícerovú polievku s párkom. Dobrú chuť!