Čína je známa pre svoju rozmanitú kuchyňu, ktorá zahŕňa rôzne recepty, vrátane tých s králikom. Jedným tradičným čínskym receptom je “Zapečený králik”.
Tu je jednoduchý recept na Zapečeného králika:
Ingrediencie:
1 králik, nakrájaný na menšie kúsky
2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice hnedého cukru
2 lyžice ryžového octu
2 lyžice sezamového oleja
4 strúčiky cesnaku, nakrájané
2 cibule, nakrájané na plátky
2 lyžice kukuričného škrobu (na zahustenie omáčky)
Soľ a korenie podľa chuti
Uvarená ryža na podávanie
Postup:
V miske zmiešajte sójovú omáčku, hnedý cukor, ryžový ocot a sezamový olej. Pridajte kúsky králika a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
Rozohrejte hlbokú panvicu alebo hrniec a pridajte marinovaného králika spolu s marinádou. Zapekajte králika na strednom ohni asi 10 minút.
Pridajte nakrájaný cesnak a cibuľu. Pokračujte v zapekaní králika, kým mäso nie je mäkké a omáčka sa zredukuje.
Ak je omáčka príliš riedka, môžete ju zahustiť zmesou kukuričného škrobu rozpusteného vo vode. Pridávajte postupne a neustále miešajte, kým omáčka nedosiahne požadovanú konzistenciu.
Stačí už len dostaviť z plameňa a vychutnávať.
Prajem vám dobrú chuť.
2)
Čína z králika predstavuje lahodný a kreatívny spôsob, ako využiť toto chutné a zdravé mäso. Králik je bohatý na bielkoviny a má nízky obsah tuku, čo ho robí ideálnym pre rôzne pokrmy, vrátane obľúbenej čínskej kuchyne. V tomto článku vám ukážeme, ako si pripraviť tento pokrm s použitím čerstvých surovín a tradičných prísad, aby ste na tanieri mali výnimočný zážitok.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na prípravu číny z králika budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 1 celý králik (asi 1 kg, nakrájaný na kusy)
- 2 čajové lyžičky soli
- 1 čajová lyžička čierneho korenia
- 2 strúčiky cesnaku (posekané)
- 1 cibuľa (nakrájaná na plátky)
- 150 ml sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica zázračného zázvoru (strúhaného)
- 250 g zeleniny (mrkva, paprika, brokolica)
- 2 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
- Rýža na podávanie
Postup: Ako pripraviť Čínu z Králika
Na začiatku si pripravte všetky suroviny. Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte ju do zlata a pridajte cesnak a zázvor. Následne vložte kúsky králika a opražte ich zo všetkých strán, až kým nie sú zlatisté. Potom pridajte sójovú omáčku, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte a nechajte variť na miernom ohni asi 30 minút.
Keď je králik takmer hotový, pridajte nakrájanú zeleninu a varte ďalších 10 minút, aby sa zelenina zmäkla. Na záver podávajte so skvelou ryžou na prílohu. Tento jedinečný recept na čínu z králika vás určite osloví a prinesie do vašej kuchyne chuť čínskej kultúry.
Článok ma veľmi inšpiroval skúsiť nový recept. Už sa teším na varenie a vyskúšanie nových chutí.
Tento recept vyzerá naozaj skvelo. Určite si ho musím čoskoro vyskúšať.
Mňamka! Už teraz cítim, ako mi tečie slinta. Recept si určite vyskúšam.
Čína má naozaj skvelú kuchyňu, rada si vyskúšam aj tento recept.
Zapečený králik je výborný, najlepšie chutí s ryžou.
Skvelý recept, určite si ho vyskúšam.
Milujem čínsku kuchyňu a tento recept znie veľmi lákavo.
Králik je zdravé mäso, takže tento recept musí byť naozaj dobrý.
Zaujímavý recept. Určite to vyskúšam!
Čína má skvelé recepty, ktoré je radosť variť.
Králik je podceňované mäso. Skvelá chuť a zdravé.
Ďakujem za tento skvelý recept, určite ho budem skúšať! Mám rada čínsku kuchyňu a tento recept z králikom vyzerá super.
Mňam, veľmi chutné! Už teraz cítim vôňu vareného králika. Určite vyskúšam.
Super recept, ďakujem za inšpiráciu. Králik je skvelé mäso a teší ma, že môžem vyskúšať aj nejaký nový spôsob prípravy.
Ďakujem za návod krok za krokom, takto sa to určite podarí aj mne. Neviem sa dočkať, kedy si to vyskúšam!
Už dlho som hľadala nový recept na králika a tento vyzerá naozaj lákavo. Teším sa na varenie!
Vďaka za tento skvelý recept! Moja rodina miluje králika a ja som hľadala nové spôsoby prípravy. Tento je ideálny!
Tento recept mi pripomenul moju cestu do Číny a chuťové dojmy z tamtajších jedál. Určite ho musím vyskúšať doma!
Vždy som chcela skúsiť variť s králikom ale bolo mi to nejako divné. Teraz som našla tento super recept tak to skúsim iste!
Som rada, že existuje aj iný spôsob prípravy králika ako len pečenie. Vyskúšam to už zajtra!
Tento článok mi pripomenul moje návštevy Číny a jedlo, ktoré som tam ochutnal. Tento recept bude nesmierne cenný pre moju zbierku.