Čína z králika recept

 

Čína je známa svojou pestrou gastronómiou, ktorá obsahuje množstvo receptov, vrátane tých s králikom. Jedným z tradičných čínskych jedál je „Zapečený králik“.

Tu je jednoduchý recept na Zapečeného králika:

Ingrediencie:

1 králik, rozdelený na menšie časti
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
2 polievkové lyžice hnedého cukru
2 polievkové lyžice ryžového octu
2 polievkové lyžice sezamového oleja
4 strúčiky cesnaku, nasekané
2 cibule, nakrájané na kolieska
2 polievkové lyžice kukuričného škrobu (na zahušťovanie omáčky)
Soľ a korenie podľa chuti
Uvarená ryža na servírovanie

Postup:

V miske skombinujte sójovú omáčku, hnedý cukor, ryžový ocot a sezamový olej. Pridajte kúsky králika a nechajte ich marinovať minimálne 30 minút.
Na stredne veľkej panvici alebo v hrnci rozohrejte tuk a pridajte marinovaného králika spolu s marinádou. Zapekajte králika na strednom ohni približne 10 minút.
Potom pridajte nasekaný cesnak a cibuľu. Pokračujte v zapekaní králika, až kým nebude mäso jemné a omáčka sa nezmenší.
Ak je omáčka príliš tekutá, môžete ju zahustiť zmesou kukuričného škrobu a vody. Postupne pridávajte a stále miešajte, až kým omáčka nezíska požadovanú hustotu.

Stačí už len stiahnuť zo sporáka a vychutnávať si.

Prajem vám dobrú chuť.

Ako doma nakrájať kačicu?

Ako doma nakrájať kačicu?

Čítať viac »

Čína z králika recept-2

2) Čína z králika recept

Čína z králika ponúka vynikajúci a kreatívny spôsob, ako využiť toto chutné a zdravé mäso. Králik je bohatý na bielkoviny a má nízky obsah tuku, čo ho robí ideálnym do rôznych pokrmov, vrátane populárnej čínskej kuchyne. V tomto texte vám ukážeme, ako si pripraviť tento pokrm s čerstvými surovinami a tradičnými prísadami, aby ste dosiahli jedinečný kulinársky zážitok.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu číny z králika budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 celý králik (približne 1 kg, rozdelený na kusy)
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na plátky)
  • 150 ml sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica strúhaného zázvoru
  • 250 g zeleniny (mrkva, paprika, brokolica)
  • 2 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
  • Rýža na servírovanie

 

Postup: Ako pripraviť Čínu z Králika

Na začiatku si pripravte všetky suroviny. Olej na panvici zohrejte a orestujte cibuľu. Smažte ju do zlatista a následne pridajte cesnak a zázvor. Potom na panvicu vložte kúsky králika a opražte ich z každej strany, až kým nezískajú zlatistú farbu. Potom pridajte sójovú omáčku, soľ a korenie. Dobre premiešajte a varte na miernom ohni približne 30 minút.

Keď bude králik takmer hotový, pridajte nakrájanú zeleninu a varte ešte 10 minút, aby sa zelenina zjemnila. Na záver podávajte so skvelou ryžou ako prílohou. Tento unikátny recept na čínu z králika vás určite očarí a prinesie do vašej kuchyne správnu chuť čínskej kultúry.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

21 Komentárov

  1. Avatar of Dusana Feldek Dusana Feldek píše:

    Článok ma veľmi inšpiroval skúsiť nový recept. Už sa teším na varenie a vyskúšanie nových chutí.

  2. Avatar of Esarova Esarova píše:

    Tento recept vyzerá naozaj skvelo. Určite si ho musím čoskoro vyskúšať.

  3. Avatar of Anonym píše:

    Mňamka! Už teraz cítim, ako mi tečie slinta. Recept si určite vyskúšam.

  4. Avatar of Tamara Kazimirova Tamara Kazimirova píše:

    Čína má naozaj skvelú kuchyňu, rada si vyskúšam aj tento recept.

  5. Avatar of Lubomira94 Lubomira94 píše:

    Zapečený králik je výborný, najlepšie chutí s ryžou.

  6. Avatar of Vanda Hantuchova Vanda Hantuchova píše:

    Skvelý recept, určite si ho vyskúšam.

  7. Avatar of Gallo Ambroz Gallo Ambroz píše:

    Milujem čínsku kuchyňu a tento recept znie veľmi lákavo.

  8. Avatar of Benadik72 Benadik72 píše:

    Králik je zdravé mäso, takže tento recept musí byť naozaj dobrý.

  9. Avatar of Klara Cierna Klara Cierna píše:

    Zaujímavý recept. Určite to vyskúšam!

  10. Avatar of Phlavacek Phlavacek píše:

    Čína má skvelé recepty, ktoré je radosť variť.

  11. Avatar of Nikola22 Nikola22 píše:

    Králik je podceňované mäso. Skvelá chuť a zdravé.

  12. Avatar of Melinda91 Melinda91 píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept, určite ho budem skúšať! Mám rada čínsku kuchyňu a tento recept z králikom vyzerá super.

  13. Avatar of Zemanova Dalibor Zemanova Dalibor píše:

    Mňam, veľmi chutné! Už teraz cítim vôňu vareného králika. Určite vyskúšam.

  14. Avatar of Teodor06 Teodor06 píše:

    Super recept, ďakujem za inšpiráciu. Králik je skvelé mäso a teší ma, že môžem vyskúšať aj nejaký nový spôsob prípravy.

  15. Avatar of Dobromila Hajzerova Dobromila Hajzerova píše:

    Ďakujem za návod krok za krokom, takto sa to určite podarí aj mne. Neviem sa dočkať, kedy si to vyskúšam!

  16. Avatar of Hana95 Hana95 píše:

    Už dlho som hľadala nový recept na králika a tento vyzerá naozaj lákavo. Teším sa na varenie!

  17. Avatar of Dobroslava91 Dobroslava91 píše:

    Vďaka za tento skvelý recept! Moja rodina miluje králika a ja som hľadala nové spôsoby prípravy. Tento je ideálny!

  18. Avatar of Finka Teodor Finka Teodor píše:

    Tento recept mi pripomenul moju cestu do Číny a chuťové dojmy z tamtajších jedál. Určite ho musím vyskúšať doma!

  19. Avatar of Jmala Jmala píše:

    Vždy som chcela skúsiť variť s králikom ale bolo mi to nejako divné. Teraz som našla tento super recept tak to skúsim iste!

  20. Avatar of Milota28 Milota28 píše:

    Som rada, že existuje aj iný spôsob prípravy králika ako len pečenie. Vyskúšam to už zajtra!

  21. Avatar of Arnold Talianova Arnold Talianova píše:

    Tento článok mi pripomenul moje návštevy Číny a jedlo, ktoré som tam ochutnal. Tento recept bude nesmierne cenný pre moju zbierku.