Cmarové lievance - recept 

Tu je recept na cmarové lievance:

Suroviny:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 kusy vajec
  • 250 ml mlieka
  • 50 g masla (rozpusteného)
  • olej na vyprážanie

 

Cmarové aj lievance – recept 

Ako na to:

  1. V priestrannej miske skombinujte múku, cukor, vanilkový cukor a soľ.
  2. Oddelíte žĺtky od bielkov; žĺtky pridajte do suchých surovín a bielka odložte bokom.
  3. Do misy s múkou pridajte mlieko a rozpustené maslo, potom všetko dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
  4. Bielka vyšľahajte do tuhej peny a opatrne ich zapracujte do cesto.
  5. Na stredne ohriatej panvici rozohrejte trochu oleja.
  6. Pomocou lyžice nalejte cesto na panvicu a formujte malé okrúhle lievance.
  7. Vypražte lievance z oboch strán do zlatožltej farby.
  8. Dokončené lievance podávajte s ovocím, džemom, šľahačkou alebo posypané cukrom.

Dobrú chuť!

 

Cmarové lievance  - 3

Ako krájať grilážky?

Ako krájať grilážky?

Čítať viac »

2) Cmarové lievance 

Cmarové lievance sú veľmi známe slovenské jedlo, ktoré si môžete vychutnať na raňajky, desiatu alebo ako chutný snack. Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly, ideálny pre každého, kto má rád nadýchané a jemné lievanie s osviežujúcou chuťou cmara.

Na prípravu cmarových lievancov sú potrebné tieto suroviny:

  • 250 ml cmaru
  • 2 kusy vajec
  • 200 g hladkej múky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 50 g cukru
  • štipka soli
  • olej alebo maslo na vyprážanie

Postup prípravy

Začnite zmiešaním cmaru a vajec v miske. Dobre ich premiešajte, aby sa spojili. V inej miske preosejte múku, prášok do pečiva, cukor a soľ. Postupne pridávajte tieto suché zložky k zmesi cmaru a vajec a starostlivo miešajte, aby nevznikli hrudky.

Až máte cesto dostatočne hladké, nechajte ho niekoľko minút odpočívať. Na panvici na strednom ohni rozohrejte trochu oleja alebo masla. Pomocou lyžice naberajte cesto a na rozohriatej panvici vytvorte menšie množstvo. Smažte, kým sa na povrchu neobjavia bublinky a lievance nezískajú zlatožltú farbu. Potom ich otočte a smažte aj z druhej stránky.

Hotové cmarové lievance môžete podávať s medom, ovocím alebo jogurtom. Tento recept na cmarové lievance si rozhodne zamilujete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Bernolak Ernest píše:

    Dobré jedlo, a rýchlo sa pripraví.

  2. Livia Hanzel píše:

    Vďaka za recept, skúsim to určite.

  3. Kopecka Radomir píše:

    Obľubujem lievance, a tieto vyzerajú veľmi chutne.

  4. Pholubova píše:

    Super recept na cmárove lievance! 🙂

  5. Maria Cerna píše:

    Uz som to skusala, moc chutne!

  6. Ervin Svobodova píše:

    Tento recept vyzerá super. Vyskúšam ho tento víkend

  7. Egonova píše:

    Takéto lievance som ešte nikdy nejedla. Budem musieť skúsiť!