Diabolské kuracie prsia so zelenou fazuľkou …
- Kuracie filety (bez kostí a kože)
- Marináda: olej, šťava z citróna, strúčik cesnaku, chilli alebo paprika, soľ a korenie
- Čerstvá alebo mrazená zelená fazuľka
- Olivový olej
- Červená cibuľa (nasekaná na malé kúsky)
- Červená paprika (nasekaná na malé kúsky)
- Omáčka z paradajok
- Hovädzí vývar (nepovinné)
- Soľ a korenie
- Čerstvé bylinky (napríklad petržlen)
Diabolské kuracie filety so zelenou fazuľkou
Postup:
- Kuracie filety posypte soľou a korením podľa vašich preferencií.
- Marinádu pripravte zmiešaním oleja, šťavy z citróna, nasekaného cesnaku a chilli alebo papriky. Kuracie filety nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne cez noc v chladničke.
- Čerstvú fazuľku uvaríme do al dente (trochu tvrdšia) v osolenej vode, potom ju opláchneme studenou vodou.
- Na pánvi zohrejte olej a orestujte nasekanú cibuľu spolu s červenou paprikou, až kým nezmäknú.
- Do pánve pridajte paradajkovú omáčku a ak je to potrebné, tak aj hovädzí vývar na zriedenie. Krátko povarte, aby sa chute spojili.
- Nezabudnite dochutiť omáčku soľou a korením podľa svojich preferencií.
- Grilujte marinované kuracie filety na pánvi alebo grile, až kým nie sú dobre prepečené a zlatohnedej farby. Potom ich nechajte chvíľu odpočívať.
- Na pánvi orestujte uvarenú zelenú fazuľku, až získa krásnu farbu a chuť.
- Servírujte kuracie filety s omáčkou a praženou zelenou fazuľkou. Môžete ich na záver ozdobiť čerstvými bylinkami.
2) Diabolské kuracie prsia so zelenou fazuľkou
Ako na skvelú večeru a hľadáte recept, ktorý si získa srdcia prítomných? V takom prípade sa rozhodnite pre naše diabolské kuracie filety so zelenou fazuľkou! Tento unikátny pokrm je nielen chutný, ale aj rýchly a jednoduchý na prípravu. S jeho vzrušujúcou kombináciou chutí určite ohromíte každého, kto vám pri varení asistoval. Poďme sa teda pripraviť na nezabudnuteľný kulinársky zážitok!
Na tento jedinečný recept budete potrebovať:
- 4 kuracie filety
- 250 g zelenej fazuľky
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička údenej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- trošku šťavy z citróna
- čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Kroky na prípravu receptu
Najskôr na pánvi rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju na miernom ohni, až kým nezíska zlatistú farbu. Potom pridajte nasekaný cesnak a kuracie filety.
Opečte ich z oboch strán, kým nebudú zlatisté a dobre prepečené. Posypte údenou paprikou, soľou a čiernym korením podľa chuti.
Medzitým pripravte zelenú fazuľku – varte ju vo vriacej vode asi 5 minút a potom sceďte. Pridajte fazuľku do pánve s kuracím mäsom a dobre premiešajte. Na záver pokvapkajte citrónovou šťavou a cesnakom, a nechajte všetko spoločne ešte chvíľu povariť.
Záver: Vychutnajte si svoj výnimočný pokrm
Diabolské kuracie filety so zelenou fazuľkou sú hotové! Tento neobyčajný recept vám určite prinesie nezabudnuteľný zážitok na tanieri. Servírujte ich teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Prajeme vám dobrú chuť!