Čína je známa svojou pestrou gastronómiou, ktorá obsahuje množstvo receptov, vrátane tých s králikom. Jedným z tradičných čínskych jedál je „Zapečený králik“.
Tu je jednoduchý recept na Zapečeného králika:
Ingrediencie:
1 králik, rozdelený na menšie časti
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
2 polievkové lyžice hnedého cukru
2 polievkové lyžice ryžového octu
2 polievkové lyžice sezamového oleja
4 strúčiky cesnaku, nasekané
2 cibule, nakrájané na kolieska
2 polievkové lyžice kukuričného škrobu (na zahušťovanie omáčky)
Soľ a korenie podľa chuti
Uvarená ryža na servírovanie
Postup:
V miske skombinujte sójovú omáčku, hnedý cukor, ryžový ocot a sezamový olej. Pridajte kúsky králika a nechajte ich marinovať minimálne 30 minút.
Na stredne veľkej panvici alebo v hrnci rozohrejte tuk a pridajte marinovaného králika spolu s marinádou. Zapekajte králika na strednom ohni približne 10 minút.
Potom pridajte nasekaný cesnak a cibuľu. Pokračujte v zapekaní králika, až kým nebude mäso jemné a omáčka sa nezmenší.
Ak je omáčka príliš tekutá, môžete ju zahustiť zmesou kukuričného škrobu a vody. Postupne pridávajte a stále miešajte, až kým omáčka nezíska požadovanú hustotu.
Stačí už len stiahnuť zo sporáka a vychutnávať si.
Prajem vám dobrú chuť.
2) Čína z králika recept
Čína z králika ponúka vynikajúci a kreatívny spôsob, ako využiť toto chutné a zdravé mäso. Králik je bohatý na bielkoviny a má nízky obsah tuku, čo ho robí ideálnym do rôznych pokrmov, vrátane populárnej čínskej kuchyne. V tomto texte vám ukážeme, ako si pripraviť tento pokrm s čerstvými surovinami a tradičnými prísadami, aby ste dosiahli jedinečný kulinársky zážitok.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na prípravu číny z králika budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 celý králik (približne 1 kg, rozdelený na kusy)
- 2 čajové lyžičky soli
- 1 čajová lyžička čierneho korenia
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 cibuľa (nakrájaná na plátky)
- 150 ml sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica strúhaného zázvoru
- 250 g zeleniny (mrkva, paprika, brokolica)
- 2 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
- Rýža na servírovanie
Postup: Ako pripraviť Čínu z Králika
Na začiatku si pripravte všetky suroviny. Olej na panvici zohrejte a orestujte cibuľu. Smažte ju do zlatista a následne pridajte cesnak a zázvor. Potom na panvicu vložte kúsky králika a opražte ich z každej strany, až kým nezískajú zlatistú farbu. Potom pridajte sójovú omáčku, soľ a korenie. Dobre premiešajte a varte na miernom ohni približne 30 minút.
Keď bude králik takmer hotový, pridajte nakrájanú zeleninu a varte ešte 10 minút, aby sa zelenina zjemnila. Na záver podávajte so skvelou ryžou ako prílohou. Tento unikátny recept na čínu z králika vás určite očarí a prinesie do vašej kuchyne správnu chuť čínskej kultúry.
Článok ma veľmi inšpiroval skúsiť nový recept. Už sa teším na varenie a vyskúšanie nových chutí.
Tento recept vyzerá naozaj skvelo. Určite si ho musím čoskoro vyskúšať.
Mňamka! Už teraz cítim, ako mi tečie slinta. Recept si určite vyskúšam.
Čína má naozaj skvelú kuchyňu, rada si vyskúšam aj tento recept.
Zapečený králik je výborný, najlepšie chutí s ryžou.
Skvelý recept, určite si ho vyskúšam.
Milujem čínsku kuchyňu a tento recept znie veľmi lákavo.
Králik je zdravé mäso, takže tento recept musí byť naozaj dobrý.
Zaujímavý recept. Určite to vyskúšam!
Čína má skvelé recepty, ktoré je radosť variť.
Králik je podceňované mäso. Skvelá chuť a zdravé.
Ďakujem za tento skvelý recept, určite ho budem skúšať! Mám rada čínsku kuchyňu a tento recept z králikom vyzerá super.
Mňam, veľmi chutné! Už teraz cítim vôňu vareného králika. Určite vyskúšam.
Super recept, ďakujem za inšpiráciu. Králik je skvelé mäso a teší ma, že môžem vyskúšať aj nejaký nový spôsob prípravy.
Ďakujem za návod krok za krokom, takto sa to určite podarí aj mne. Neviem sa dočkať, kedy si to vyskúšam!
Už dlho som hľadala nový recept na králika a tento vyzerá naozaj lákavo. Teším sa na varenie!
Vďaka za tento skvelý recept! Moja rodina miluje králika a ja som hľadala nové spôsoby prípravy. Tento je ideálny!
Tento recept mi pripomenul moju cestu do Číny a chuťové dojmy z tamtajších jedál. Určite ho musím vyskúšať doma!
Vždy som chcela skúsiť variť s králikom ale bolo mi to nejako divné. Teraz som našla tento super recept tak to skúsim iste!
Som rada, že existuje aj iný spôsob prípravy králika ako len pečenie. Vyskúšam to už zajtra!
Tento článok mi pripomenul moje návštevy Číny a jedlo, ktoré som tam ochutnal. Tento recept bude nesmierne cenný pre moju zbierku.