Tu je návod na prípravu čokoládovo-lieskovcovej bábovky:
Potrebné suroviny:
- 200 g jemnej múky
- 40 g kakaového prášku
- 200 g práškového cukru
- 200 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 3 kusy vajec
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 100 g jemne nasekaných lieskovcov
Čokoládovo-lieskovcová bábovka
Príprava:
- V mise zmiešajte múku, kakao, práškový cukor a prášok na pečenie.
- V ďalšej mise rozšľahajte vajcia s mliekom, olejom a vanilkovým cukrom.
- Postupne pridávajte suché ingrediencie do zmesy s vajcami a miešajte, kým nezískate homogénne cesto.
- Na záver pridajte nasekané lieskovce a dobre premiešajte.
- Pripravené cesto preneste do vymastenej formy na bábovku.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia zhruba 45-50 minút, alebo pokiaľ špáradlo, ktoré vpichnete, vyjde suché.
- Nechajte bábovku chladnúť vo forme, následne ju opatrne vyberte.
Servírujte a vychutnávajte si čokoládovo-lieskovcovú bábovku! Prajeme dobrú chuť!
2)
Čokoládovo-lieskovcová bábovka je lahodný dezert, ktorý poteší nielen priaznivcov čokolády, ale aj tých, čo si potrpia na jemnú chuť lieskových orechov. Tento koláč je skvelou voľbou na nedeľný obed, rodinné oslavy alebo ako sladká bodka po večeri. Jeho bohatá chuť a príjemná aróma vytvoria dokonalé spojenie, ktoré vás určite očarí.
Suroviny:
Na cesto:
- 200 g múky
- 50 g kakaového prášku
- 150 g cukru
- 1 prášok do pečiva
- 100 g mletých lieskových orechov
- 3 kusy vajec
- 150 ml mlieka
- 100 ml rastlinného oleja
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- Štipka soli
Na polevu (voliteľné):
- 100 g čokolády alebo čokoládového krému na polevu
- Posýpka z mletých lieskových orechov
Príprava:
-
Príprava formy: Na začiatok si predhrejte rúru na 180 °C. Formu na bábovku dôkladne vymazajte maslom a posypte múkou, aby sa cesto po upečení ľahko vyklopilo.
-
Suché ingrediencie: V miske zmiešajte múku, kakaový prášok, cukor, prášok do pečiva, mleté lieskovce a štipku soli. Dôkladne premiešajte.
-
Tekuté ingrediencie: V inej mise rozšľahajte vajcia, pridajte mlieko, olej a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte, aby vznikla homogénna zmes.
-
Spojenie zmesí: Tekuté ingrediencie postupne pridávajte k suchým a miešajte, kým nezískate hladké cesto. Dbajte na to, aby ste cesto neprešľahali.
-
Pečenie: Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte v predhriatej rúre 40-50 minút, alebo pokiaľ cesto nie je upečené (skontrolujte špáradlom, ktoré by malo vyjsť suché).
-
Chladenie a poleva: Po upečení vyberte bábovku z rúry a nechajte ju chladnúť vo forme približne 10 minút. Potom ju opatrne preložte na mriežku. Môžete pripraviť polevu, ak chcete. Roztopte čokoládu a nalejte ju na vychladnutú bábovku. Posypte mletými lieskovými orechmi.
Servírovanie:
Bábovku nakrájajte na plátky a podávajte so šálkou kávy alebo čaju. Je vynikajúca aj so zmrzlinou alebo šľahačkou. Čokoládovo-lieskovcová bábovka je nielen chutná, ale aj nádherne aromatická a vyzerá efektne na stole. S radosťou ju ponúknite svojim blízkym a prispejte k radosti každého stretnutia. Prajeme dobrú chuť!