Tu je návod na čínsku polievku z cvikly so zázvorom:
Potrebujete:
– 2 veľké cvikly
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžicu nastrúhaného čerstvého zázvoru
– 1 liter zeleninového vývaru
– 1 lyžicu sójovej omáčky
– 2 lyžice sezamového oleja
– Sůľ a čierne korenie podľa preferencie
Cviklová polievka so zázvorom
Postup:
1. Cvikly očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
2. V hrnci rozohrejeme sezamový olej a pridáme cibuľu nakrájanú na malé kúsky. Opečieme ju, kým nezmäkne a nezačne získať zlatistú farbu.
3. Pridáme nastrúhané cvikly, zázvor a pretlačený cesnak. Opekáme na strednom ohni, kým cvikly nezmäknú.
4. Zalejeme zeleninovým vývarom a sójovou omáčkou. Zakryjeme hrniec a varíme polievku asi 20 minút, kým cvikly úplne nezmäknú.
5. Odstránime hrniec zo zdroja tepla a polievku premiešame tyčovým mixérom, kým nebude úplne hladká. Môžeme tiež použiť mixér na ovocie a zeleninu alebo smoothie mixér.
6. Vrátime polievku späť na sporák a zohrejeme. Osolíme a okoreníme čiernym korením podľa chuti.
7. Polievku nalejeme do misky a je pripravená na podávanie. Prajem dobrú chuť!
Tento recept je nenáročný a skvelý na osvieženie v teplých letných dňoch. Osviežuje a ponúka jemnú príchuť zázvoru.