Táto receptúra vám umožní pripraviť chutnú cviklovú polievku s čerstvou zeleninou. Tu je, ako na to:
Suroviny:
- 3 stredné červené repy
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Cviklová polievka so zeleninou
Postup:
- Ošúpeme červené repy, zemiaky, mrkvu, cibuľu a cesnak. Nakrájame ich na menšie kúsky.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
- Pridáme červené repy, zemiaky a mrkvu a orestujeme ich spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút, kým zelenina nezačne mäknúť.
- Pridáme zeleninový vývar a necháme polievku variť, kým sa zelenina úplne neprevarí. To by malo trvať približne 20-30 minút.
- Keď je zelenina mäkká, odsolíme a opepříme podľa chuti.
- Polievku rozmixujeme šťavnatou mixérom, kým sa nezíska lahodná hladká konzistencia. Ak chcete, môžete ešte preceďte cez hrubé sito, aby ste odstránili prípadné hrudky.
- Podávame horúcu a môžeme ozdobiť čerstvou bylinkou alebo kyslou smotanou.
Dúfam, že vám chutí táto červenoburaková polievka so zeleninou! Dobrú chuť!
2)
Cviklová polievka so zeleninou je nielen chutným jedlom, ale aj skvelým zdrojom vitamínov a minerálov. Táto polievka sa vyznačuje nádhernou farbou a bohatou chuťou, ktorú si zamiluje celá rodina. Pri príprave sa použijú čerstvé ingrediencie, ktoré prispievajú k zdravejšiemu životnému štýlu.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na prípravu cviklovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 3 stredne veľké cvikly
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 2 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- Olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvé bylinky (napríklad petržlen)
Príprava polievky
Najprv olúpte a nakrájajte cibuľu, mrkvu a zemiaky na malé kocky. Cviklu umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a restujte, kým nie je zlatohnedá. Potom pridajte mrkvu, zemiaky a cviklu, a restujte ďalších 5 minút.
Následne všetky ingrediencie prelejte zeleninovým vývarom a priveste k varu. Znížte teplotu a varte asi 30 minút, alebo kým zelenina nezmäkne. Polievku ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
Po uvarení môžete polievku podávať horúcu, ozdobenú čerstvými bylinkami. Cviklová polievka so zeleninou je ideálnym jedlom na chladné dni a poskytne vám energiu potrebnú na aktívny deň. Dobrú chuť!
Vyzera to ako skvely recept, urcite vyskusam.
Cviklova polievka je moja oblubena, vdaka za recept.
Zdrava a chutna polievka, skvele na veceru.
Cviklová polievka je skvelá! Vždy som sa bála cvikly, ale keď som ju vyskúšala podľa tohto receptu, bola naozaj chutná. Hlavne tá farba je nádherná. Určite ju pripravím aj pre rodinu!
Wow, táto cviklová polievka vyzerá úžasne! Neviem sa dočkať, kedy ju skúsim. Pridám si k nej aj kyslú smotanu, to musí byť skvelé. Ďakujem za tento recept, veľmi sa teším!
Tento recept na cviklovú polievku je fantastický! Cvikla je nielen zdravá, ale aj veľmi chutná. Mám rada jednoduché recepty a tento presne taký je. Určite ho vyskúšam čoskoro!
Super recept na cviklovú polievku! Ja milujem zeleninové jedlá a toto vyzerá ako niečo špeciálne. Musím povedať, že už teraz cítim tú vôňu a chuť. Teším sa na varenie!
Cviklová polievka s čerstvou zeleninou znie jednoducho skvele! Tento recept ma inšpiroval a určite ho vyskúšam aj s nejakými bylinkami navyše. Je to perfektné jedlo na zimu.