Čína z králika recept

Čína je známa pre svoju rozmanitú kuchyňu, ktorá zahŕňa rôzne recepty, vrátane tých s králikom. Jedným tradičným čínskym receptom je “Zapečený králik”.

Tu je jednoduchý recept na Zapečeného králika:

Ingrediencie:

1 králik, nakrájaný na menšie kúsky
2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice hnedého cukru
2 lyžice ryžového octu
2 lyžice sezamového oleja
4 strúčiky cesnaku, nakrájané
2 cibule, nakrájané na plátky
2 lyžice kukuričného škrobu (na zahustenie omáčky)
Soľ a korenie podľa chuti
Uvarená ryža na podávanie

Postup:

V miske zmiešajte sójovú omáčku, hnedý cukor, ryžový ocot a sezamový olej. Pridajte kúsky králika a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
Rozohrejte hlbokú panvicu alebo hrniec a pridajte marinovaného králika spolu s marinádou. Zapekajte králika na strednom ohni asi 10 minút.
Pridajte nakrájaný cesnak a cibuľu. Pokračujte v zapekaní králika, kým mäso nie je mäkké a omáčka sa zredukuje.
Ak je omáčka príliš riedka, môžete ju zahustiť zmesou kukuričného škrobu rozpusteného vo vode. Pridávajte postupne a neustále miešajte, kým omáčka nedosiahne požadovanú konzistenciu. 

Stačí už len dostaviť z plameňa a vychutnávať.

Prajem vám dobrú chuť. 

 

2)

Čína z králika predstavuje lahodný a kreatívny spôsob, ako využiť toto chutné a zdravé mäso. Králik je bohatý na bielkoviny a má nízky obsah tuku, čo ho robí ideálnym pre rôzne pokrmy, vrátane obľúbenej čínskej kuchyne. V tomto článku vám ukážeme, ako si pripraviť tento pokrm s použitím čerstvých surovín a tradičných prísad, aby ste na tanieri mali výnimočný zážitok.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu číny z králika budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 celý králik (asi 1 kg, nakrájaný na kusy)
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku (posekané)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na plátky)
  • 150 ml sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica zázračného zázvoru (strúhaného)
  • 250 g zeleniny (mrkva, paprika, brokolica)
  • 2 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
  • Rýža na podávanie

 

Postup: Ako pripraviť Čínu z Králika

Na začiatku si pripravte všetky suroviny. Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte ju do zlata a pridajte cesnak a zázvor. Následne vložte kúsky králika a opražte ich zo všetkých strán, až kým nie sú zlatisté. Potom pridajte sójovú omáčku, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte a nechajte variť na miernom ohni asi 30 minút.

Keď je králik takmer hotový, pridajte nakrájanú zeleninu a varte ďalších 10 minút, aby sa zelenina zmäkla. Na záver podávajte so skvelou ryžou na prílohu. Tento jedinečný recept na čínu z králika vás určite osloví a prinesie do vašej kuchyne chuť čínskej kultúry.

Podobné príspevky

21 Komentárov

  1. Dusana Feldek píše:

    Článok ma veľmi inšpiroval skúsiť nový recept. Už sa teším na varenie a vyskúšanie nových chutí.

  2. Esarova píše:

    Tento recept vyzerá naozaj skvelo. Určite si ho musím čoskoro vyskúšať.

  3. Anonym píše:

    Mňamka! Už teraz cítim, ako mi tečie slinta. Recept si určite vyskúšam.

  4. Tamara Kazimirova píše:

    Čína má naozaj skvelú kuchyňu, rada si vyskúšam aj tento recept.

  5. Lubomira94 píše:

    Zapečený králik je výborný, najlepšie chutí s ryžou.

  6. Vanda Hantuchova píše:

    Skvelý recept, určite si ho vyskúšam.

  7. Gallo Ambroz píše:

    Milujem čínsku kuchyňu a tento recept znie veľmi lákavo.

  8. Benadik72 píše:

    Králik je zdravé mäso, takže tento recept musí byť naozaj dobrý.

  9. Klara Cierna píše:

    Zaujímavý recept. Určite to vyskúšam!

  10. Phlavacek píše:

    Čína má skvelé recepty, ktoré je radosť variť.

  11. Nikola22 píše:

    Králik je podceňované mäso. Skvelá chuť a zdravé.

  12. Melinda91 píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept, určite ho budem skúšať! Mám rada čínsku kuchyňu a tento recept z králikom vyzerá super.

  13. Zemanova Dalibor píše:

    Mňam, veľmi chutné! Už teraz cítim vôňu vareného králika. Určite vyskúšam.

  14. Teodor06 píše:

    Super recept, ďakujem za inšpiráciu. Králik je skvelé mäso a teší ma, že môžem vyskúšať aj nejaký nový spôsob prípravy.

  15. Dobromila Hajzerova píše:

    Ďakujem za návod krok za krokom, takto sa to určite podarí aj mne. Neviem sa dočkať, kedy si to vyskúšam!

  16. Hana95 píše:

    Už dlho som hľadala nový recept na králika a tento vyzerá naozaj lákavo. Teším sa na varenie!

  17. Dobroslava91 píše:

    Vďaka za tento skvelý recept! Moja rodina miluje králika a ja som hľadala nové spôsoby prípravy. Tento je ideálny!

  18. Finka Teodor píše:

    Tento recept mi pripomenul moju cestu do Číny a chuťové dojmy z tamtajších jedál. Určite ho musím vyskúšať doma!

  19. Jmala píše:

    Vždy som chcela skúsiť variť s králikom ale bolo mi to nejako divné. Teraz som našla tento super recept tak to skúsim iste!

  20. Milota28 píše:

    Som rada, že existuje aj iný spôsob prípravy králika ako len pečenie. Vyskúšam to už zajtra!

  21. Arnold Talianova píše:

    Tento článok mi pripomenul moje návštevy Číny a jedlo, ktoré som tam ochutnal. Tento recept bude nesmierne cenný pre moju zbierku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *